UG NVO “Centar za realnu politiku“ ZA OPOZIV: Analiza dosadašnjeg rada gradonačelnika Petrovića (foto)

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost UG NVO “Centar za realnu politiku“ prenosimo u cijelosti:

Bijeljina, po svojim potencijalima na mjestu gradonačelnika mora imati osobu sposobnu da obezbjedi kvalitetniji život svim građanima, bez podjela po mjeri ličnih političkih interesa. Sa ovim stavom svi možemo i moramo da se složimo.

Analiza „Centra za realnu politiku“ pokazala je da u protekle dvije i po godine nije riješen ni jedan gorući gradski problem. Gradonačelnik nije pokrenuo niti jednu pravu razvojnu ideju ili inicijativu.

Podsjećamo da je UG „Centar za realnu politiku“ pred zadnje lokalne izbore proveo istraživanja sa ciljem da se sagledaju najveći problemi u funkcionisanju grada i da smo javnosti prezentovali sva naša saznanja, nadajući se da će ih budući gradonačelnik uzeti u obzir.

Kao jedan od ključnih problema Bijeljine identifikovan je saobraćajni haos. Nema dovoljno parking mjesta, ćuti se o javnim garažama i njihovoj gradnji. Ulice u gradu su u lošem stanju, a dio je neasfaltiran.

Za rješavanje ekoloških problema, posebno zagađenja vazduha, nema ideja ni rješenja.

Gasifikacije je zaustavljena i politizuje se preko leđa građana.

Privredna aktivnost gradonačelnika Petrovića je neprimjetna, nema investitora, ideja, planova, nema ni novih radnih mjesta.

Poljoprivredi, generalno, gradonačelnik uopšte nije pomogao, dok je skupštinska većina donijela novac u Semberiju u obliku pomoći ratarima da lakše prežive u ovim teškim vremenima.

Konekcija sa republičkom vlašću ne postoji zbog čega ispaštaju prvenstveno građani. Gospodin Petrović gradi sopstveni politički imidž nauštrb potreba i interesa Bijeljine i Semberije u cjelini. Predstavljajući se kao žrtva, svađa Bijeljinu i institucije publike Srpske čime najviše šteti lokalnim interesima.

Izborima 2020. godine građani Bijeljine su očekivali kvalitativne promjene koje bi pokrenule razvoj grada i time i grad i Semberiju u cjelini učinile sredinom u kojoj se bolje živi.

S jedne strane  dobili smo relativno mladog gradonačelnika, za koga se smatralo da ima dovoljno i energije i kapaciteta da pokrene Semberiju, ali s druge strane se ubrzo stekao utisak da neiskustvo pa i neznanje nisu dozvolili gospodinu Petroviću da se otrgne iz zagrljaja političarenja i uzdigne iznad sopstvenih političkih nedoumica i interesa, da zaista postane gradonačelnik svih građana.

Te 2020. godine oko tri četvrtine birača je glasalo za druge političke opcije kad su Skupština i njeni odbornici u pitanju. To je bila svojevrsna poruka gradonačelniku da mora biti gradonačelnik svima, a ne samo onima koji su njegova politička opcija. U proteklim godinama on nije našao način da ostvari saradnju sa „skupštinskom većinom“ koja je, javno,  izražavala spremnost na saradnju.

Posle dvije i po godine, tokom kojih se  Petrović pretežno bavio slanjem ličnih političkih poruka, pokazalo se da nema konkretne rezultate, izuzimajući pokretanje eventualnih krivičnih odgovornosti protiv dijela rukovodilaca gradskih preduzeća koji su, opet, bili dio stranke kojoj je i sam Petrović pripadao i pripada.

Građani Bijeljina zaslužuju više i „Centar za realnu politiku“ smatra da gradonačelnik Petrović prosto nije zadovoljio zahtjeve funkcije koju trenutno obavlja. „Centar za realnu politiku“ smatra da nema više vremena i da Bijeljina mora da se pokrene sa mrtve tačke.

„Centar za realnu politiku“ kao zaključak istraživanja, predlaže građanima Bijeljine da 19.03.2023 godine glasaju ZA promjene kako bi grad imao šansu za promjenu politika i priliku za efikasnije rješavanje problema u Semberiji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...