DODIK: SDS pod pritiskom “centara moći“ ODUSTAO, njima vlada PDP!? (foto)

Datum:

Share post:

Milorad Dodik, predsjednik RS, je rekao da će u srijedu biti zakazana sjednica Narodne skupštine RS na kojoj će se raspravljati o zaštiti dejtonskog položaja RS.

On je dodao da je posebno problematičan Ustavni sud BiH za koji je rekao da su zloupotrijebili Ustav.

Prema njegovim riječima vladajuća koalicija potpisala je 21 zaključak koji je sličan dokumentu koji je predstavljen u petak istakavši da RS nema drugog izbora osim da na ovaj način zaštiti njen položaj.

Rekao je da partije koje danas nisu prisutne pokazuju izdajničko ponašanje i da je najbolje što RS ima ova koalicija koja će upotrijebiti sav svoj kapacitet da zaštiti RS.

Rekao je da je SDS rekao pod pritiskom nekih centara moći odustao i da je to pokazalo da njima vlada PDP.

Dodik je ponovio da je pitanje imovine riješeno Aneksom IV Dejtonskog sporazuma i da je to za RS završena stvar.

Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjen Srpske, je rekao da kada se brani RS nema obrazloženja i da je vladajuća koalicija spremna da je brani.

Podsjetio je da je koalicija poslala dokument u petak i strankama koje nisu učestvovale ali da nisu htjeli ni da kažu šta u dokumentu nije dobro. Rekao je da će sutra biti sazvan Kolegij NSRS oko održavanja posebne sjednice.

Darko Banjac, predsjednik NPS, je rekao da je cilj da odluke Ustavnog suda BiH da se njegove odluke više ne provode na teritoriji RS i ponovio da BiH vuče državnost iz entiteta.

Petar Đokić, predsjednik SP, je rekao da su sve stranke stale iza potpisanog dokumenta i da on pruža način da se otklone svi problemi. Rekao je da je potrebno da se svi vrate provođenju Dejtonskog sporazuma i da se mora odbaciti sve što je van Dejtona.

Rekao je da cilj nije da se izaziva kriza u BiH već da se jasno kaže koji je stav RS.

Plan o postupacima djelovanja organa Republike Srpske i predstavnika Srpske u zajedničkim institucijama BiH o zaštiti imovine pogledajte u galeriji:

 Galerija

  • Dešavanja u Bijeljini
    Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STOJANOVIĆ: SNSD nije velika partija, igubili ste u Bijeljini 183:0!

Tomica Stojanović je na današnjoj sjednici NS RS kao poslanik SDS rekao da SNSD nije velika partija. Vi ste...

BRNABIĆ: Imate moju ostavku na stolu, Vučić, neće biti prelazne Vlade

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić obraćaju se javnosti iz Predsedništva. - Premijerka Ana Brnabić izjavila...

ŠMIT: Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan“

Obraćanje Šmita nakon sjednice PIK "Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan" Kristijan...

POKRET ZA BIJELJINU: Mauzer je istorijska ličnost Semberije (foto)

U Bijeljini su danas polaganjem vijenaca na spomenik komandantu Ljubiši Saviću Mauzeru obilježene 23 godine od njegovog ubistva. -Ovom...