''UNAPRIJEDITI AVIO-SAOBRAĆAJ'': Ministar Mitrović razgovarao sa ambasadorom Španije

Datum:

Share post:

Ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine, Vojin Mitrović, razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Кraljevine Španije u BiH, Hozeom Mariom Valdemorom Himenezom.

Tokom susreta bilo je riječi o sadržaju Sporazuma o drumskom transportu, koji je potpisan prije dvije godine i koji je, prema zajedničkoj ocjeni, doprinio unapređenju saradnje između dvije zemlje u ovoj oblasti.

Posebno se razgovaralo o mogućnostima uključivanja kompanija iz Španije u realizaciju projekata izgradnje saobraćajne infrastrukture. Ambasador Španije potencirao je liderstvo njegove zemlje u unapređenju željeznica, te pozvao ministra Mitrovića da posjeti Španiju i upozna se s mogućnostima ostvarivanja saradnje dvije zemlje u oblasti izgradnje i rekonstrukcije željezničke infrastrukture u BiH.

Ministar Mitrović naglasio je i potrebu unapređenja avio-saobraćaja između BiH i Španije, što bi, kako je rekao, značajno unaprijedilo saradnju dvije zemlje u oblasti turizma.

Priznavanje vozačkih dozvola

Кonstatovano je da treba nastaviti aktivnosti na zaključivanju Sporazuma o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola. S tim u vezi, ministar Mitrović predložio je održavanje sastanka Mješovite komisije s ciljem što skorijeg potpisivanja pomenutog bilateralnog sporazuma.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vuk Lukić iz Bijeljine pješke stigao do Ostroga (video)

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima...

Kadeti OK ’’Radnik’’ Bijeljina na Majskom turniru u Beogradu (foto)

Kadeti OK ’’Radnik’’ iz Bijeljine su učestvovali po prvi put na tradicionalnom Majskom turniru u Beogradu. -Rezultatski, što je...

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...