Služba Hitne medicinske pomoći dostupna je građanima 24 sata, sedam dana u nedjelji, te je tako bilo i danas, na Međunarodni praznik rada kada svi odmaraju i obilježavaju 1. maj.

Dnevna smjena u Službi HMP danas je imala jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj je povrijeđen tridesettrogodišnji mladić, te je nakon intervencije HMP i prijema u bijeljinsku bolnicu prevezen na VMA u Beograd.

Kada je riječ o ostalim intervencijama, nisu evidentirani slučajevi utapanja u obližnjim rijekama, niti incidenti koje pretežno izazovu osobe u alkoholisanom stanju, rečeno je u HMP za portal Dešavanja u Bijeljini.

„U dnevnoj smjeni pregledano je 115 pacijenata, od čega je bilo šest kućnih posjeta. Najteži slučaj bio je povrijeđeni motociklista u mjestu Patkovača koji je na licu mjesta bio bez svijesti. Imali smo jedan epileptični napad djeteta koje je bilo bez svijesti, a ostali slučajevi bili su pretežno alergije, hronični bolesnici, temperature, pritisak i bol u grudima. Nije bilo intervencija na javnim mjestima, niti incidenata koje izazovu lica u alkoholisanom stanju, što je pretežno karakteristično za 1.maj“, rekao je dr Srđan Mijatović, specijalista urgentne medicine u HMP Doma zdravlja Bijeljina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име