BIJELJINA: Neradni dani 1, 2. i 9. januar 2024. godine

Datum:

Share post:

Na osnovu člana 39. Zakona o lokalnoj samoupravi („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 97/16) i člana 71. stav (1) tačka 25) Statuta Grada Bijeljina („Službeni glasnik Grada Bijeljina“, broj: 9/17), a u skladu sa članom 5. tačka 3. Zakona o praznicima Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 43/07), Gradonačelnik Grada Bijeljina, dana 29. decembra 2023. godine, d o n o s i

O D L U K U o radnom vremenu za 01., 02. i 09. januar 2024. godine

Član 1.

(1) Republički praznici Nova Godina (01. januar 2024. godine i 02. januar 2024. godine) i Dan Republike (09. januar 2024. godine), su neradni dani, osim za subjekte navedene u članu 3. ove Odluke.

Član 2.

(1) Za vrijeme trajanja republičkih praznika Nove Godine i Dana Republike, a radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za komunalnim, zdravstvenim i drugim uslugama, dužni su da rade: vatrogasna jedinica, zdravstvene ustanove i preduzeća za snabdijevanje vodom, električnom energijom i za prevoz putnika.

(2) Preduzeća, ustanove i organizacije iz stava 1. ovog člana obavezni su da organizuju i obezbijede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti, potrebne za pružanje usluga građanima za vrijeme trajanja republičkih praznika.

(3) Preduzeća, ustanove i organizacije koje u svojim redovnim aktivnostima imaju organizovan rad za neradne dane, nisu obavezne utvrđivati povećan obim rada i dežurstva.

Član 3.

(1) Apoteke, veterinarske ambulante, benzinske pumpne i plinske stanice i trgovine na malo u sklopu benzinskih pumpnih stanica, trgovine na malo na autobuskoj stanici, trgovine na malo pogrebnom opremom, privredni subjekti koja obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača i prodaje istih, kao i prodajna mjesta AD „Lutrija Republike Srpske“ Banja Luka na području Grada Bijeljina, mogu raditi redovno radno vrijeme za vrijeme trajanja republičkog praznika.

(2) Za vrijeme novogodišnjih praznika (01. i 02. januara 2024. godine) ugostiteljski objekti mogu raditi u neograničenom radnom vremenu, a za Dan Republike (09. januara 2024. godine) dužni su da rade u redovnom radnom vremenu.

(3) Radno vrijeme dragstora traje od 00,00 do 24,00 sata svaki dan.

(4) Privredni subjekti koji se bave proizvodnom djelatnošću, a obavljaju procesnu proizvodnju, mogu da rade u vremenu koji zahtjeva proces rada.

Član 4.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objaviće se u „Službenom glasniku Grada Bijeljina“.

Broj: 02-014-1-3666/23

Datum, 29. decembar 2023. godine

GRADONAČELNIK Bijeljina GRADA BIJELJINA

 Ljubiša Petrović

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vuk Lukić iz Bijeljine pješke stigao do Ostroga (video)

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima...

Kadeti OK ’’Radnik’’ Bijeljina na Majskom turniru u Beogradu (foto)

Kadeti OK ’’Radnik’’ iz Bijeljine su učestvovali po prvi put na tradicionalnom Majskom turniru u Beogradu. -Rezultatski, što je...

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...