Grupa od 13 hodočasnika iz Rudog krenula je prema manastiru Ostrog

Datum:

Share post:

Na pokloničko putovanje iz Rudog danas je krenula grupa od 13 hodočasnika koji će pješačiti oko 220 kilometara da bi u subotu, 11. maja, u predvečerje praznika Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca stigli do manastira Ostrog.

On je naveo da su hodočasnici krenuli nakon molitve u Hramu Svetog Petra i Pavla, te zahvalio opštini Rudo i sponzorima koji su pomogli ovo pokloničko putovanje.

Spasojević je naveo da prvi dan planiraju preći 48 kilometara do Pljevalja, drugi dan 37 kilometara, a treći oko 50.

Četvrti dan planiran je dolazak u Nikšić, a posljednji dan uoči praznika Svetog Vasilija Ostroškog da stignu u manastir Ostrog.

Hodočasnik Mihailo Ristović rekao je da gaji veliku ljubav prema pravoslavnoj vjeri i da je veoma srećan što ide na ovo pokloničko putovanje.

Srpska pravoslavna crkva i vjernici 12. maja slave praznik Svetog Vasilija Ostroškog koji se, zbog iscjeliteljskih moći njegovih moštiju, naziva i Čudotvorcem i jedan je od najpoštovanijih svetitelja u cijelom hrišćanstvu, ali i šire, među ljudima drugih vjera i nacija.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Usvojen nacrt rezolucije o Srebrenici iako je više glasova protiv i uzdržanih

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je rezoluciju o Srebrenici, iako je više bilo protiv i uzdržanih. Nacrt rezolucije je...

U Bijeljini sutra II Simpozijum o aritmijama

II Simpozijum o aritmijama koga organizuje Udruženje kardiologa Republike Srpske, odžaće se 24.05.do 26.05.2024. godine u Hotelu „Drina“...

ZEKIĆ: U Banji Dvorovi 27. maja III Međunarodna likovna kolonija

U restoranu hotela “Sveti Stefan” u Banji Dvorovi u ponedjeljak, 27. maja 2024. godine u 18.00 časova svečano...

Danas u 17.00 moleban u crkvi Sv. Đorđa – u 17.30 na Trgu u Bijeljini prisluživanje svijeća i odavanje počasti palim srpskim junacima –...

Moleban u 17.00 časova u crkvi Sv. Đorđa u Bijeljini a u 17.30 časova prisluživanje svijeća i odavanje...