MIĆO TODOROVIĆ, ČENGIĆ: Od 40 zahtjeva, gradonačelnik nije odgovorio ni na jedan (foto)

Datum:

Share post:

Gradonačelnik i Gradska uprava u Bijeljini ne samo da nisu riješili, nego nisu dali nikakav odgovor ni na jedan od 40 zahtjeva za rješavanje komunalnih problema koje je u posljednjih godinu dana podnio Savjet Mjesne zajednice Čengić, istakao je danas predsjednik Savjeta Mićo Todorović.

– Na dijelu puta prema Bjeloševcu pojavio se odron zemljišta koji prijeti da odnese dio puta. Kanali koji su iskopani nemaju odvode i voda se izliva u dvorišta. Na terenu, u posljednjih 10 dana, gradonačelnik obilazi radove, ali one koji nisu u interesu sela, nego one kojima se po privatnim domaćinstvima uređuju kanali. Istovremeno zanemaruje probleme održavanja tri kilometra neasfaltiranog lokalnog puta na pravcima Čengić – Bjeloševac i Čengić – Obrijež, za koje je zadužena Gradska uprava – kaže Todorović.

On ističe da u selu postoji i oko 40 kilometara nekategorisanih puteva koje su ovogodišnje obilne kiše oštetile u tolikoj mjeri da otežavaju ili onemogućavaju prilaz do pojedinih kuća ili njiva.

– Podnosili smo zahtjeve za sanaciju, međutim, niti ko dolazi, niti se ko oglašava po tom pitanju – svjedoči predsjednik MZ Čengić.

Ni Savjet mjesne zajednice, kaže Todorović, nema uslove za rad. Na Domu kulture prokišnjava krov, a kancelarije su u očajnom stanju.

– Gradska uprava Bijeljina preuzela je na sebe gazdovanje i obavezu da održava zgradu, ali dvije godine ništa nije rađeno, ukoliko se izuzme zamjena sijalica i nabavka desetak stolica. Znam da će biti primjedbi kako mi treba da održavamo prostorije, ali svi u Savjetu mjesne zajednice smo volonteri i nemamo nikakvih sredstava na raspolaganju – tvrdi Todorović.

Jedini pozitivan primjer u Čengiću je asfaltiranje dijela puta koje je obezbijedio gradski Agrarni fond, kojeg je gradonačelnik Petrović javno kritikovao, a protiv direktora Zlatana Lazarevića podnio krivičnu prijavu.

– Agrarni fond grada Bijeljina je sredstvima Kompenzacionog fonda Vlade Republike Srpske asfaltirao dio pravca prema Bjeloševcu, dužine 635 metara, širine pet metara. Vrijednost radova je 140.000 KM – pojasnio je Todorović.

On je najavio da će se Savjet Mjesne zajednice Čengić prijaviti za novi konkurs, odnosno drugi krug finansiranja gradnje seoske infrastrukture koji bi uskoro trebalo da započne Agrarni fond. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski vatrogasci spasili ruku bebi od 13 mjeseci

Bijeljinski vatrogasci uvijek u službi svojih sugrađana. Ovaj putu u službi i pomoći spašavanja mlade ručice tinaest mjesečnog dječaka...

Vatrogasci u Bijeljini od početka godine imali 60 intervencija

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina je od početka godine imala ukupno 60 intervencija, rekao je Srni starješina ove jedinice...

BO RS, OSTOJIĆ: Pohranjivanjem arhive u Sarajevo došlo bi do još veće zloupotrebe

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić smatra da bi pohranjivanjem arhiva Haškog tribunala u Sarajevu došlo...

LUKIĆ, DNS: Podržaću usvajanje Odluke o „GTC“ naselju – ovo pitanje mora da bude iznad politike!

Gradska skupština razmatraće sutra Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništu Grada Bijeljine u naselju...