MINISTAR MITROVIĆ: Mrežom savremenih puteva povezati BiH sa EU i zapadnim Balkanom

Datum:

Share post:

Ministar transporta i komunikacije u Savjetu ministara Vojin Mitrović rekao je danas da je u interesu da se Republika Srpska, Federacija BiH (FBiH) i BiH povežu mrežom savremenih auto-puteva sa EU i zemljama zapadnog Balkana.

U Garevcu kod Modriče, gdje je ozvaničen početak radova auto-puta, Mitrović je rekao da ova dionica povezuje Vukosavlje sa Srbijom, odnosno sa Račom.

– U interesu je da se i Republika Srpska, FBiH i BiH povežu mrežom savremenih auto-puteva. I na taj način da Srpsku i FBiH povežemo sa EU i zemljama zapadnog Balkana – naveo je Mitrović.

On smatra da i Srpska i FBiH sa izgrađenom infrastrukturom mogu biti interesantne i za strane, ali i za domaće investitore jer je moderna infrastruktura garant za unapređenje i razvoj ekonomije.

TESTNA REKLAMA

Mitrović je podsjetio da je juče otvorena i prva dionica koridora “Pet ce” koja prolazi kroz Republiku Srpsku, u dužini od šest kilometara,.

On je dodao da će u narednim danima biti i definisana trasa auto-puta koja ide kroz Brčko, na zadovoljstvo, kako je rekao, prvenstveno građana Distrikta, Srpske, FBiH.

Prema njegovim riječima, interes je da se poveže Banjaluka sa Beogradom, a to je i dio sporazuma za povezivanja Beograda sa Sarajevom.

– To je nešto što je potrebno i za Sarajevo i za Banjaluku, narod Srpske, FBiH i BiH – naveo je Mitrović.

Zvaničnici Republike Srpske i kineski partneri danas su svečano položili kamen temeljac na izgradnji auto-puta Vukosavlje-Brčko, koji će biti dug 33 kilometra.

Ova dionica dio je budućeg auto-puta Banjaluka-Bijeljina-granica sa Srbijom, koji je kao prioritetni pravac definisan Prostornim planom Republike Srpske i strateškim planovima preduzeća “Autoputevi Republike Srpske”.

Ugovor o projektovanju, izgradnji i finansiranju potpisan je 24. avgusta sa Kineskom državnom korporacijom za građevinsko inženjerstvo, kao najpovoljnijim ponuđačem u postupku javne nabavke koju je sprovelo preduzeće “Autoputevi Republike Srpske”.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Borba za Petrovića u Bijeljini biće BORBA ZA OPSTANAK OPOZICIJE

Zbijanje redova oko gradonačelnika Bijeljine: Borba za Petrovića biće BORBA ZA OPSTANAK OPOZICIJE Skupštinska većina u Bijeljini, predvođena SNSD,...

VUČIĆ: Srbija mora da ide u pregovore o KiM inače će da bude zgažena

Srbija mora da ide u pregovore i razgovore o Kosovu i Metohiji inače će da bude zgažena, upozorio...

Gradonačelnik Bijeljine demantuje navode posljednjih pisanja i preformulacije revizorskih izvještaja

Povodom dijelova Izvještaja interne revizije o reviziji izvršenja budžeta Grada Bijeljina u 2022. godini a koji su se...

Mara Kojadinović je jedna od najuspešnijih žena u Nemačkoj, a rodom je iz naših krajeva! (foto)

RAD, DISCIPLINA I EDUKACIJA VAS UVEK DOVEDU NA TRON! Mara Kojadinović je jedna od najuspešnijih žena u Nemačkoj,...