Grupa od 13 hodočasnika iz Rudog krenula je prema manastiru Ostrog

Datum:

Share post:

Na pokloničko putovanje iz Rudog danas je krenula grupa od 13 hodočasnika koji će pješačiti oko 220 kilometara da bi u subotu, 11. maja, u predvečerje praznika Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca stigli do manastira Ostrog.

On je naveo da su hodočasnici krenuli nakon molitve u Hramu Svetog Petra i Pavla, te zahvalio opštini Rudo i sponzorima koji su pomogli ovo pokloničko putovanje.

Spasojević je naveo da prvi dan planiraju preći 48 kilometara do Pljevalja, drugi dan 37 kilometara, a treći oko 50.

Četvrti dan planiran je dolazak u Nikšić, a posljednji dan uoči praznika Svetog Vasilija Ostroškog da stignu u manastir Ostrog.

Hodočasnik Mihailo Ristović rekao je da gaji veliku ljubav prema pravoslavnoj vjeri i da je veoma srećan što ide na ovo pokloničko putovanje.

Srpska pravoslavna crkva i vjernici 12. maja slave praznik Svetog Vasilija Ostroškog koji se, zbog iscjeliteljskih moći njegovih moštiju, naziva i Čudotvorcem i jedan je od najpoštovanijih svetitelja u cijelom hrišćanstvu, ali i šire, među ljudima drugih vjera i nacija.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„I JA ĆU SE KANDIDOVATI ZA PREDSJEDNIKA PDP“: Gensek Nenad Vuković uzvraća udarac potpredsjedniku Igoru Crnatku (foto)

Potpredsjednik PDP, Igor Crnadak, najavio je juče da će se kandidovati za predsjednika ove partije, te da će...

CRNADAK na Glavnom odboru u Bijeljini najavio da preuzima PDP u novembru!?

Potpredsjednik PDP Igor Crnadak je na sjednici Glavnog odbora PDP u Bijeljini (subota, 18. maj 2024.) najavio kandidaturu...

Izložba novinske fotografije Siniše Pašalića u Banskom dvoru

Izložba novinske fotografije fotoreportera Siniše Pašalića biće otvorena 20. maja s početkom u 19.00 časova u Malom izložbenom...

Po odluci Sabora SPC nova titula vladike Fotija biće mitropolit zvorničko-tuzlanski

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije izjavio je danas da će po odluci Svetog arhijerejskog sabora njegova nova titula...