Gradonačelnik Bijeljine u posjeti MZ Ljeljenča – DOGOVORENI PROJEKTI

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović je u skladu sa svojim obećanjem i kako je prije par dana izjavio i najavio krenuo u obilazak bijeljinskih Mjesnih zajednica, pa je tako posjetio i MZ Ljeljenču.

Tom prilikom je dogovorena i realizacija određenih infrastrukturnih projekata a što je Petrović objelidanio i na svojoj FB stranici, a post prenosimo u cjelisti: 

POSJETA LJELJENČI 

"Hvala na gostoprimstvu i srdačnoj dobrodošlici predsjedniku mjesne zajednice Ljeljenča Jordanu Čembiću, svim članovima Savjeta mjesne zajednice, a naravno najveća zahvalnost prijateljima i svim dobronamjernim ljudima koji su u petak 24. juna bili na skupu. 

Šta smo dogovorili 

1. Ove godine biće asfaltiran put u zaseoku u Gornjoj Ljeljenči u dužini od 1120m, mještani su još prije četiri godine sakupili novac u iznosu od 30% od ukupne vrijednosti asfaltiranja, ali do sada nije došlo do realizacije. 
Do kraja godine ova dionica biće asfaltirana 

2. Asfaltiranje puta Čembić i Lejić

Ove godine definitivno neće moći, ali su svakako u planu, ne smijem precizirati vrmenski okvir

3. Put Ljeljenča-Gornja Čađavica

Ovaj put prelazi iz lokalnog u regionalni s obzirom na to da se nalazi na dionici koja spaja Bijeljinu sa Ugljevikom, te finansiranje ovog puta prelazi na finansiranje sa republičkog nivoa i na asfaltiranju ovog puta ćemo insistirati. 

4. Ćuprija- vodopropust u Ljeljenči

Biće završeno do kraja avgusta ove godine 

5. Vodosnabdijevanje

Obećavano ranijih godina i nikada nije realizovano. Sam geografsko-konfiguracioni položaj Ljeljenče je takav da je neophodan veći broj pumpnih stanica, ovo je višemilionski projekat i kandidovaćemo ga na republičkom nivou, sredstva će biti obezbeđena i od strane donatorskih investicija. 
Okvirni rok ne smijem reći, ali svakako ćemo raditi na tome. 

6. Kancelarija mjesne zajednice u lošem stanju 

Procijenićemo okvirni iznos neophodnih finansijskih sredstava i izjasniti se o mogućnostima realizacije

7. Problem čišćenja međa

Na sastanku sa direktorom "Komunalca" i načelnikom  Komunalne policije biće dogovorena realizacija akcije čišćenja 

8. Nedostatak ambulante porodične medicine 

Upisano, vremenski okvir realizacije ne smijem obećati, ali svakako ćemo raditi na tome u dogovoru sa direktoricom Doma zdravlja 

9. Nelegalizovane jedinice javne rasvjete

Zbog nelegalizovanih jedinica javne rasvjete postoji problem u ovom mjestu sa održavanjem javne rasvjete te će preko Stambeno-komunalnog odjeljenja biti pokrenuta procedura za legalizaciju kako bi kompletna rasvjeta u Ljeljenči mogla neometano da se održava, i idemo u nove radne pobjede", napisao je na kraju svog posta na FB profilu Ljubiša Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju u Bijeljini obilježio Međunarodni dan osoba sa invaliditetom – Potrebno je afirmisati njihove kapacitete (foto)

Korisnici Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju Centra za socijalni rad u Bijeljini, druženjem sa gostima...

PREMINUO pukovnik Pavle Pajo Milinković prvi komandant Prve posavske brigade IBK VRS

U Rumi je u 75. godini preminuo pukovnik Pavle Milinković -Pajo, prvi komandant Prve posavske brigade Vojske Republike...

Crveni krst RS povodom Međunarodnog dana volontera, šalje poruku poštovanja i zahvalnosti volonterima i aktivistima (foto)

Obilježavajući 5. decembar – Međunarodni dan volontera, Crveni krst Republike Srpske posredstvom strukture koju čine 64 opštinske i...

NSRS, Odbor za predstavke u Bijeljini: Zadovoljavajuća bezbjednost i poštovanje prava u zavorima

Predsjednik Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Zagorka Grahovac izjavila je danas da...