Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Milorada Dodika, bazirane na poštovanju Dejtona i Ustava, istakao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

Košarac je u svojoj objavi na Instagramu istakao da je s druge strane, da salva neistina i manipulacija Kristijana Šmita ne zavređuje poseban komentar.

– Stranac bez legitimiteta iznio je niz ličnih frustracija, okićen zastavama OHR-a kako bi međunarodnu javnost pokušao ubijediti da je visoki predstavnik. Žalosno je koliko se ta individua samoponižava. Mučno za gledati i slušati – ističe Košarac.

Ono što je posebno zabrinjavajuće, naglašava Košarac, je nadobudnost bošnjačkih zvaničnika, koji „na krilima podrške pojedinih zapadnih ambasada, brutalno ruše dejtonsku strukturu BiH, dovodeći u pitanje opstanak ove zemlje“.

– U prilog ovome najbolje svjedoči sve što je uradio Zlatko Lagumdžija, unilateralno i bez saglasnosti Predsjedništva BiH. U vječitoj težnji da srpskom narodu i Srpskoj nanese štetu, Lagumdžija je dokazao spremnost da zgazi BiH, koja ne može preživjeti izvan dejtonskog okvira i bez ravnopravnosti dva entiteta i tri konstitutivna naroda – dodao je on.

Naglasio je da ništa drugo nije ni moglo očekivati od Lagumdžije, koji je, kako kaže, uvijek bio dopuna radikalnoj politici muslimana u BiH, od ratnog kadra, Izetbegovićevog saradnika i člana njegove vlade.

– Nekada su žrtvovali mir za BiH. Danas su očigledno spremni da žrtvuju BiH – zaključio je Košarac.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име