DANILO SIMIĆ: Daćemo sve od sebe da Bijeljinu predstavimo u najboljem svjetlu na takmičenju ''Ritam Evrope''

Datum:

Share post:

Bijeljinac Danilo Simić, šesnaestogodišnji učenik bijeljinske Gimnazije „Filip Višnjić“, dobio je priliku da pokaže svoje vokalne sposobnosti i na takmičenju „Ritam Evrope“ sa drugaricama Emilijom Lazić i Ljubinkom Marković predstavlja Grad Bijeljinu.

„Takmičenje „Ritam Evrope“ je takmičenje za mlade uzrasta od 12 do 20 godina, gdje nam je pružena prilika da se pokažemo i istaknemo u nekoj našoj sferi u kojoj, da kažem, dominiramo. U mom slučaju, u mom timu, ja sam zadužen za pjevanje, a moje drugarice Ljubinka i Emilija su zadužene za ples. Na neki način, daju nam priliku da se promovišemo i steknemo neka nova iskustva“, rekao je Simić za portal Dešavanja u Bijeljini.

Festival je organizovan od strane direktora Prve televizije Igora Karadarevića. Mladi se prijavljuju na audicije, predstavljaju svoje talente numerama koji su spremili, a od strane žirija bivaju izabrani kao predstavnici svog grada.

„Generalno, takmičenje „Ritam Evrope“ je takmičenje koje se održava ne samo u našoj zemlji nego i zemljama regiona, npr, Srbiji, Hrvatskoj, Bugarskoj, čak i u drugim razvijenim zemljama kao što su Švedska, Norveška. Na neki način, svi mi kao učesnici smo povezani. Svi predstavljamo neku evropsku zemlju i svoj grad. U našem slučaju, predstavljamo Italiju sa pjesmom „Soldi“ i naš Grad Bijeljinu. Takmičenje će se održati 19. septembra u dvorani Peki u Palama“, objasnio je Simić.

Danilo nam je rekao da su oni za predstavnika Italije izabrani od strane Ambasade Italije.

„U većini slučajeva se odabira evrovizijska pjesma, jer su to nekako jedine pjesme iz cijelog evropskog regiona koje su zapravo poznate našem auditorijumu. Uglavnom su to neke poznatije pjesme s kojima su ljudi već imali neki kontakt. Nama je pjesmu odabrao naš vokalni instruktor vodeći računa o mojim glasovnim sposobnostima. Nas za ovo takmičenje spremaju koreograf Aleksandar Marković i vokalni instruktor Miloš Marković. Oni iz Beograda jednom sedmično dolaze u Bijeljinu (a tako i u ostale gradove) i pomažu nam da se spremimo i predstavimo u što boljem svjetlu, da upotpunimo svoj nastup, da se usavršimo. Zbog trenutne situacije, sada je to sve malo pauzirano, ali nadam se da ćemo uspjeti sve da nadoknadimo“, istakao je Simić.

Kako kaže, te probe mu nisu toliko naporne, ali je nešto sa čim se prvi put susreće. Završio je osnovnu muzičku školu u Bijeljini, ali ovo je potpuno drugačija priča.

„Sada u pitanju nije ta vrsta pjevanja, već televizija. Oni nam objašnjavaju kako treba da se ponašamo, gdje da gledamo, kako da reagujemo na monitoring. Prvi put se susrećem sa tim, tako da mogu reći da su probe drugačije, a pored toga, prvi put ikada se susrećem sa plesom. I ja ću imati neke pokrete i tako se uklopiti sa kolegama iz tima. Tako da je to jedan novi izazov za mene i nadam se da ću uspjeti da se izborim s njim. Mislim da napredak u pjevanju postoji, samo da ja nisam svjestan toga i da ću toga možda biti svjestan tek nakon nekog vremena u budućnosti. Vjerovatno ću tada zapravo shvatiti da pjevanje nije isto, već je za nijansu (ili više) bolje“, iskren je Simić.

Danilo je za Dešavanja u Bijeljini objasnio da se oni trude da ne kopiraju nastup sa Evrovizije, već da teže tome da u nastup daju nešto svoje, da to bude nešto njihovo.

„Naš koreograf je već smislio nešto sa čime ćemo se predstaviti. To ćete imati priliku da vidite 19. septembra. Mogu da kažem da je to neka naša priča. Iako je pjesma njihova, sve ostalo je naše i potrudili smo se da tu pjesmu izvedemo na način na koji bismo baš mi to uradili, a ne prvobitni izvođač. Mogu da kažem da je ovo veliki izazov i teret za mene. Ja predstavljam svoj grad i nadam se da neću razočarati sugrađane, kao i Grad Bijeljinu koji su mi, pored razredne, školskih drugova, porodice i prijatelje dali veliku podršku za ovo takmičenje, na čemu im se mnogo zahvaljujem. Teret je veliki, ali mislim da možemo da se izborimo sa tim. Daćemo sve od sebe da se predstavimo u najboljem svjetlu“, zaključio je Simić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: Načelnik Savić organizovao prijem povodom Đurđevdana za Miroslava Kojadinovića (foto)

Načelnik Lopara Rado Savić, sa saradnicima, je danas povodom Đurđevdana, Dana i krsne slave opštine organizovao prijem za...

Kineski predsjednik stigao u Srbiju – dočekao ga Vučić i državni vrh

Kineski predsednik Si Đinping doputovao je večeras oko 21.40 časova u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao...

Crvena zvezda u velikom finalu!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege rezultatom 94:69 i plasirali u finale ABA lige. Sjajno su počeli meč...

Grupa od 13 hodočasnika iz Rudog krenula je prema manastiru Ostrog

Na pokloničko putovanje iz Rudog danas je krenula grupa od 13 hodočasnika koji će pješačiti oko 220 kilometara...