Predsjednik FS RS Vico Zeljković u posjeti PFS Bijeljina: “Kandidovaću se za predsjednika FS BiH“

Datum:

Share post:

Novoizabrani predsjednik FS RS Vico Zeljković boravio je u prvoj zvaničnoj posjeti Područnom fudbalskom savezu Bijeljina gdje je sa predsjednicima Opštinskih saveza razgovarao o aktualnom trenutku fudbala u RS sa aspekta unapređenja ovog sporta, pomoći klubovima kroz kotizaciju te izgradnju nove i renoviranje stare infrastrukture.
 
– Ovaj savez je najbrojniji u RS i njemu svakako moramo posvetiti  najviše pažnje. Saradnja sa Bijeljinom do sada je bila izuzetna što ne znači da se u narednom period ne može unaprijediti, što će biti moj osnovni zadatak. Danas sam  od predsjednika Opštinskih saveza čuo sa kojim problemima se susreću u svom radu i pokušali smo dogovoriti i iznaći  riješenja. Slično je u gotovo svim savezima, problem infrastrukture i finansijskih sredstava su u skoro svim savezima aktuelni,  što je prioritet rada Saveza u narednom period, rekao je predsjednik FS RS Vico Zeljković.
 
 Kada je riječ o konkretnim mjerama koje bi trebale da pomognu boljem radu i fiunkcionisanju klubova u narednom period, Zeljković ističe da Savez radi na iznalaženju sponzora lige koji bi obezbjedio sredstva za kotizaciju i službena lica.
 
– Naša aktivnost ide u dva smijera. Prvi je poboljšanje infrastrukture u svim sredinama, izgradnja uslova, prije svega terena, kako bi liga što bolje funkcionisala, a druga je obezbjeđenje sredstva za klubove koja se ulažu u kotizaciju i plaćanje službenih lica. Na putu smo da riješimo ovaj problem. Ovaj sastanak je išao u tom pravcu, veoma teško je obezbjediti novac ali ako se svi potrudimo onda bi se i ovaj problem mogao riješiti, rekao je Zeljković.
 
Ova godina je i izborna na području BiH, kada je fudbal u pitanju, te je na i ovom sastanku bilo riječi o predstojećim izborima.
 
– Nije tajna da ću se najvjerovatnije kandidovati za predsjednika F/NS BiH.  Nakon što obiđem sve saveze u RS donijeću konačnu odluku ali ne krijem da imam ambiciju ali će se prevashodno vrijednovati mišljenje svih saveza. Izbori su pred nama pa ćemo vidjeti, zaključio je Zeljković.
 
PFS Bijeljina ima najviše registrovanih klubova  u RS a posjeta novoizabranog predsjednika je  samo nastavak korektne saradnje koju je ovaj savez imao i ranije.
 
– U proteklom period PFS Bijeljina imao je veoma dobru procjenu kada su izbori u pitanju, dali smo punu podršku g. Zeljkoviću. Današnj posjeta je samo dokaz dobre saradnje i nadam se da ćemo i u narednom periodu zajednički realizovati projekte koji budu imali za cilj da poboljšaju uslove u fudbalu, rekao je predsjednik PFS Bijeljina Radika Marić.
 
Iako je ovo bila prva zvanična posjeta Bijeljini, nakon izbora za predsjednika, Zeljković nije posjetio FK Radnik, nosioca svih fudbalskih aktinsoti na ovom području.
 
– Imamo izuzetno korektnu saradnju sa Radnikom, kroz aktivnosti u Premijer ligi ali danas nismo planirali posjetu FK Radnik. U nakom narednom periodu to ćemo svakako učiniti, rekao je Zeljković.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

TRIVIĆ, PDP: Osnivanje posebnog tijela za borbu protiv korupcije

Trivićeva kaže da je će to ministarstvo, tijelo ili specijalna jedinica ispuniti njeno ključno obećanje, a to je...

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...

Kamion srušio naplatnu kućicu na auto-putu Doboj – Banjaluka

Na auto-putu Doboj - Banjaluka, u mjestu Kladari, kamion je udario i uništio naplatnu kućicu na ulazu na...