GRADSKA UPRAVA: BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA – REALIZOVANI PROJEKTI I NOVI PLANOVI

Datum:

Share post:

Pješački semafori pored škola u Ulici Srpske vojske i u Patkovači:

Nakon višegodišnjeg perioda bez preduzetih aktivnosti po pitanju bezbjednosti djece u zoni OŠ „Jovan Dučić“ u Ulici srpske vojske u Bijeljini, Direkcija za izgradnju i razvoj grada je po nalogu Gradske uprave završila projektno-tehničku dokumentaciju za izgradnju pješačkog semafora sa tasterom za najavu prelaska pješaka. U narednom periodu pristupiće se pribavljanju svih neophodnih saglasnosti komunalnih preduzeća radi dobijanja građevinske dozvole, kao i raspisivanju javne nabavke za izvođenje ovih radova i ugradnju opreme. 

Važno je pomenuti da je Gradska uprava prije mjesec dana dostavila svu neophodnu i traženu dokumentaciju „Putevima Republike Srpske“, za izgradnju pješačkog semafora sa tasterom za najavu prelaska pješaka u zoni škole na magistralnom putu u Patkovači. Dobijanje navedene saglasnosti je osnov za preduzimanje daljih radnji ka pribavljanju građevinske dozvole i implementaciju mjera unapređenja bezbjednosti saobraćaja datog područja.

Semafor Obilaznica-Brijesnica:

Potpisan ugovor sa Direkcijom za analizu uslova saobraćaja na ovoj raskrsnici u cilju utvrđivanja opravdanosti postavljanja svjetlosnih signala za upravljanje saobraćajem. Prijedlog tehničkog rješenja od strane Gradske uprave je izgradnja semaforskog uređaja sa detektorskom najavom vozila sa sporednog toka, što u praksi znači da vozila na obilaznici uvijek imaju zeleni signalni pojam dok se ne pojavi vozilo na sporednom toku. Dokumentovana analiza uslova saobraćaja sa idejnim rješenjem biće upućena upravljaču magistralnih puteva, odnosno „Putevima Republike Srpske“.

Vještačke izbočine za smirivanje saobraćaja:

Uvažavajući zahtjeve mještana, koji se odnose na postavljanje posebnih objekata na putu radi smanjenja brzine kretanja vozila, Gradska uprava je razmatrajući njihovu opravdanost i usklađenost sa odredbama važećeg pravilnika, izradila neophodnu tehničku dokumentaciju i u martu mjesecu izgradila tzv „ležeće policajce“ na tri lokacije: zona škole u MZ Međaši, Ulica Svetozara Ćorovića i Ulica Lukijana Mušickog u Bijeljini.

Sremska ulica:

U pogledu unapređenja pješačkih tokova, pušten je u funkciju i novi pješački prelaz u Sremskoj ulici u Bijeljini, sa dodatnom rasvjetom iznad pješačkog prelaza i svjetlosnim signalima za upozoravanje vozača na približavanje obilježenom pješačkom prelazu. Paralelno se vode aktivnosti na iznalaženju odgovarajućeg saobraćajnog rješenja cijele ulice u pogledu broja saobraćajnih traka, način regulisanja raskrsnice sa Kruševačkom ulicom, eventualna korekcija pristupnih tačaka i slično. 

Zona škole „Vuk Karadžić“ i vrtića na Ledincima:

Direkcija trenutno završava projektno-tehničku dokumentaciju za izgradnju platforme za smanjenje brzine kretanja vozila u Ulici Srpske dobrovoljačke garde u Bijeljini, na raskrsnici sa Ulicom Josifa Marinkovića. Postojeći pješački prelaz će biti dislociran nedaleko i nalaziće se na izgrađenoj platformi opremljen dodatnom rasvjetom i svjetlosno-signalnom opremom.

U zoni navedene škole započet je postupak rješavanja imovinsko-pravnih odnosa radi proširenja dijela ulice Josifa Marinkovića. Kako bi se omogućio lakši protok saobraćaja, planirano je projektovanje i izgradnja nove saobraćajnice pored škole, koja bi povezivala ulice Vojvode Radomira Putnika i Josifa Marinkovića.

Nove pješačko-biciklističke staze:

Gradska uprava je potpisala ugovore sa Direkcijom za izgradnju i razvoj grada o izradi tehničke dokumentacije koja se odnosi na uređenje i izgradnju pješačko-biciklističkih staza na sljedećim lokacijama:

– Ulica neznanih junaka u Bijeljini

– Dvorovi-Trnjaci-Balatun pored magistralnog puta

– Hase, od škole prema Ugljeviku, pored magistralnog puta

– Pučile – obilaznica

– Patkovača, od obilaznice do centra sela.

Dešavanja u bIjeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Ukinuti odluke Šmita u roku od 7 dana – Srbi se povlače iz odlučivanja na nivou BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će zatražiti da se ukinu sve odluke Šmita u roku...

Aleksandar Trninić umjesto Vasića novi šef Kluba Ujedinjene Srpske u NS RS (foto)

Kostadin Vasić od danas nije više šef Kluba poslanika Ujedinjene Srpske u NS RS, saznaje portal Dešavanja u...

DODIK: NE BOJIM SE – IDEM DO KRAJA – OHR lobira kod patrijarha da obezbijedi susret mene i Šmita

„Nemojte mi pričati o sankcijama, idem do kraja, NE BOJIM SE“ Dodik tvrdi da OHR lobira kod patrijarha...

Plate osobama koje se nalaze pod američkim sankcijama (OFAK lista) biće uplaćivane na pošte u Srpskoj (foto)

Zbog opasnosti da bi se banke u BiH mogle naći u velikom problemu zbog osoba koje su pod...