OZVANIČEN NASTAVAK SARADNJE NA PROJEKTU PONOSNIH KARTICA ZA VIŠEČLANE PORODICE U BIJELJINI

Datum:

Share post:

Grad Bijeljina i Fondacija „Za porodicu“ danas su ozvaničili saradnju na realizaciji projekta „Prijatelji porodice“. Projektom je predviđeno da porodice ili roditelji sa troje i više djece, od kojih je bar jedno maloljetno, dobijaju „Ponosnu karticu RS“ kojom ostvaruju popuste prilikom plaćanja roba i usluga u Ponosnom marketu RS, drugim maloprodajnim objektima kompanija, malih preduzeća i preduzetnika koje učestvuju u ovom projektu, kao i prilikom plaćanja usluga javnih preduzeća i ustanova koje su u nadležnosti lokalnih samouprava i Republike koji podrže projekat. Takođe, svi partneri dobijaju mogućnost besplatnog korišćenja internet-prodavnice koji je razvila Fondacija „Za porodicu“, čime se doprinosi digitalizaciji poslovanja u lokalnoj zajednici.

Ugovor su danas potpisali gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i predsjednik Fondacije „Za porodicu“ Dragan Dakić, a Grad Bijeljina je preuzeo obavezu da finansira izradu „ponosnih kartica“. Ugovor će važiti do 1. avgusta 2024. godine, odnosno, nepune dvije godine, a kao i do sada, za komunikaciju sa korisnicima biće korišćena aplikacija i viber-zajednica.

U Bijeljini živi oko 900 porodica sa troje i više djece, a porodicama koje su u prethodnom periodu učestvovale u ovom projektu, po automatizmu će biti produžavano učešće, sem ukoliko sva djeca nisu postala punoljetna, a nove porodice koje žele da se uključe u projekat treba da se jave gradskom Odjeljenju za društvene djelatnosti. „Ponosne kartice“ se izdaju i u lokalnim zajednicama u Srbiji, a novina u odnosu na prethodni period je da će „ponosne kartice“ iz Srbije i Srpske od nove 2023. godine važiti u obje zemlje.

Predsjednik Fondacije Dragan Dakić ističe da je uspješna realizacija projekta „Prijatelji porodice“ u interesu kako višečlanih porodica, tako i lokalnih zajednica, ali i privrednika, pogotovo u pograničnim područjima u kojima su razvijeni trgovina i turizam. od 1. januara 2023. godine, kada će biti sjedinjen projekat u Srbiji i Srpskoj.
– Sigurni smo da će svi učesnici projekta biti ponosni: višečlane porodice, lokalna zajednica i privrednici – poručio je Dakić.

TESTNA REKLAMA

Zadovoljstvo nastavkom saradnje je izrazio i gradonačelnik Petrović, ističući da očekuje da će ostvarivanje popusta pri kupovini i korišćenju usluga biti značajna podrška višečlanim porodicama u svakodnevnom životu.

– Pozivam privrednike da se uključe u ovaj projekat, kako zbog podrške natalitetu, tako i zbog ostvarivanja većeg prometa u njihovim preduzećima. Nismo imali ni najmanju sumnju da li želimo da nastavimo saradnju na projektu, jer mislimo da su višečlane porodice važne za biološki opstanak našeg grada, ali i za sveukupni razvoj i da zato zaslužuju podršku cijele lokalne zajednice – bio je jasan gradonačelnik Bijeljine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Formirana Omladina Gradskog odbora RSS Bijeljina (foto)

U Republičkoj stranci Srpske održan je sastanak povodom formiranja Omladine Gradskog odbora RSS Bijeljina, kojem je prisustvovalo tridesetak...

Danas je Sveti Sava, školska slava

Savindan se obeležava u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva. Sveti Sava se smatra začetnikom srpske...

Ako imate Samsung Galaxy telefon ažurirajte Galaxy Store

​Istraživači kompanije NCC Group, koja se bavi sajber bezbjednošću, otkrili su ranjivosti u Galaxy Store aplikaciji, koja je...

AGRO SAVJET: Plodored u povrtarskoj proizvodnji

Plodored je organizovano smenjivanje povrtarskih usjeva na istoj parceli u toku određenog broja godina, obično 3 do 7...