MINISTAR NEŠIĆ: Stranci izazvali krizu i probleme

Datum:

Share post:

Ministar bezbjednosti BiH  Nenad Nešić rekao je da probleme na polju bezbjednosti u BiH izaziva unutrašnja kriza do koje je dovelo strano miješanje.

Nešić je rekao da stranci trenutno urušavaju BiH i da je njihovo miješanje dovelo do ozbiljne unutrašnje krize, a ti unutrašnji problemi izazivaju i probleme na polju bezbjednosti.

On je ocijenio da trenutno jedan od najvećih problema u BiH pokušaj stranaca da uruše Dejtonski mirovni sporazum.

-Svi oni koji razgrađuju Dejton moraju da znaju da time razgrađuju i BiH –  rekao je Nešić za „Rusiju danas“.

Kada su se stranci miješali u unutrašnje stvari u BiH, kaže Nešić, u BiH je uvijek dolazilo do nesporazuma i unutrašnjih sukoba koji na svu sreću nisu kulminirali u ratne.

-Kada nismo imali strano miješanje i kada je BiH funkcionisala u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, pokazala je da može da bude funkcionalna zemlja – rekao je Nešić, a prenose Nezavisne.

Naglasio je da je u ovom trenutku Republika Srpska jedina koja brani Dejtonski mirovni sporazum, a samim tim i postojanje BiH, koja se zasniva na Dejtonu.

Nešić je rekao da policijske agencije apsolutno kontrolišu situaciju u BiH i da u ovom trenutku nema ni jednu informaciju o tome da bi mogla da bude ugrožena bezbjednost bilo kog čovjeka ili imovine u BiH.

-Nemamo informaciju da bi u BiH moglo da dođe do terorističkog akta i sa tim u vezi je bezbjednosna situacija dobra i stabilna. Međutim, danas ne postoji niko na svijetu koji bi mogao da isključi mogućnost izvršenja terirističkog akta – rekao je Nešić.

Govoreći o rezoluciji o Srebrenici, Nešić je rekao da se priča o Srebrenici vraća u žižu javnosti da bi se proizveli neki politički ciljevi i da su u zabludi svi koji misle da će to donijeti mir i stabilnost.

On je naveo da Njemačka, koja je glavni sponzor rezolucije, želi da se baci u zaborav sve ono što je rađeno u Drugom svjetskom ratu i da se optuže Srbi kao narod koji je počinio genocid.

-Nismo počinili genocid i nećemo to da prihvatimo – rekao je Nešić i dodao da je ova rezolucija vraćanje u prošlost i nikome neće dobro donijeti.

Ukoliko se ta rezolucija usvoji, kaže Nešić, to će biti ne jedan nego deset koraka unazad.

-Mislim da bi bilo dobro da nas puste da živimo u sadašnjosti, da pokušamo zajedno dalje da stvaramo bolju budućnost za našu decu – rekao je Nešić.

Govoreći o saradnji sa Ruskom Federacijom, Nešić je istakao da BiH nema nikakav bezbjednosni problem što se tiče Rusije sa kojom ima dobru saradnju.

-Rusko iskustvo je nama dobrodošlo o vjerujem da ćemo umjeti da ga iskoristimo. Rusija je neko ko puno može dati po pitanjima sprečavanja terorističkih akata i održavanja mira i bezbjednosti – dodao je Nešić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini sutra II Simpozijum o aritmijama

II Simpozijum o aritmijama koga organizuje Udruženje kardiologa Republike Srpske, odžaće se 24.05.do 26.05.2024. godine u Hotelu „Drina“...

ZEKIĆ: U Banji Dvorovi 27. maja III Međunarodna likovna kolonija

U restoranu hotela “Sveti Stefan” u Banji Dvorovi u ponedjeljak, 27. maja 2024. godine u 18.00 časova svečano...

Danas u 17.00 moleban u crkvi Sv. Đorđa – u 17.30 na Trgu u Bijeljini prisluživanje svijeća i odavanje počasti palim srpskim junacima –...

Moleban u 17.00 časova u crkvi Sv. Đorđa u Bijeljini a u 17.30 časova prisluživanje svijeća i odavanje...

Uspješna Srpska ’’dr Zlatko Maksimović’’ predala CiK prijavu za Lokalne izbore – za odbornike i za gradonačelnika Bijeljine

Uspješna Srpska ’’dr Zlatko Maksimović’’ predala je Centralnoj izbornoj komisiji prijavu za predstojeće lokalne izbore, za oba nivoa,...