SPS: Zašto se ne ugledamo na Srbiju?!

Datum:

Share post:

Socijalistička partija Srpske u svom saopštenju postavila je jednostavno i ključno pitanje Vladi Srpske – zašto se ne ugledamo na Srbiju i ograničimo cijene osnovnih životnih namirnica?

“U vremenima kada je socijalna pravda ugrožena, potrošačka korpa preskupa za većinu građana, a neizvjesnost raste iz dana u dan, Vlada Republike Srpske ne preduzima ništa kako bi olakšala život građana Srpske. Prečesto se naši državnici kunu u Srbiju, ali premalo ili skoro nikako ne prate ozbiljnu, državotvornu i odgovornu politiku zvaničnog Beograda, čija odluka

o ograničenju cijena hljeba, mlijeka, goriva i šećera nije naišla na odjeke u Srpskoj, niti je ponukala vlasti Srpske da postupe slično”, navedeno je u saopštenju SPS-a.

U saopštenju se dalje navodi: “Socijalistička partija Srpske je u više navrata od početka krize apelovala institucijama Srpske da ograniče cijenu hljeba na jednu KM, ukinu akcize na naftne derivate i smanje stopu PDV-a na osnovne životne namirnice, opremu za bebe i druge prijeko potrebne artikle. Međutim, Vlada Srpske nije do sada imala sluha da čuje svakodnevnu borbu za život građana, te nijemo posmatra dok inflacija u našoj zemlji prelazi 16% i učvršćuje nas na prvom mjestu ove crne liste u konkurenciji svih država regiona.”

TESTNA REKLAMA

“Socijalistička partija Srpske je pripremila niz mjera koje će poboljšati materijalni status građana. Napornim radom i zalaganjem u narednom periodu i mandatu opravdaćemo podršku naroda i brinuti se o svom narodu, za razliku od ljudi iz sadašnje Vlade Srpske, koji nemaju osjećaja prema građanima i potpuno ravnodušno posmatraju svjetsku krizu”, zaključeno je u saopštenju Socijalističke partije Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Procurile specifikacije novog Xiaomi tableta

Xiaomi Pad 5 tu je od jeseni 2021. godine te ga i dalje mnogi smatraju best buy modelom...

AGRO SAVJET: Projektovanje đubrenja vinograda pomoću onlajn kalkulatora

Mineralna ishrana u vinogradarskoj praksi ima veliki značaj. Optimalan režim mineralne ishrane se uspostavlja za vrijeme podizanja vinograda....

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođen je jedan dječak i jedna djevojčica. Broj...

SERVISNE INFORMACIJE za 3. februar: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, dolaziti do...