PFS BIJELJINA – puna podrška Vici Zeljkoviću predsjedniku FS BiH i FS Republike Srpske (foto, video)

Datum:

Share post:

Radika Marić, predsjednik Područnog Fudbalskog saveza Bijeljina govorio je za portal Dešavanja u Bijeljini o saradnji PFS Bijeljina i FS RS.

1.      Kakva je saradnja područnog Fudbalskog saveza Bijeljina sa Fudbalskim savezom RS?

Što se tiče saradnje PFS Bijeljina sa FS Republike Srpske u prethodne dvije godine izborom gospodina Zeljkovića za predsednika Saveza, sigurno da možemo izraziti jedno zadovoljstvo prije svega izvanrednom saradnjom na nivou kako Fudbalskog saveza Republike Srpske tako i Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Saradnja je obostrana i izuzetno korektna. Moram da kažem da dolaskom gospodina Zeljkovića na čelo Fudbalskog saveza Republike Srpske i Bosne i Hercegovine sigurno je napravljen jedan prosperitet fudbala na prostoru naše Republike i države.

Predsjednik FS RS Vico Zeljković u posjeti PFS Bijeljina: “Kandidovaću se za predsjednika FS BiH“

2.      Kako vidite direktnu saradnju, odnosno, konkretnu saradnju sa gospodinom Zeljkovićem, predsednikom Fudbalskog saveza Republike Srpske?

Petog septembra je Fudbalski savez Republike Srpske proslavio 30 godina svog postojanja. U 30 godina postojanja, 28 godina klubovi Fudbalskog saveza Republike Srpske, slobodno se može reći, nisu imali apsolutno nikakvu finansijsku pomoć od Fudbalskog savez Republike Srpske, a manje-više i od Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Izborom gospodina Zeljkovića za predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske, a samim tim i Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, mnoge stvari su se drastično promjenile, prije svega u interesu klubova, to jest da je gospodin Zeljković u svom početku i obraćanju gdje su svi bili pomalo pesimisti, obećao da će učiniti sve da klubovi imaju finansijsku pomoć u 50% kotizacije i plaćanja službenih lica. Mogu sa velikim zadovoljstvom da istaknem – sve što je obećano, to je ispunjeno. Hoću da kažem da, ne samo finansijska pomoć, nego u prethodne dvije godine se desio i jedan veliki procvat u samoj infrastrukturi, pomoći od strane Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Fudbalskog saveza Republike Srpske. U prethodnom periodu na nivou Područnog saveza Bijeljina izgrađen je jedan teren sa plastičnom travom, prije par dana smo potpisali još jedan ugovor za još jedan plastični teren na teritoriji Zvornika, a pored toga rade se i tereni sa hibridnog travom. Sigurno jedan veliki uspon i procvat fudbala na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

VICO ZELJKOVIĆ: Od prvog momenta imam podršku Područnog fudbalskog saveza Bijeljina (foto)

3.      Hoćete da kažete da je podrška fudbalskim klubovima u značajnoj mjeri, u zadnje dvije godine, veća u odnosu na prethodni period?

U samoj kampanji koja je se desila za izbor novog predsjednika, hoću da vam kažem da je Područni savez Bijeljina, kao najveći Područni savez na nivou Bosne i Hercegovine, prvi stao uz gospodina Zeljkovića i njegov izbor za predsjednika. Sigurno da smo tada imali dobru viziju i shvatili da treba dati šansu mladom čovjeku koji je pun energije Taj naš predosećaj je urodio punim kapacitetom iz jednog prostog razloga što smo u prethodnom periodu uradili mnoge stvari. Dolaskom gospodina Zeljkovića na čelo saveza, ja moram da vam kažem da je Fudbalski savez Republike Srpske, konkretno Prva liga, brojala devet klubova, što je jadno i tužno. Danas Prva liga Republike Srpske broji 18 klubova. Prve godine gospodin Zeljković sa svojim saradnicima smo odradili reorganizaciju Fudbalskog saveza Republike Srpske gdje Prva liga povećana na 16 klubova, što je bio pun pogodak iz jednog prostog razloga što se sad u svim većim sredinama igra Prva liga Republike Srpske. Smatram da je dolaskom ovog čovjeka na čelo Fudbalskog saveza stvarno napravljen jedan ogroman pomak i hoću da kažem da Područni savez Bijeljina daje punu podršku gospodin Zeljković u narednom periodu rada, jer smatram da je izuzetno korektno radi. Navešću vam samo jedan primjer. Imam priliku i imao sam priliku da prisustvujem većem broju sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske gdje sve odluke su jednoglasne. Skupština Fudbalskog saveza Republike Srpske je sa stopostotnim odzivom i sve odluke su jednoglasne. To je samo dokaz da je Fudbalski savez Republike Srpske jedna zdrava fudbalska porodica koja funkcioniše i ja se nadam da će to biti u narednom periodu.

Vico Zeljković novi PREDSJEDNIK FS RS

4.      Kakvi su Vaši pogledi na kraj mandata izabranog rukovodstva FS RS?

Ovaj mandat je već napola, ali već može se slobodno dati jedna pozitivna i odlična ocjena rada gospodina Zeljkovića sa svojim saradnicima na pola mandata, jer sigurno ova garnitura ljudi na čelu sa Zeljković je za dvije godine uradila, slobodno se može reći, više nego svi prethodni za 28 godina. Već sam naveo, prije svega, izuzetno velika finansijska pomoć prema fudbalskim klubovima, izgradnja infrastructure, terena, takođe nisam napomenuo da u prethodnom periodu i Fudbalski savezi, prije svega, područni i opšinski, imali su direktnu finansijsku pomoć od strane Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a to je sve zahvaljujući gospodinu Zeljkoviću koji ujedno i predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Imali smo i prije predsjednika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i prije smo dobijali iz fondova EUFA određenu finansijsku pomoć, ali ta finansijska pomoć nikada nije došla na prostore Republike Srpske. Zahvaljujući našem predsjedniku siguran sam da su klubovi dobili u ova teška vremena i jednu finansijsku inekciju i sigurno da su zahvalni gospodinu Zeljkoviću. Kako sada stvari stoje, a verujem da ćemo i dalje nastaviti da budemo prava jedna fudbalska porodica, Područni savez Bijeljina će bez ikakve rezerve dati maksimalnu podršku gospodinu Zeljkoviću i njegovom timu u daljem radu.

5.      Gospodin Zeljković je, po Vama, generator uspona fudbala u Srpskoj?

Stopostono sam siguran. Evo, imate priliku da u poslednjih, slobodno se može reći, godinu dana gospodin Zeljković je jedan od rijetkih predsjednika koji redovno obilazi područne saveze, u svaki područni savez gdje je došao, nije došao “skrštenih ruku”. Došao je ili sa sportskom opremom ili sa fudbalskim loptama. Kod gospodina Zeljkovića je jedna prava fudbalska priča. Smatram, kratko rečeno, pravi čovjek na pravom mjestu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...