BIJELJINA: Učenici JU OŠ „Petar Petrović Njegoš” iz Velike Obarske osvojili treće mjesto na Republičkom takmičenju „Djeca u saobraćaju 2023”

Datum:

Share post:

Posebno mjesto u okviru saobraćajno-obrazovnih aktivnosti u osnovnoj školi zauzima takmičenje „Djeca u saobraćaju” koje se svake godine organizuje pod pokroviteljstvom Auto-moto saveza Republike Srpske i 48 auto-moto društava.

Takmičenje je sprovedeno u dvije discipline: poznavanje pravila bezbjednog ponašanja u saobraćaju (teoretski dio) i vožnja na poligonu spretnosti (praktični dio). Ovakav vid takmičenja se organizuje svake godine i ima za cilj da na popularan način doprinese edukaciji učenika iz oblasti saobraćaja i podizanju nivoa preventivnog djelovanja kako bi djeca samostalno učestvovala u saobraćaju, stekla potrebna znanja i usvojila druge obrazovno preventivne aktivnosti.

Finalnom takmičenju prethodila su regionalna kvalifikaciona takmičenja održana 29. aprila u 12 gradova i opština Republike Srpske. Učenici JU OŠ „Petar Petrović NJegoš” iz Velike Obarske ostvarili su značajne rezultate i time se plasirali na najviši nivo takmičenja.

Učenici VI-2 razreda JU OŠ „Petar Petrović NJegoš” su u ekipnom dijelu Republičkog takmičenja u Tesliću zauzeli 3. mjesto, a u pojedinačnom dijelu takmičenja Katarina Gavrić, učenica ove škole je ostvarila odličan rezultat i od ukupno 15 takmičara zauzela treće mjesto. Učenici su na ovom takmičenju imali priliku da jedni drugima prenesu stečena iskustva iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, kao i da kroz praktični dio takmičenja razvijaju takmičarski duh.

Nastavnica informatike i tehničkog, Rada Maksimović je kao i svake godine pripremala učenike iz oblasti poznavanja saobraćajnih propisa i bezbjednosti, a ove godine učenici su pokazali značajan uspjeh iz ove oblasti i time nastavili tradiciju postizanja dobrih rezultata.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Sa Vučićem na čelu Srbije ojačalo bratstvo Srba

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za Tanjug da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov politički i...

Biljana Lukić izabrana za predsjednicu Aktiva žena SDS RS, zamjenica Mladenka Pandurević

Na danas održanom Saboru Aktiva žena Srpske demokratske stranke u Doboju Biljana Lukić iz Kotor Varoši je izabrana...

Utakmice bijeljinskog Radnika među najgledanijim u Prvoj ligi Srpske

OMARSKA NAJGLEDANIJA U LIGI, PRATI IH RADNIK, SLOBODU GLEDALO NAJMANJE LJUDI FK Omarrska najgledaniji je klub u Prvoj ligi...

Anđela iz Ugljevika POBIJEDILA LEUKEMIJU

Osamnaestogodišnja Anđela Tanacković iz Ugljevika, koja je pobijedila leukemiju, svoju inspirativnu priču podijelila je sa novinarima u želji...