„SRAMNO“ Jelena Trivić o odluci delegata SNSD da odbiju izmjene Zakona o PDV

Datum:

Share post:

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić nazvala je sramnim obrazloženje delegata SNSD u Domu naroda BiH zbog koga su oborili izmjene Zakona o PDV koje su predviđale povećanje praga za ulazak u sistem PDV sa 50.000 na 100.000 KM.

Podsjeća da bi ova mjera olakšala poslovanje preduzetnicima, omogućila veće zapošljavanje i samozapošljavanje.

– Danas 50.000 KM nije isto što je bilo prije 10 ili 15 godina zbog inflatornih kretanja. Čak je upitno da li je prag i od 100.000 KM realan ili treba da bude još viši – rekla je Trivićeva.

 

 U video na Fejsbuku ona je podsjetila da su delegati SNSD takav potez opravdali riječima da neće ništa da donesu dok se ne riješi pitanje stranih sudija u Ustavnom sudu BiH.

U tom slučaju, ona pita kako su u Savjetu ministara BiH u međuvremenu usvojene brojne odluke „koje su normalno prolazile kad su u njihovi interesi u pitanju“.

– A, kada je u pitanju interes onih koji zapravo najviše doprinose ovoj zemlji plaćajući porez, zapošljavajući i izmirujući dažbine prema državi, kreirajući radna mjesta, onda za njih „nema veze“, ali naše fotelje su samo bitne. To je matrica po kojoj radi SNSD – zaključuje Jelena Trivić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BORENOVIĆ: Dodik i SNSD su po ko zna koji put sve slagali

Pokušava se izvlačiti na opoziciju, što je krajnje apsurdno, ali ostaje činjenica: Dodik i SNSD su po ko...

„Poziv institucijama i građanima da 23. maja istaknu zastave Republike Srpske“

Vlada Republike Srpske poziva institucije i građane da u četvrtak, 23. maja 2024. godine, povodom glasanja u Generalnoj...

U četvrtak sjednica Vlade Srpske u Srebrenici

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas da će u četvrtak, 23. maja, u Srebrenici biti održana...

VUKOVIĆ: Nezinteresovanost SNSD kadrova za spoljnu politiku BiH

Svjedočimo još jednom „uspjehu“ srpske reprezentacije u Sarajevu na spoljnopolitičkom planu: dok se oni, u prvom redu srpski...