Petrović dogovorio PROJEKTE i u bijeljinskoj MZ "Vuk Karadžić

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je nakon obilaska MZ Ljeljenča posjetio i sugrađanje u gradskoj MZ Vuk Karadžić te rakođe dogovorio i usaglasii određene infrastrukturne projekte te se tim povodom oglasio i na svojoj FB stranici a Petrovićev post prenosimo u cijelosti:

POSJETA MJESNOJ ZAJEDNICI "VUK KARADŽIĆ"

" U petak sam započeo program obilaska mjesnih zajednica, prva gradska mjesna zajednica koju sam posjetio jeste “Vuk Karadžić”. Najprije bih se zahvalio predsjednici mjesne zajednice Nadi Pavlović i svim članovima Savjeta na dočeku i konstruktivnom razgovoru. A najveća zahvalnost dobrim ljudima koji su me dočekali, slobodno iznijeli svoje mišljenje, primjedbe, kritike, prijedloge i pohvale. To je jedini način da uspostavimo zdravu saradnju i normalnu atmosferu koja će biti osnov za dalji rad i napredak. 
Ukratko o čemu smo pričali i šta smo dogovorili: 

1) U naselju Tombak postoji divlja deponija koja je zapuštena i gdje često uveče nepoznata lica vrše spaljivanje različitih predmeta-otpada. Mještani su mi se požalili na rad Komunalne policije u ovom dijelu jer su uputili više poziva. 

Za ovaj slučaj sam i ja obaviješten od ranije, lično ja sam kontaktirao nadležne u Komunalnoj policiji, ali posao nije do kraja završen. Ono što vam sada javno obećavam to je da ću na posebnom sastanku sa direktorom "Komunalca" i načelnikom Komunalne policije izložiti ovaj problem još jednom i da ćemo na tom sastanku dogovoriti mjere za sanaciju ove deponije i kažnjavanje svih lica koja vrše nezakonito spaljivanje otpada u ovoj mjesnoj zajednici. 

2) Problem oko učestalosti košenja 

Ovo jeste problem u gotovo svim mjesnim zajednicama, ali je on nastao kao posljedica neadekvatno podijeljenog budžeta koji je takav zahvaljući amandmanima skupštinske većine, jer budžet za Stambeno-komunalno odjeljenje je najmanji u posljednjih deset godina. Tako da ćemo za sljedeći budžet pripremiti drugačiju raspodjelu kojom ćemo pokušati da spriječimo ono što se desilo ove godine, odnosno uradićemo sve da Stambeno-komunalno odeljenje dobije budžet kakav zasužije i koji je neophodan za normalno funkcionisanje grada. 

3) Asfaltiranje odvojka ulice Petra Bojovića 

Čim se gradjani budu složili vezano za uplatu učešća od 30% neophodno je da to prijave ili Savjetu mjesnih zajednica ili Stambeno-komunalnom odjeljenju i ovaj potez će biti uvršten u plan asfaltiranja. Trenutno GU nije u mogućnosti da finansira 100% asfaltiranja tako da se i dalje držimo principa koji je već godinama na snazi, a to je da Grad placa 70%, a mještani 30% za asfaltiranje svih puteva izuzev onih prve kategorije koje finansira Grad 100% i  regionalnih koji se finansiraju na republičkom nivou. 

4) Problem objekta za smeštaj lica u slučaju socijalne potrebe koji je trenutno zapušten

Obzirom da je ovaj objekat pod sudskim sporom i čim spor bude okončan možemo planirati sanaciju objekta i odredjivanje namjene. 

5) Rasvjeta u ulici Petra Bojovića i bočnim ulicama 

Obećanje- do kraja sljedeće nedjelje biće završeno 

6) Asfaltiranje puta ka gradskom groblju u dužini od 700m, problem star sigurno oko 20 godina, trenutno procijenjena vrijednost radova oko 100.000KM 

Obećanje- sljedeće godine biće uvršteno u redovni plan budžeta i kakav god bude bio budžet (izmjena amandmanima) ova dionica  će biti asfaltirana.

Eto sve transparentno, mislim da je fer i pošteno. Dogovor kuću gradi, tu smo da zajedno radimo i budemo iskreni jedni prema drugima", zaključio je na kraju Petrović.
Dešavanja u Biheljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Predivno veče u Dvorovima uz bogat kulturno-umjetnički program (foto)

U Svetosavskom domu u okviru Hrama svetog velikomučenika Prokopija u Dvorovima obilježen Međunarodni dan maternjeg jezika.Učestvovali su bivši...

Bijeljinski bend „Plan B“ – prepoznatljiv u gradu po svom muzičkom repertoaru i žurkama koje prave na privatnim slavljima (video)

Muzički sastav “Plan B” jedan je od bijeljinskih lokalnih bendova koji je postao prepoznatljiv u gradu po svom...

Uskoro saobraćajni znakovi „divljač na putu“ na svim rizičnim lokacijama u Srpskoj

Lovački savez Republike Srpske obavještava korisnike lovišta u Republici Srpskoj da će u narednom periodu biti intenzivirane aktivnosti...

Dnevni horoskop za 23. februar

OVAN POSAO: Stekli ste utisak da imate neprijatelja ili da je konkurencija uspešnija. Lav i Strelac će vam iskreno...