OZVANIČEN NASTAVAK SARADNJE NA PROJEKTU PONOSNIH KARTICA ZA VIŠEČLANE PORODICE U BIJELJINI

Datum:

Share post:

Grad Bijeljina i Fondacija „Za porodicu“ danas su ozvaničili saradnju na realizaciji projekta „Prijatelji porodice“. Projektom je predviđeno da porodice ili roditelji sa troje i više djece, od kojih je bar jedno maloljetno, dobijaju „Ponosnu karticu RS“ kojom ostvaruju popuste prilikom plaćanja roba i usluga u Ponosnom marketu RS, drugim maloprodajnim objektima kompanija, malih preduzeća i preduzetnika koje učestvuju u ovom projektu, kao i prilikom plaćanja usluga javnih preduzeća i ustanova koje su u nadležnosti lokalnih samouprava i Republike koji podrže projekat. Takođe, svi partneri dobijaju mogućnost besplatnog korišćenja internet-prodavnice koji je razvila Fondacija „Za porodicu“, čime se doprinosi digitalizaciji poslovanja u lokalnoj zajednici.

Ugovor su danas potpisali gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i predsjednik Fondacije „Za porodicu“ Dragan Dakić, a Grad Bijeljina je preuzeo obavezu da finansira izradu „ponosnih kartica“. Ugovor će važiti do 1. avgusta 2024. godine, odnosno, nepune dvije godine, a kao i do sada, za komunikaciju sa korisnicima biće korišćena aplikacija i viber-zajednica.

U Bijeljini živi oko 900 porodica sa troje i više djece, a porodicama koje su u prethodnom periodu učestvovale u ovom projektu, po automatizmu će biti produžavano učešće, sem ukoliko sva djeca nisu postala punoljetna, a nove porodice koje žele da se uključe u projekat treba da se jave gradskom Odjeljenju za društvene djelatnosti. „Ponosne kartice“ se izdaju i u lokalnim zajednicama u Srbiji, a novina u odnosu na prethodni period je da će „ponosne kartice“ iz Srbije i Srpske od nove 2023. godine važiti u obje zemlje.

Predsjednik Fondacije Dragan Dakić ističe da je uspješna realizacija projekta „Prijatelji porodice“ u interesu kako višečlanih porodica, tako i lokalnih zajednica, ali i privrednika, pogotovo u pograničnim područjima u kojima su razvijeni trgovina i turizam. od 1. januara 2023. godine, kada će biti sjedinjen projekat u Srbiji i Srpskoj.
– Sigurni smo da će svi učesnici projekta biti ponosni: višečlane porodice, lokalna zajednica i privrednici – poručio je Dakić.

TESTNA REKLAMA

Zadovoljstvo nastavkom saradnje je izrazio i gradonačelnik Petrović, ističući da očekuje da će ostvarivanje popusta pri kupovini i korišćenju usluga biti značajna podrška višečlanim porodicama u svakodnevnom životu.

– Pozivam privrednike da se uključe u ovaj projekat, kako zbog podrške natalitetu, tako i zbog ostvarivanja većeg prometa u njihovim preduzećima. Nismo imali ni najmanju sumnju da li želimo da nastavimo saradnju na projektu, jer mislimo da su višečlane porodice važne za biološki opstanak našeg grada, ali i za sveukupni razvoj i da zato zaslužuju podršku cijele lokalne zajednice – bio je jasan gradonačelnik Bijeljine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MIGRANTI u Bijeljini – Sve ih više i u Hercegovini

Migranti su opet zaprijetili granicama BiH. Zadnjih dana sve više naviru na sjeveroistoku i sjeverozapadu. Graničari kažu da...

PETROVIĆ: ’’Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže, ovaj život je borba, od rođenja do groba, zato ustani odmah!’’

Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića organizovali su mirne proteste...

MALETIĆ otvorio danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“

Pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Maletić otvorio je danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“ na kojem učestvuju stručnjaci iz...

LOPARE: JOVANI – SLAVA CRKVE U TOBUTU

U Tobutu kod Lopara obilježen je praznik Začeće Svetog Jovana Krstitelja – Jovani, krsna slava tobutske crkve Svetog...