Zbog čega Bijeljina nema javnu garažu?

Datum:

Share post:

Ukupan prihod po osnovu naplate parkinga u 2018. godini veći je za tri odsto nego u 2017, podaci su Direkcije za razvoj i izgradnju grada Bijeljina, koja upravlja parking prostorom.

U prethodne dvije godine počeli su sa tužbama onih koji imaju više od pet kazni, te blokiranjem vozila za one koji imaju više od tri prekršaja. U Bijeljini postoji 855 parkinga koji se naplaćuju, što je često nedovoljno za sve veći broj vozila.

Naći parking mjesto u Bijeljini, posebno u užem centru grada za vrijeme radnog vremena, izuzetno je teško, kažu vozači koji se svakodnevno suočavaju sa ovim problemom.

Prihod od naplate parkinga u 2018. godini povećan je za tri odsto u odnosu na godinu dana ranije. Razlog je u kvalitetnijoj kontroli i povećanom prihodu od naplate parking kazni.

TESTNA REKLAMA

– Direkcija je krenula sa utuživanjem onih koji imaju više od pet neplaćenih kazni, a potpisali smo i ugovor sa firmom iz Londona preko koje tužbe dobijaju vlasnici stranih tablica – ističe Dragan Vasić, šef Službe za upravljanje javnim parkiralištima.

Rješenje za parkinge koji nedostaju mnogi vide u izgradnji javne garaže sa više etaža. U toku prethodne godine gradska skupština donijela je odluku da se ide u izgradnju ovog objekta, a u toku ove godine poznato je da će biti urađeno idejno rješenje. Za sada je sigurno da će od novca prikupljenog po osnovu naplate parkinga, Direkcija osavremeniti postojeće parkinge.

– U ovoj godini planirali smo da nabavimo sistem za brojanje zauzetosti parkinga – dodaje Vasić.

Parking u Bijeljini podijeljen je u dvije zone. U crvenoj je sat vremena jedna marka, dok je u plavoj zoni upola manje, i postoji mogućnost plaćanja dnevne karte po cijeni od dvije marke.

Izvor: infobijeljina.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...