Crvena zvezda u velikom finalu!

Datum:

Share post:

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege rezultatom 94:69 i plasirali u finale ABA lige.

Sjajno su počeli meč košarkaši Mege. Već na startu napravili seriju 9:0 i delovalo je da će u hali „Ranko Žeravica“ biti jedan uzbudljiv meč. Nošeni Nikolom Đurišićem koji je priredio publici nekoliko atraktivnih poteza „ružičasti“ su otišli na prvu pauzu sa prednošću 26:19.

U drugom delu igre, Zvezda je povratila kontrolu nad mečom. Zahvaljujući Rokasu Gedraitisu i Nikoli Topiću uspeli su da sustignu razliku i da dovedu svoju ekipu do izjednačenja.

Pred kraj druge deonice, Zvezda je preko Nemanje Nedovića i Fredija Gelespija uspela da dodđe i do vođstva koje je pred dužu pauzu postalo i dvocifreno.

Izabranici Janisa Sferopulosa su u poslednju deonicu ušli sa ogromonih plus 23 pa je na početku četvrtog perioda igre došlo i do malog opuštanja, ali Grčki strateg nije hteo ništa da prepušta slučaju, pa je tajm autom razmrdao ekipu koja je na kraju rutinski privela meč kraju i plasirala se u veliko finale.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Rokas Gedraitis sa 20 poena i čak šest postignutih trojki, Gelespi sa 16 i Jago sa 13. Kod poraženih istakli su se Ilija Milijašević i Bogoljub Marković sa 13 poena.

Crveno-beli u finalu čekaju pobednika meča Partizan – Budućnost koji će biti odlučen u majstorici koja se igra u petak u beogradskoj Areni.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: novosti.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SAVIĆ: Borce više boli nepravda u društvu od materijalnog položaja – obilježana 32. godišnjica Druge majevičke brigade (foto)

U Priboju kod Lopara danas je obilježana 32. godišnjica od osnivanja Druge majevičke lake pješadijske brigade. Ispred spomenika poginulim...

Održana šesta “Kotlićijada“ u majevičkom selu Miladići (foto)

U majevičkom selu Miladići, organizovana je tradicionalna šesta “Kotlićijada” na kojoj je učešće uzelo 21 ekipa sa preko...

UGLJEVIK: Nova sportska oprema za FK „Majevica“ Zabrđe (foto)

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, u pratnji predsjednika Skupštine opštine Zorana Lazića i saradnika, posjetio je danas Fudbalski...

„I JA ĆU SE KANDIDOVATI ZA PREDSJEDNIKA PDP“: Gensek Nenad Vuković uzvraća udarac potpredsjedniku Igoru Crnatku (foto)

Potpredsjednik PDP, Igor Crnadak, najavio je juče da će se kandidovati za predsjednika ove partije, te da će...