Mocartova muzika u Centru za kulturu „Semberija“ 28. januara (foto)

Datum:

Share post:

Centar za kulturu „Semberija“ 28. januara 2023. godine od 20.00 časova biće mjesto na kojem će bijeljinska publika moći da uživa u djelima Mocarta, Mendelsona, Holsta, Britena i Bartoka u izvođenju vanserijski talentovanog učenika Muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“ Novaka Trifkovića u klasi prof. Aleksandre Radosavljević i banjalučkog orkestra „Ban Svetislav Tisa Milosavljević“ pod dirigentskom palicom Branke Radošević Mitrović.

Ovim svečanim koncertom i premijernim izvođenjem Mozartovog klavirskog koncerta K.V. 488, br.23 u A-duru, biće otvoren prvi Festival klasične muzike u Bijeljini u organizaciji Grada Bijeljina i UMPRS „Musika Arto“ koji će trajati od 28. do 30.januara 2023. godine.

Novak je učenik IV razreda i voli da kaže da živi muziku i živi sa muzikom, a pobjednik je mnogobrojnih međunarodnih i republičkih takmičenja. Sviraće u pratnji poznatog banjalučkog orkestra čuvenog u regionu po saradnji sa vrhunskim muzičkim umjetnicima.

Talenat mladog bijeljinskog muzičara i očekivani vrhunski kvalitet predstojećeg koncerta prepoznala je i Gradska uprava grada Bijeljina koja je podržala održavanje ovog događaja. Pored kulturnog značaja za Bijeljinu, ovaj koncert će biti i humanitarnog karaktera, a sav prikupljeni novac biće uplaćen za liječenje osmogodišnje Anastasije Lakić, iz Bijeljine, koja boluje od akutne limfoblastične leukemije visokog rizika.

Ulaz na koncert je besplatan.

Festival će biti edukativnog karaktera i mjesto inspirativnih susreta učenika osnovnih škola, učitelja, učenika muzičkih škola, profesora i studenata iz Republike Srpske i regiona.

Eminentni akademski pedagozi i koncertni izvođači će publici ponuditi raznovrsne sadržaje – koncerte, stručna predavanja, koncert-predavanja, majstorske radionice i radionice za djecu, a među njima će biti prof. Jokut Mihajlović (Beograd), prof. dr Dragan Šobajić (Beograd), prof. dr Zoran Rakić (Beograd), prof.dr Milan Popović (Beograd), prof. mr Aleksandra Radosavljević (Bijeljina), prof. dr Neven Šobajić (Beograd), prof. mr Aiada Gavrilova (Barselona), prof. mr Arsen Čarkić (Banja Luka), prof. Aleksandra Padrov (Sremska Mitrovica), prof.mr Miloš Janjić (Niš), prof. Bratislav Đurić (Beograd), prof. Snežana Popović (Šabac), Snežana Šalai Tibor (Šabac), prof.mr Milena Zelenović (Bijeljina), prof. Dragana Đurić (Bijeljina) i Sarah Skopljak (Tuzla).

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Kvadrat stana znatno poskupio

Za samo godinu dana završeni i prodati novi stanovi u Banjaluci su po kvadratu poskupjeli za čak 1.143...

Grad Bijeljina učesnik programa Provođenje Okvira za realizaciju ciljeva održivog razvoja

Grad Bijeljina je izabran da, kao jedan od osam opština i gradova i tri kantona, učestvuje u programu...

MINISTAR BUKEJLOVIĆ: Kleveta i neovlašteno prikazivanje kažnjavaće se novčano ili zatvorom

Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana su krivična djela kleveta i neovlašteno objavljivanje...

Danas u bijeljinskoj Bolnici edukacija na više nivoa

U operacionima salama danas odvojeno rade četiri vrsna stručnjaka, dok istovremeno u konferencijskoj sali rukovodioci odjeljenja i službi...