U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

Datum:

Share post:

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ koji uz finansijsku podršku vlade Švajcarske provode Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Federalno ministarstvo zdravstva u saradnji sa Institutom za populaciju i razvoj.

Prezentaciji su prisustvovali pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Milan Latinović, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, predstavnici Saveza gradova i opština RS, predstavnici Instituta za populaciju i razvoj, predstavnici Doma zdravlja Bijeljina i predstavnici Odbora za zdravstvo grada Bijeljina.

Dom zdravlja Bijeljina je najveći od 11 odabranih domova zdravlja iz Republike Srpske koji će učestvovati kao partneri u realizaciji projekta, čija će prva faza trajati do 2027. godine, a planirano je ukupno trajanje projekta do 2035. godine.

„Odmah po dobijanju prvih informacija o pripremi projekta Zdrave zajednice u BiH, rukovodstvo Doma zdravlja Bijeljina je preduzelo aktivnosti da naš dom zdravlja bude uključen u projektne aktivnosti. Moram da se zahvalim Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, jer je prepoznalo potencijal naše lokalne zajednice, a naročito profesionalan kadar, opremu i resurse kojima Dom zdravlja raspolaže, koji će svakako biti okosnica realizacije ovog projekta, a sve u cilju očuvanja zdravlja naših sugrađana“ – navela je prim. dr Danijela Đukin, direktorica Doma zdravlja Bijeljina.

„Projekat zdrave zajednice u BiH kao jedan od osnovnih ciljeva ima unapređenje zdravstvenog statusa žena, muškaraca, djece i mladih u BiH prevencijom bolesti i promocijom zdravih stilova života. Dom zdravlja Bijeljina je formiranjem Centra za promociju zdravlja i prevenciju bolesti već preduzeo određene aktivnosti i učinio veliki korak ka realizaciji ovog cilja, a sama realizacija projekta i projektne aktivnosti će u najvećem dijelu biti realizovane upravo preko Centra za promociju zdravlja i prevenciju bolesti Doma zdravlja Bijeljina“ – navodi dr Zoran Vasilić, načelnik Centra za promociju zdravlja i prevenciju bolesti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Danas je Vaskršnji utorak

POVEZANE VIJESTI

Danas je Vaskršnji utorak

Srpska pravoslavna crkva danas proslavlja treći dan Vaskrsa - Vaskršnji utorak. Vaskrs hrišćani slave tri dana, pa su u...

Tanja Railić, zaposlena u A.D. „Vodovod i kanalizacija“ Bijeljina, završila Obuku transformativnih politika u okviru projekta “Međusektorsko partnerstvo za ljudska prava i rodnu ravnopravnost...

Tanja Railić, zaposlena u A.D. "Vodovod i kanalizacija" Bijeljina, završila je Obuku transformativnih politika u okviru projekta “Međusektorsko...

Na današnji dan – 7. maj

Danas je utorak, 7. maj, 128. dan 2024. Do kraja godine ima 238 dana. 1682. - Umro ruski car...

Dnevni horoskop za 7. maj

Ovan POSAO: Sad je trenutak da počnete da radite punom parom. Ovo je momenat kada će rezulgtati doneti najviše...