Poslije prokišnjavanja bijeljinska dvorana u novim problemima (foto)

Datum:

Share post:

U Bijeljini gotovo da ne prođe sedmica dvije a da se ne pojavi komunalno – infrastrukturni problem. Posljednjih dana, u sportskoj sali koju klubovi koriste za treninge i utakmice, a učenici tri srednje škole za časove fizičkog vaspitanja, nije bilo grijanja.

Nadležni prebacuju odgovornost jedni na druge. Salom gazduje Direkcija za izgradnju grada, ali sredstva obezbjeđuje Gradska uprava.

Roditelji i profesori fizičkog vaspitanja su zabrinuti za zdravlje djece koja imaju časove u ovom prostoru.
„U jutarnjima satima malo bude grijanja, a popodne je već hladno, s obzirom da je sezona grijanja počela 15. oktobra onda bi grijanje trebalo da bude redovno. Danas je od prvog časa krenulo grijanje, ali kad smo došli sala je bila nezagrijana, a ja sam imala fizičko i sinoć posljednja dva časa i sala je bila ledena“, kaže za InfoBijeljina Jelena Đukić, profesorka fizičkog vaspitanja u Ekonomskoj školi.
https://desavanjaubijeljini.com/jedina-sportska-dvorana-u-bijeljini-bez-grijanja/66346/

 

Osim učenika tri srednje škole, salu koristi i više klubova za treninge i utakmice omladinskih i seniorskih selekcija.

TESTNA REKLAMA
„Zaista smo u nekoj nelagodnoj situaciji jer tokom ove sedmice nije bilo grijanja u dvorani, ali to su neke stvari koje su izvan okvira koji mi kao Uprava kluba ne možemo uticati. Nadam se da će problem biti riješen sljedeće sedmice“, kaže Darko Manojlović predsjednik UO OK Radnik.

 

Gradonačelnik Bijeljine na prijemu za odbojkaše Radnika koji su postali prvaci Кupa RS, priznao je da problem u sportskoj sali postoji, ali i da će biti riješen.

„Grad Bijeljina je uradio ono što je do nas, a to je da je rebalansom budžeta planirao uvećanje granta ka Direkciji za razvoj grada koja upravlja salom i na taj način prevazilazi ova poskupljenja. Učinićemo sve da i doznačavenjm granta koji je planiran rebalansom budžeta i tom preraspodjelom peleta ne dolazi do problema sa grijanjem“, kaže Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine.

 

Javnost u Semberiji se pita zašto nadležni o grijanju javnih prostora i cijenama energenata nisu razmišljali u avgustu kada to čine građani u svojim domaćinstvima, da ukućani ne bi u zimskom periodu ostali u hladnim prostorijama.

„Ne vidim u kom smislu rebalans budžeta ima veze sa grejnom sezonom, rebalans se usvaja u decembru, i ako dobijete neka sredstva imate procedure javne nabavke i kad to završite energent ćete imati u martu ili aprilu“, kaže Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina.
Sportska dvorana u Račanskoj ulici proteklih godina je, uprkos renoviranju i zamjeni krovne konstrukcije, često bila van upotrebe zbog prokišnjavanja.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

UROŠ RADAN iz Bijeljine SEDMI na EP u karateu na Kipru (foto)

Na Kipru je održano Evropsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, a jedan od takmičara...

Nastavljena uspješna saradnja TO Bijeljina i PED ’’Majevica’’ (foto)

Turistička organizacija Grada Bijeljina je bila gost Planinaesko ekološkog društva – PED ’’Majevica’’. -Bili smo gosti PED ’’Majevica’’ te...

Kavazović, poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike

Kao da to nije ništa strašno: Poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike Poglavar...

Odbojkašice bijeljinskog Radnika ubjedljive protiv trebinjki

12. kolo Prve lige: ŽOK Radnik - ŽOK Leotar 3:1 Ana Zekić i drugarice uspješnije od Trebinjki u izvanrednoj...