MINISTAR MITROVIĆ: Mrežom savremenih puteva povezati BiH sa EU i zapadnim Balkanom

Datum:

Share post:

Ministar transporta i komunikacije u Savjetu ministara Vojin Mitrović rekao je danas da je u interesu da se Republika Srpska, Federacija BiH (FBiH) i BiH povežu mrežom savremenih auto-puteva sa EU i zemljama zapadnog Balkana.

U Garevcu kod Modriče, gdje je ozvaničen početak radova auto-puta, Mitrović je rekao da ova dionica povezuje Vukosavlje sa Srbijom, odnosno sa Račom.

– U interesu je da se i Republika Srpska, FBiH i BiH povežu mrežom savremenih auto-puteva. I na taj način da Srpsku i FBiH povežemo sa EU i zemljama zapadnog Balkana – naveo je Mitrović.

On smatra da i Srpska i FBiH sa izgrađenom infrastrukturom mogu biti interesantne i za strane, ali i za domaće investitore jer je moderna infrastruktura garant za unapređenje i razvoj ekonomije.

Mitrović je podsjetio da je juče otvorena i prva dionica koridora “Pet ce” koja prolazi kroz Republiku Srpsku, u dužini od šest kilometara,.

On je dodao da će u narednim danima biti i definisana trasa auto-puta koja ide kroz Brčko, na zadovoljstvo, kako je rekao, prvenstveno građana Distrikta, Srpske, FBiH.

Prema njegovim riječima, interes je da se poveže Banjaluka sa Beogradom, a to je i dio sporazuma za povezivanja Beograda sa Sarajevom.

– To je nešto što je potrebno i za Sarajevo i za Banjaluku, narod Srpske, FBiH i BiH – naveo je Mitrović.

Zvaničnici Republike Srpske i kineski partneri danas su svečano položili kamen temeljac na izgradnji auto-puta Vukosavlje-Brčko, koji će biti dug 33 kilometra.

Ova dionica dio je budućeg auto-puta Banjaluka-Bijeljina-granica sa Srbijom, koji je kao prioritetni pravac definisan Prostornim planom Republike Srpske i strateškim planovima preduzeća “Autoputevi Republike Srpske”.

Ugovor o projektovanju, izgradnji i finansiranju potpisan je 24. avgusta sa Kineskom državnom korporacijom za građevinsko inženjerstvo, kao najpovoljnijim ponuđačem u postupku javne nabavke koju je sprovelo preduzeće “Autoputevi Republike Srpske”.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„Steco Centar“ iz Bijeljine najveći evropski izvoznik montažnih kuća za Australiju (foto)

Vjerovali ili ne, najveći izvoznik montažnih kuća u Australiju dolazi upravo sa naših prostora a to je kompanija...

Aleksandar Đurđević donirao dresove košarkašima Poljoprivredne škole u Bijeljini

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević donirao je danas dresove članovima košarkaške ekipe Poljoprivredne i medicinske škole u...

RIM: Đokovića pogodili flašom u glavu (video)

Nole pao na koljena i previjao se od bola: Šokantna scena u Rimu, Đokovića pogodili flašom u glavu Srpski...

BOJAN SAVIĆ novi predsjednik SNSD u Bijeljini – izabrana i četiri potpredsjednika

Bojan Savić izabran je za novog predsjednika SNSD u Bijeljini Na večerašnjoj sjednici Gradskog odbora SNSD Bijeljina, punu podršku...