MINISTAR ŠULIĆ: Turizam i ugostiteljstvo – najveća razvojna šansa Srpske (video)

Datum:

Share post:

Turizam je razvojna šansa Republike Srpske, izjavio je ministar trgovine i turizma Denis Šulić i dodao da u ovoj oblasti ima prostora i za privredni razvoj.

Šulić je istakao da je važno koristiti sve potencijale Srpske i najavio dvije strateške izmjene zakona o boravišnoj taksi i ugostiteljstvu.

“Želimo da promijenimo način prijave, da bude onlajn i putem aplikacije, da olakšamo ljudima koje se bave turizmom, ali i da Ministarstvo ima precizniju kontrolu broja dolazak i noćenja i da na osnovu toga kreiramo politike prema ljudima iz turizma”, rekao je Šulić za RTRS.

On je naglasio da je u turizmu najvažniji marketing i podizanje marketinške promocije, ali da je neophodno da svi koji se bave turizmom budu vidljivi Ministarstvu, Poreskoj upravi i Vladi Srpske da bi im se pomoglo u razvoju turističkih kapaciteta.

Šulić je podsjetio da je u saradnji sa inspekcijskim organima za kratak period, odnosno za 15 dana, registrovano 250 stanova na dan.

“Legalno poslovanje znači da resorno ministarstvo može da se odnosi savjetodavno prema onima koji se bave turizmom, ali i na taj način mogu iskoristiti sve grantove koji im se nude”, rekao je Šulić.

On je napomenuo da je u Srpskoj u aprilu zabilježen veći broj dolazaka za 37,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine, te dodao da su smještajni kapaciteti već popunjeni u Trebinju.

“Ovo su dobri pokazatelji i zato možemo očekivati i veći budžet za turizam koji možemo dati onima koji se bave turizmom da prošire svoju ponudu”, naveo je Šulić.

On je rekao i da će sa predstavnicima Ministarstva prosvjete i kulture razgovarati o mogućnosti da se ekskurzije organizuju širom Srpske, jer ona ima taj kapacitet i mogućnosti.

Govoreći o turističkim vaučerima, Šulić je dodao da će Ministarstvo uputiti sugestiju Ministarstvu finansija i Vladi Srpske da se turistički vaučeri rebalansom stave u budžet.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PANEL DISKUSIJA U BIJELJINI: Žrtvama ratne torture je nužno potrebna banjska rehabilitacija

Danas je u Bijeljini održana panel diskusija o rezultatima i izazovima u primjeni Zakona o zaštiti žrtava ratne...

Treći Međunarodni kongres HISPA u Bijeljini od 15. do 17. marta (foto, video)

Danas je u bijeljinskoj Bolnici „Sveti Vračevi“ održana konferencija za medije na kojoj je najavljen treći Međunarodni kongres...

POČINJE RASPLET U PDP Danas sjednica stranačkog Predsjedništva, Stanivuković oči u oči sa Crnatkom i Grmušom

Sjednica Predsjedništva PDP biće održana danas u 14 časova, u sjedištu stranke u Banjaluci. To je prva sjednica nekog...

Savić i Ristić predali NSRS peticiju građana Lopara protiv otvaranja rudnika litijuma (VIDEO)

Rado Savić, načelnik opštine Lopare, predao je danas na protokol NSRS građansku inicijativu, odnosno peticiju kojom se 3711...