Poslije prokišnjavanja bijeljinska dvorana u novim problemima (foto)

Datum:

Share post:

U Bijeljini gotovo da ne prođe sedmica dvije a da se ne pojavi komunalno – infrastrukturni problem. Posljednjih dana, u sportskoj sali koju klubovi koriste za treninge i utakmice, a učenici tri srednje škole za časove fizičkog vaspitanja, nije bilo grijanja.

Nadležni prebacuju odgovornost jedni na druge. Salom gazduje Direkcija za izgradnju grada, ali sredstva obezbjeđuje Gradska uprava.

Roditelji i profesori fizičkog vaspitanja su zabrinuti za zdravlje djece koja imaju časove u ovom prostoru.
„U jutarnjima satima malo bude grijanja, a popodne je već hladno, s obzirom da je sezona grijanja počela 15. oktobra onda bi grijanje trebalo da bude redovno. Danas je od prvog časa krenulo grijanje, ali kad smo došli sala je bila nezagrijana, a ja sam imala fizičko i sinoć posljednja dva časa i sala je bila ledena“, kaže za InfoBijeljina Jelena Đukić, profesorka fizičkog vaspitanja u Ekonomskoj školi.
https://desavanjaubijeljini.com/jedina-sportska-dvorana-u-bijeljini-bez-grijanja/66346/

 

Osim učenika tri srednje škole, salu koristi i više klubova za treninge i utakmice omladinskih i seniorskih selekcija.

„Zaista smo u nekoj nelagodnoj situaciji jer tokom ove sedmice nije bilo grijanja u dvorani, ali to su neke stvari koje su izvan okvira koji mi kao Uprava kluba ne možemo uticati. Nadam se da će problem biti riješen sljedeće sedmice“, kaže Darko Manojlović predsjednik UO OK Radnik.

 

Gradonačelnik Bijeljine na prijemu za odbojkaše Radnika koji su postali prvaci Кupa RS, priznao je da problem u sportskoj sali postoji, ali i da će biti riješen.

„Grad Bijeljina je uradio ono što je do nas, a to je da je rebalansom budžeta planirao uvećanje granta ka Direkciji za razvoj grada koja upravlja salom i na taj način prevazilazi ova poskupljenja. Učinićemo sve da i doznačavenjm granta koji je planiran rebalansom budžeta i tom preraspodjelom peleta ne dolazi do problema sa grijanjem“, kaže Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine.

 

Javnost u Semberiji se pita zašto nadležni o grijanju javnih prostora i cijenama energenata nisu razmišljali u avgustu kada to čine građani u svojim domaćinstvima, da ukućani ne bi u zimskom periodu ostali u hladnim prostorijama.

„Ne vidim u kom smislu rebalans budžeta ima veze sa grejnom sezonom, rebalans se usvaja u decembru, i ako dobijete neka sredstva imate procedure javne nabavke i kad to završite energent ćete imati u martu ili aprilu“, kaže Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina.
Sportska dvorana u Račanskoj ulici proteklih godina je, uprkos renoviranju i zamjeni krovne konstrukcije, često bila van upotrebe zbog prokišnjavanja.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Teja Dora skače od sreće, SRBIJA U FINALU!

Najveće muzičko takmičenje "Evrovizija 2024" održava se ove nedelje u Malmeu u Švedskoj, gdje se predstavnica Teja Dora...

LOPARE: Načelnik Savić organizovao prijem povodom Đurđevdana za Miroslava Kojadinovića (foto)

Načelnik Lopara Rado Savić, sa saradnicima, je danas povodom Đurđevdana, Dana i krsne slave opštine organizovao prijem za...

Kineski predsjednik stigao u Srbiju – dočekao ga Vučić i državni vrh

Kineski predsednik Si Đinping doputovao je večeras oko 21.40 časova u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao...

Crvena zvezda u velikom finalu!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege rezultatom 94:69 i plasirali u finale ABA lige. Sjajno su počeli meč...