BOLNICA BIJELJINA: RAZVOJ HIRURGIJE KAROTIDNIH ARTERIJA (foto)

Datum:

Share post:

U JZU Bolnica “Sveti vračevi” danas su obavljene dvije složene operacije kod pacijenata sa oboljenjem karotidnih arterija. Operaciju je izveo prof.dr Marko Dragaš, poznati stručnjak za vaskularne bolesti sa Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirugiju Kliničkog centra Srbija, uz asistenciju vaskularnog hirurga iz bijeljinske bolnice dr Nemanje Jankovića.

Obraćajući se medijima direktor bijeljinske bolnice prof. dr Zlatko Maksimović je rekao da nakon razvoja kardiologije, oftalmologije , anestezije, ortopedije I hirugije, bijeljinska bolnica kreće u ekspanzivan razvoj hirurgije karotidnih arterija.

TESTNA REKLAMA

“Slijedi veliki napredak iz domena vaskularne hirurgije. Moja je sreća što je naš prijatelj prof. dr Marko Dragaš zamjenik direktora druge hiruške klinike iz Instituta za kardiovaskularne bolesti kliničkog centra Srbije sa svojim prijateljima, eminentnim stručnjacima i danas u našem gradu, i moram da kažem da smo mi u posljednja dva mjeseca uradili preko deset operacija karotidnih arterija i da su sve završene uspješno. Nismo to ranije objavljivali jer smo čekali da prođe određeni broj operacija. Naravno, rađene su i bajpas operacije, planirano je da se rade i aneurizme abdomenalne aorte, tako da razvoj vaskularne hirurgije sa našim stručnjacima iz bijeljinske bolnice potpomognuti stručnjacima, našim prijateljima iz Beograda je neupitan”, naglasio je prof. Maksimović.

 Prof.dr Marko Dragaš se zahvalio direktoru bijeljinske bolnice  i dr Jankoviću na pozivu i kako je rekao na entuzijazmu i stručnosti koje su pokazali.

“Bijeljinska bolnica je izvanredna bolnica koja grabi naprijed, a uvođenje novih procedura u vaskularnoj hirurgiji govori u prilog  tome. Dr Maksimović je okupio  odličan tim ljekara, a naš je posao da otvaramo vrata znanja u cilju tretmana naših pacijenata. Siguran sam da ova bolnica ima dobru perspektivu i da će se naša saradnja nastaviti na najboljem mogućem nivou”, rekao je prof. Dragaš.  

“Karotidna hirurgija podrazumijeva operacije na karotidnim arterijama, koje snabdijevaju mozak krvlju, koje su kritično ugrožene. Najveći benefit ove hirurgije jeste sprečavanje potencijalnog, u velikom procentu moždanog udara, za pacijente koji imaju ta suženja. Žargonski, karotidna hirurgija ili operacije karotidnih arterija se nazivaju i hirurgijom podmlađivanja ili osvježavanja mozga. Veoma je značajno što se u našoj ustanovi mogu operisati, ne samo pacijenti iz Bijeljine, nego iz cijele Republike Srpske. Sve ovo što mi radimo je zahvaljujući razvoju svih grana koje smo u posljednje dvije godine napravili, neurologija, kardiologija, anestezija, i uz pomoć naših eminentnih stručnjaka iz Beograda, prof. dr Marka Dragaša i dr Ranka Trakilovića, mi sada krećemo u karotidnu hirurgiju, koju mi već uspješno radimo već par mjeseci”, izjavio je pomoćnik direktora dr Nemanja Janković, specijalista opšte hirurgije I subspecijalista vaskularne hirurgije.  

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

KOŠARKAŠICE BIJELJINSKE BUDUĆNOSTI U DERBIJU BOLJE OD IGMANA

Derbi trećeg kola Prve lige Republike Srpske za košarkašice između Budućnosti i Igmana pripao je domaćinu 78:70. Budućnost tako...

MILIĆEVIĆ: Budžet Opštine Šamac stabilan – realizuju se mnogobrojni projekti (foto, video)

Gost u Studiu 1 portala Dešavanja u Bijeljini i emisije Oko u Oko je bio Đorđe Milićević, načelnik...

BIJELJINA: ŽIVKOVIĆ NAPUSTIO RADNIK

Radnik iz Bijeljine ostao je bez standardnog prvotimca u jesenjem dijelu sezone, Dejana Živkovića. Ovaj dvadesetdvogodišnji fudbaler iza kojeg...

DODIK I KONAKOVIĆ (NiP) na utakmici u Laktašima razgovarali o formiranju Savjeta ministara BiH (foto)

Gledali utakmicu u Laktašima: Dodik razgovarao s Konakovićem o formiranju Savjeta ministara BiH Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio...