Uspješno organizovano 6. Druženje Tuzlaka, broj posjetilaca najveći do sada! (foto)

Datum:

Share post:

Druženje koje Zavičajno udruženje Tuzlaka tradicionalno organizuje u Bijeljini okupilo je ove godine čak 1.226 Srba koji su u toku ratnog vihora morali da napuste svoja ognjišta u tuzlanskom kraju i da živote presele u Bijeljinu, Zvornik, Ugljevik i druge opštine i gradove.

Ovim putem, Udruženje želi da istakne zahvalnost svim ljudima koji su doprinijeli da iz godine u godinu naša manifestacija raste i da još jače i predanije čuvamo naše običaje i kulturu.

Posebno želimo da zahvalimo predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji je svojim prisustvom uveličao druženje, ali i podržao izradu knjige „Tuzla – zločin bez kazne“. Dolaskom je potvrdio njegovo poštovanje prema Srbima iz Tuzle, ali i ljubav prema srpskom narodu i tradiciji.

Zahvaljujemo i gradonačelniku grada Bijeljina, kao i svim ličnostima javnog, političkog i kulturnog života Bijeljine i Republike Srpske koji su uljepšali naše sinoćnje druženje.

Posebno želimo da istaknemo da je Udruženje posredstvom tradicionalne humanitarne tombole prikupilo više od 5.316,00 konvertibilnih maraka koje će biti usmjerene za potrebe povratničke populacije u tuzlanskom kraju i obnovu njihovih domova, infrastrukture i vjerskih objekata.

Činjenica da šestu godinu zaredom broj posjetilaca na našoj manifestaciji raste, govori nam da smo na pravom putu i da činimo ispravne stvari za našu braću, komšije i prijatelje koji su iskusili jednu od najtežih trauma – napuštanje i uništavanje njihovih vijekovnih ognjišta.

Moramo pomenuti i svesrdnu podršku naših prijatelja iz Hora „Srbadija“ i SKUD-a „Rudar“ koji su upotpunili 6. Druženje tuzlaka u Bijeljini.

Do narednog viđenja u Semberiji, želimo Vam dobro raspoloženje i vedar duh, bez sumnje da ćemo se u 2024. okupiti još jači u nastojanju da ne zaboravimo naše korjene!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski vatrogasci spasili ruku bebi od 13 mjeseci

Bijeljinski vatrogasci uvijek u službi svojih sugrađana. Ovaj putu u službi i pomoći spašavanja mlade ručice tinaest mjesečnog dječaka...

Vatrogasci u Bijeljini od početka godine imali 60 intervencija

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina je od početka godine imala ukupno 60 intervencija, rekao je Srni starješina ove jedinice...

BO RS, OSTOJIĆ: Pohranjivanjem arhive u Sarajevo došlo bi do još veće zloupotrebe

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić smatra da bi pohranjivanjem arhiva Haškog tribunala u Sarajevu došlo...

LUKIĆ, DNS: Podržaću usvajanje Odluke o „GTC“ naselju – ovo pitanje mora da bude iznad politike!

Gradska skupština razmatraće sutra Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništu Grada Bijeljine u naselju...