SPS: Zašto se ne ugledamo na Srbiju?!

Datum:

Share post:

Socijalistička partija Srpske u svom saopštenju postavila je jednostavno i ključno pitanje Vladi Srpske – zašto se ne ugledamo na Srbiju i ograničimo cijene osnovnih životnih namirnica?

“U vremenima kada je socijalna pravda ugrožena, potrošačka korpa preskupa za većinu građana, a neizvjesnost raste iz dana u dan, Vlada Republike Srpske ne preduzima ništa kako bi olakšala život građana Srpske. Prečesto se naši državnici kunu u Srbiju, ali premalo ili skoro nikako ne prate ozbiljnu, državotvornu i odgovornu politiku zvaničnog Beograda, čija odluka

o ograničenju cijena hljeba, mlijeka, goriva i šećera nije naišla na odjeke u Srpskoj, niti je ponukala vlasti Srpske da postupe slično”, navedeno je u saopštenju SPS-a.

U saopštenju se dalje navodi: “Socijalistička partija Srpske je u više navrata od početka krize apelovala institucijama Srpske da ograniče cijenu hljeba na jednu KM, ukinu akcize na naftne derivate i smanje stopu PDV-a na osnovne životne namirnice, opremu za bebe i druge prijeko potrebne artikle. Međutim, Vlada Srpske nije do sada imala sluha da čuje svakodnevnu borbu za život građana, te nijemo posmatra dok inflacija u našoj zemlji prelazi 16% i učvršćuje nas na prvom mjestu ove crne liste u konkurenciji svih država regiona.”

“Socijalistička partija Srpske je pripremila niz mjera koje će poboljšati materijalni status građana. Napornim radom i zalaganjem u narednom periodu i mandatu opravdaćemo podršku naroda i brinuti se o svom narodu, za razliku od ljudi iz sadašnje Vlade Srpske, koji nemaju osjećaja prema građanima i potpuno ravnodušno posmatraju svjetsku krizu”, zaključeno je u saopštenju Socijalističke partije Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

HAG: Šešelju i saradnicima sude srpski sudovi

Hag doneo novu odluku o Šešelju MEHANIZAM u Hagu odlučio je da dozvoli da predsedniku SRS Vojislavu Šešelju i...

Razvojna agencija Bijeljina organizovala prvu konferenciju omladinskog preduzetništva „Preduzetni-ka razvoju Grada“ (foto, video)

Razvojna agencija Bijeljina organizovala je danas prvu konferenciju omladinskog preduzetništva "Preduzetni-ka razvoju Grada" "Da Razvojna agencija Grada daje na...

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS U NEDJELJU U BIJELJINI (foto)

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS BY BEAUTY BAR & HEDONIZAM  Za Vas smo spremili jednu divnu manifestaciju koju održavamo u...

Podržimo odbojkaše Radnika u borbi za titulu u Premijer ligi BiH (foto)

U petak od 19.00 časova u dvorani Gimnazije Filip Višnjić u Bijeljini na programu je drugi meč finala...