MINISTAR NEŠIĆ: Stranci izazvali krizu i probleme

Datum:

Share post:

Ministar bezbjednosti BiH  Nenad Nešić rekao je da probleme na polju bezbjednosti u BiH izaziva unutrašnja kriza do koje je dovelo strano miješanje.

Nešić je rekao da stranci trenutno urušavaju BiH i da je njihovo miješanje dovelo do ozbiljne unutrašnje krize, a ti unutrašnji problemi izazivaju i probleme na polju bezbjednosti.

On je ocijenio da trenutno jedan od najvećih problema u BiH pokušaj stranaca da uruše Dejtonski mirovni sporazum.

-Svi oni koji razgrađuju Dejton moraju da znaju da time razgrađuju i BiH –  rekao je Nešić za „Rusiju danas“.

Kada su se stranci miješali u unutrašnje stvari u BiH, kaže Nešić, u BiH je uvijek dolazilo do nesporazuma i unutrašnjih sukoba koji na svu sreću nisu kulminirali u ratne.

-Kada nismo imali strano miješanje i kada je BiH funkcionisala u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, pokazala je da može da bude funkcionalna zemlja – rekao je Nešić, a prenose Nezavisne.

Naglasio je da je u ovom trenutku Republika Srpska jedina koja brani Dejtonski mirovni sporazum, a samim tim i postojanje BiH, koja se zasniva na Dejtonu.

Nešić je rekao da policijske agencije apsolutno kontrolišu situaciju u BiH i da u ovom trenutku nema ni jednu informaciju o tome da bi mogla da bude ugrožena bezbjednost bilo kog čovjeka ili imovine u BiH.

-Nemamo informaciju da bi u BiH moglo da dođe do terorističkog akta i sa tim u vezi je bezbjednosna situacija dobra i stabilna. Međutim, danas ne postoji niko na svijetu koji bi mogao da isključi mogućnost izvršenja terirističkog akta – rekao je Nešić.

Govoreći o rezoluciji o Srebrenici, Nešić je rekao da se priča o Srebrenici vraća u žižu javnosti da bi se proizveli neki politički ciljevi i da su u zabludi svi koji misle da će to donijeti mir i stabilnost.

On je naveo da Njemačka, koja je glavni sponzor rezolucije, želi da se baci u zaborav sve ono što je rađeno u Drugom svjetskom ratu i da se optuže Srbi kao narod koji je počinio genocid.

-Nismo počinili genocid i nećemo to da prihvatimo – rekao je Nešić i dodao da je ova rezolucija vraćanje u prošlost i nikome neće dobro donijeti.

Ukoliko se ta rezolucija usvoji, kaže Nešić, to će biti ne jedan nego deset koraka unazad.

-Mislim da bi bilo dobro da nas puste da živimo u sadašnjosti, da pokušamo zajedno dalje da stvaramo bolju budućnost za našu decu – rekao je Nešić.

Govoreći o saradnji sa Ruskom Federacijom, Nešić je istakao da BiH nema nikakav bezbjednosni problem što se tiče Rusije sa kojom ima dobru saradnju.

-Rusko iskustvo je nama dobrodošlo o vjerujem da ćemo umjeti da ga iskoristimo. Rusija je neko ko puno može dati po pitanjima sprečavanja terorističkih akata i održavanja mira i bezbjednosti – dodao je Nešić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Predsjednički i parlamentarni izbori u Sjevernoj Makedoniji 2024: Povratak u neogruevizam?

U Republici Sjevernoj Makedoniji će se 8.maja 2024.godine održati drugi krug predsjedničkih izbora i redovni parlamentarni izbori.  Na izborima, prema...

Novak Đoković započeo 424. sedmicu na prvom mjestu ATP liste

Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 424. nedelju na prvom mestu ATP liste, čime je nastavio da...

Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog

Sa Sokoca je jutros na pokloničko putovanje do manastira Ostrog krenula grupa od 33 hodočasnika, među kojima 13...

VLADA SRPSKE: Za podršku nezaposlenom roditelju četvoro i više djece 60 miliona KM

Za podršku nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj u 2024. godini planiran je iznos od...