SELAK SPS: Srpska će uvijek biti uz Srbiju i svoj narod

Datum:

Share post:

Selak: Srpska će uvijek biti uz Srbiju i svoj narod

Nakon najnovijih pritisaka i prijedloga za Kosovo i Metohiju, te niza napada na Srbe u južnoj srpskoj pokrajini, predsjednik Socijalističke partije Srpske, Goran Selak, izrazio je bezrezervnu podršku Srbiji i srpskom narodu istakavši da Srbija ni u ovoj borbi nije sama.

“Veliki pritisci dijela međunarodne zajednice opteretili su srpski narod u cjelini, te otvoreno ugrožavaju naše vitalne interese, čak i na našoj teritoriji, odnosno Kosovu i Metohiji. Pojedine zapadne zemlje nemilosrdno predlažu nekakve svoje planove za Kosovo i Metohiju, a pri tome ne žele ni da čuju srpske stavove. U ovakvim podmuklim političkim igrama Srbiji je neophodna mudrost i strpljivost, koju predsjednik Aleksandar Vučić svakodnevno pokazuje. Predsjednik Vučić i državno rukovodstvo Srbije imaju punu podršku srpskog naroda i Republike Srpske”, izjavio je lider SPS-a.

Bezbjednost Srba u južnoj srpskoj pokrajini je ugrožena zbog učestalih napada. Napadači albanske nacionalnosti ne prezaju ni od oružanih napada na djecu, što je prema Selakovoj ocjeni, anticivilizacijsko ponašanje koje zaslužuje svaku osudu.

“Iako krupni geopolitički događaji ne idu u prilog Srbiji, siguran sam da će dugoročno mudrom politikom Srbija sačuvati teritorijalnu cjelovitost zemlje. Ekonomskim razvojem države i jačanjem ključnih državnih institucija, Srbija obezbjeđuje neophodne preduslove da se uspješno izbori sa separatističkim snagama, koje ne prezaju ni od terorističkih činova u posljednje vrijeme.

Bezbjednost našeg naroda na Kosovu i Metohiji je sveta dužnost svih nas. Nadamo se da će i Evropa napokon uvidjeti pravu istinu i sagledati cjelokupno stanje, te stati u zaštitu Srba na Kosovu i Metohiji”, zaključio je Selak.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...