OTVOREN JAVNI POZIV: Ugostitelji se mogu prijaviti za učešće u šemi dodjele turističkih vaučera

Datum:

Share post:

Ministarstvo trgovine i turizma objavilo je danas javni poziv ugostiteljima i turističkim agencijama za dostavu prijave radi učešća u realizaciji šeme dodjele  turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima na teritoriji Srpske.

– Pravo učešća na Javnom pozivu ima ugostitelj koji pruža usluge u ugostiteljskim objektima za smještaj, u skladu sa propisima kojim se uređuje oblast ugostiteljstva, koji je uredno izmirio poreske obaveze zaključno sa 29. februarom i ima najmanje četiri zaposlena radnika, te turistička agencija koja je nosilac licence Ministarstva i koja je uredno izmirila poreske obaveze – saopšteno je iz Ministarstva.

Kako ističu, ugostitelji i turističke agencije koje ispune uslove za učešće u projektu dodjele turističkih vaučera biće upisani u evidenciju koja će biti dostupna na internet stranici Ministarstva.Sve dodatne informacije u vezi sa javnim pozivom, kao i obrasci prijave, dostupni su na internet stranici Ministarstva, a rok za podnošenje prijava je 1. novembar.
 

Javni poziv je raspisan na osnovu Uredbe o uslovima i načinu korišćenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima, kojom je predviđeno subvencionisanje korišćenja usluge smještaja u ugostiteljskim objektima na teritoriji RS. Vlada RS donijela je Uredbu s ciljem podsticanja razvoja domaćeg turizma i podrške privrednim subjektima u oblasti turizma i ugostiteljstva koji su pretrpjeli znatne štete usljed pandemije virusa korona u RS.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Teja Dora skače od sreće, SRBIJA U FINALU!

Najveće muzičko takmičenje "Evrovizija 2024" održava se ove nedelje u Malmeu u Švedskoj, gdje se predstavnica Teja Dora...

LOPARE: Načelnik Savić organizovao prijem povodom Đurđevdana za Miroslava Kojadinovića (foto)

Načelnik Lopara Rado Savić, sa saradnicima, je danas povodom Đurđevdana, Dana i krsne slave opštine organizovao prijem za...

Kineski predsjednik stigao u Srbiju – dočekao ga Vučić i državni vrh

Kineski predsednik Si Đinping doputovao je večeras oko 21.40 časova u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao...

Crvena zvezda u velikom finalu!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege rezultatom 94:69 i plasirali u finale ABA lige. Sjajno su počeli meč...