Petrović dogovorio PROJEKTE i u bijeljinskoj MZ "Vuk Karadžić

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je nakon obilaska MZ Ljeljenča posjetio i sugrađanje u gradskoj MZ Vuk Karadžić te rakođe dogovorio i usaglasii određene infrastrukturne projekte te se tim povodom oglasio i na svojoj FB stranici a Petrovićev post prenosimo u cijelosti:

POSJETA MJESNOJ ZAJEDNICI "VUK KARADŽIĆ"

" U petak sam započeo program obilaska mjesnih zajednica, prva gradska mjesna zajednica koju sam posjetio jeste “Vuk Karadžić”. Najprije bih se zahvalio predsjednici mjesne zajednice Nadi Pavlović i svim članovima Savjeta na dočeku i konstruktivnom razgovoru. A najveća zahvalnost dobrim ljudima koji su me dočekali, slobodno iznijeli svoje mišljenje, primjedbe, kritike, prijedloge i pohvale. To je jedini način da uspostavimo zdravu saradnju i normalnu atmosferu koja će biti osnov za dalji rad i napredak. 
Ukratko o čemu smo pričali i šta smo dogovorili: 

1) U naselju Tombak postoji divlja deponija koja je zapuštena i gdje često uveče nepoznata lica vrše spaljivanje različitih predmeta-otpada. Mještani su mi se požalili na rad Komunalne policije u ovom dijelu jer su uputili više poziva. 

Za ovaj slučaj sam i ja obaviješten od ranije, lično ja sam kontaktirao nadležne u Komunalnoj policiji, ali posao nije do kraja završen. Ono što vam sada javno obećavam to je da ću na posebnom sastanku sa direktorom "Komunalca" i načelnikom Komunalne policije izložiti ovaj problem još jednom i da ćemo na tom sastanku dogovoriti mjere za sanaciju ove deponije i kažnjavanje svih lica koja vrše nezakonito spaljivanje otpada u ovoj mjesnoj zajednici. 

2) Problem oko učestalosti košenja 

Ovo jeste problem u gotovo svim mjesnim zajednicama, ali je on nastao kao posljedica neadekvatno podijeljenog budžeta koji je takav zahvaljući amandmanima skupštinske većine, jer budžet za Stambeno-komunalno odjeljenje je najmanji u posljednjih deset godina. Tako da ćemo za sljedeći budžet pripremiti drugačiju raspodjelu kojom ćemo pokušati da spriječimo ono što se desilo ove godine, odnosno uradićemo sve da Stambeno-komunalno odeljenje dobije budžet kakav zasužije i koji je neophodan za normalno funkcionisanje grada. 

3) Asfaltiranje odvojka ulice Petra Bojovića 

Čim se gradjani budu složili vezano za uplatu učešća od 30% neophodno je da to prijave ili Savjetu mjesnih zajednica ili Stambeno-komunalnom odjeljenju i ovaj potez će biti uvršten u plan asfaltiranja. Trenutno GU nije u mogućnosti da finansira 100% asfaltiranja tako da se i dalje držimo principa koji je već godinama na snazi, a to je da Grad placa 70%, a mještani 30% za asfaltiranje svih puteva izuzev onih prve kategorije koje finansira Grad 100% i  regionalnih koji se finansiraju na republičkom nivou. 

4) Problem objekta za smeštaj lica u slučaju socijalne potrebe koji je trenutno zapušten

Obzirom da je ovaj objekat pod sudskim sporom i čim spor bude okončan možemo planirati sanaciju objekta i odredjivanje namjene. 

5) Rasvjeta u ulici Petra Bojovića i bočnim ulicama 

Obećanje- do kraja sljedeće nedjelje biće završeno 

6) Asfaltiranje puta ka gradskom groblju u dužini od 700m, problem star sigurno oko 20 godina, trenutno procijenjena vrijednost radova oko 100.000KM 

Obećanje- sljedeće godine biće uvršteno u redovni plan budžeta i kakav god bude bio budžet (izmjena amandmanima) ova dionica  će biti asfaltirana.

Eto sve transparentno, mislim da je fer i pošteno. Dogovor kuću gradi, tu smo da zajedno radimo i budemo iskreni jedni prema drugima", zaključio je na kraju Petrović.
Dešavanja u Biheljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NA PANJIKU OBILJEŽENA 31 GODINA OD HEROJSKE ODBRANE MAJEVICE

Na Panjiku iznad Priboja danas je obilježena 31 godina od odbrane Majevice u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i pogibije 16...

Pedagoški fakultet Bijeljina održao Svečanu akademiju i predstavljanje monografije „Istočnik obrazovanja – 30 godina rada Pedagoškog fakulteta“ (foto)

Večeras je u Bijeljini održana Svečana akademija i predstavljanje monografije Pedagoškog fakulteta "Istočnik obrazovanja - 30 godina rada...

BIJELJINA: Braća Rakić za četvrtu pobjedu Proletera iz Dvorova

Proleter iz Dvorova je u posljednjem meču 5. kola drugoligaškog "Istoka" na svom terenu savladao Budućnost iz Pilice...

Počinje obnova i restauracija Aja Sofije

Turska vlada odlučila je da započne dugo čekanu obnovu i restauraciju nekadašnje pravoslavne crkve Aja Sofija u Istanbulu,...