Uspješno organizovano 6. Druženje Tuzlaka, broj posjetilaca najveći do sada! (foto)

Datum:

Share post:

Druženje koje Zavičajno udruženje Tuzlaka tradicionalno organizuje u Bijeljini okupilo je ove godine čak 1.226 Srba koji su u toku ratnog vihora morali da napuste svoja ognjišta u tuzlanskom kraju i da živote presele u Bijeljinu, Zvornik, Ugljevik i druge opštine i gradove.

Ovim putem, Udruženje želi da istakne zahvalnost svim ljudima koji su doprinijeli da iz godine u godinu naša manifestacija raste i da još jače i predanije čuvamo naše običaje i kulturu.

Posebno želimo da zahvalimo predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji je svojim prisustvom uveličao druženje, ali i podržao izradu knjige „Tuzla – zločin bez kazne“. Dolaskom je potvrdio njegovo poštovanje prema Srbima iz Tuzle, ali i ljubav prema srpskom narodu i tradiciji.

Zahvaljujemo i gradonačelniku grada Bijeljina, kao i svim ličnostima javnog, političkog i kulturnog života Bijeljine i Republike Srpske koji su uljepšali naše sinoćnje druženje.

Posebno želimo da istaknemo da je Udruženje posredstvom tradicionalne humanitarne tombole prikupilo više od 5.316,00 konvertibilnih maraka koje će biti usmjerene za potrebe povratničke populacije u tuzlanskom kraju i obnovu njihovih domova, infrastrukture i vjerskih objekata.

Činjenica da šestu godinu zaredom broj posjetilaca na našoj manifestaciji raste, govori nam da smo na pravom putu i da činimo ispravne stvari za našu braću, komšije i prijatelje koji su iskusili jednu od najtežih trauma – napuštanje i uništavanje njihovih vijekovnih ognjišta.

Moramo pomenuti i svesrdnu podršku naših prijatelja iz Hora „Srbadija“ i SKUD-a „Rudar“ koji su upotpunili 6. Druženje tuzlaka u Bijeljini.

Do narednog viđenja u Semberiji, želimo Vam dobro raspoloženje i vedar duh, bez sumnje da ćemo se u 2024. okupiti još jači u nastojanju da ne zaboravimo naše korjene!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Teja Dora skače od sreće, SRBIJA U FINALU!

Najveće muzičko takmičenje "Evrovizija 2024" održava se ove nedelje u Malmeu u Švedskoj, gdje se predstavnica Teja Dora...

LOPARE: Načelnik Savić organizovao prijem povodom Đurđevdana za Miroslava Kojadinovića (foto)

Načelnik Lopara Rado Savić, sa saradnicima, je danas povodom Đurđevdana, Dana i krsne slave opštine organizovao prijem za...

Kineski predsjednik stigao u Srbiju – dočekao ga Vučić i državni vrh

Kineski predsednik Si Đinping doputovao je večeras oko 21.40 časova u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao...

Crvena zvezda u velikom finalu!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege rezultatom 94:69 i plasirali u finale ABA lige. Sjajno su počeli meč...