“BUDI HUMAN“: Igoru je potrebna pomoć dobrih ljudi (foto)

Datum:

Share post:

Otac mu je preminuo prije 10 godina od karcinoma, a sada se i on bori protiv iste bolesti

Igor Brkić, sedamnaestogodišnji mladić iz Crnče kod Ljubovije već više od godinu dana vodi borbu sa opakom bolešću i neophodna mu je naša pomoć.

Snažne glavobolje, propraćene mučninom, povraćanjem i gubitkom apetita odvele su Igora u januaru prošle godine kod ljekara, kada mu je dijagnostikovan zloćudni tumor mozga (C71.9 Neoplasma malignum cerebri, non specificatum).

Morao je da napusti tek upisanu srednju školu u Bratuncu nakon prvog polugodišta, kako bi se liječio i podvrgao hitnoj operaciji.

– MSCT pregled endokranijuma potvrdio je prisustvo veće tumorske promijene na mozgu, pa je Igor operisan 6. januara prošle godine zbog tumora desne velikomoždane hemisfere. HP nalaz je ukazao na High grade glioneuralni tumor, NOS. Nakon izvršenog operativnog liječenja sprovedene su zračne i hemioterapije – objašnjava za Blic njegova majka Dragana Brkić.

Nakon ovog operativnog zahvata i pored svih sprovedenih terapija, godinu dana kasnije, na kontrolnoj dijagnostici otkriveni su recidivi bolesti što je izazvalo potrebu za hitnom intervencijom na klinici u Turskoj.

– Kontrolni magnet u februara ove godine pokazao je recidiv i progresiju tumora nakon čega je indikovana još jedna operacija. I tada smo uz humanitarnu akciju, zahvaljujućiljudima dobre volje prikupili novčana sredstva i Igor je operisan 5. marta. Sada prima imuno terapije, prvi ciklus je dobro podnio. Hrabar je i jak. Čekaju ga još tri ciklusa – kaže Dragana, koja u svemu ovome sama.

 

Njen suprug, Igorov otac, preminuo je od kancera prije deset godina.

 

 

 

Igorova majka Dragana se obraća svim ljudima dobre volje da svojim donacijama pomognu u nastavku liječenja njenog sina koje iziskuje više od 200.000 evra.

Sredstva su potrebna za, lijekove, hemioterapije, imunoterapije, suplemente, specijalističke preglede, kao i za putne troškove i troškove smještaja u toku liječenja.

Kako možemo da pomognemo Igoru

Humanitarna fondacija “Budi human” prikuplja novčana sredstva za Igora Brkića, i možete mu pomoći na slijedeće načine:

Upišite 1642 i pošaljite SMS na broj 3030 (cijena poruke je oko 3 KM)

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001908170-91

Uplatom na devizni račun: 160-6000001909254-40

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STEVANDIĆ: „Sutra konačna odluka o izborima, opozicija od početka radila sa Šmitom“

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da će konačna odluka o nastupu na lokalnim izborima...

DODIK: „Kukavički čin opozicije“

SNSD se odazvao pozivu na današnji sastanak, jer je zainteresovan za sudbinu Republike Srpske. Rekao je to lider SNSD...

Snažno nevrijeme pogodilo dijelove BiH

Snažno nevrijeme praćeno grmljavinom, jakim vjetrom i gradom pogodilo je okolinu Mrkonjić Grada, Kneževa, Bugojna i Viteza. Prema najavama,...

Upis na fakultet ili srednju školu, jedna od najvažniji odluka u životu: Prema istraživanju, ovo su najtraženija zanimanja u BiH

Federalni zavod za zapošljavanje želi podsjetiti na rezultate istraživanja tržišta rada 2023/2024, koje je realizovano tokom septembra i...