ĐURĐEVIĆ: Gradonačelnikov napad na ministra poljoprivrede je pokušaj zloupotrebe… (video)

Datum:

Share post:

Na današnjoj konferenciji za medije, predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević je, odgovarajući na pitanje o gradonačelnikovom napadu na ministra poljoprivrede Republike Srpske Savu Minića, istakao da je to bio pokušaj zloupotrebe činjenice da je skupštinska većina svojim amandmanima, a ne Petrović, povećala iznos u gradskom budžetu za podsticaje u poljoprivredi sa 1,1 milion na 2,7 miliona maraka.

GRADONAČELNIK BIJELJINE: Ministre poljoprivrede, vratite se u Banjaluku, hladi se onaj pomfrit sa lignjama

„Petrović je propustio i priliku da proglasi elementarnu nepogodu zbog suše, čime je nanio direktnu višemilionsku štetu semberskim poljoprivrednicima, pošto nije bilo moguće aktivirati mehanizme pomoći Vlade Republike Srpske, o čemu je govorio i ministar Minić“, rekao je Đurđević.

Odgovarajući na pitanja o Petrovićevom napadu na Komisiju za opoziv, Đurđević je rekao da je evidentno da gradonačelnik svjesno i nezakonito vrši opstrukcije svega u vezi opoziva i time pokušava da što duže ostane na funkciji.

„Komisija za sprovođenje opoziva mora biti nezavisna i ona obezbjeđuje materijal i nije prvi put da neki gradonačelnik opstruiše postupak opoziva, ali su svi ti opozivi provedeni. Petrović se u svojim istupima predstavlja kako je samo on bezgrešan, i da isključivo neko drugi krši zakon, a onda Ustavni sud obori Pravilnik o finansiranju sporta koji je donio gradonačelnik, a on je na osnovu tog pravilnika isplatio preko milion maraka“ rekao je Đurđević.

RIK: Neosnovani navodi Gradonačelnika Bijeljine, Komisija za sprovođenje opoziva nije prekršila odredbe Pravilnika (foto)

Podsjetio je i da je, nakon što je Petrović već podnio određene akte nadležnim instancama da preispitaju odluku o pokretanju opoziva, reagovala Republička izborna komisija koja je konstatovala da su ispoštovane sve procedure i istakla da je gradonačelnik dužan pružiti svaku potrebnu pomoć radu Komisije za opoziv.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Razvojna agencija Grada Bijeljina organizovala Infodan – prezentacija Programa rada za 2023.godinu

Razvojna agencija Grada Bijeljina danas je organizovala Info dan, odnosno, prezentaciju Programa rada za 2023. godinu Razvojne agencije Grada...

Načelnik Savić učestvovao u Beču na Konferenciji u organizaciji OEBSA

„Na sastanku u Beču imao sam priliku da zajedno sa načelnikom Teočaka Taibom Muminovićem učestvujem u radu konferencije...

Dnevni horoskop za 31. mart

OVAN POSAO: Napredujete iz dana u dan. Ovakva dinamična atmosfera vam potpuno odgovara. Ovo je u potpunosti energija koja vama...

Twitter ukida stare oznake za verifikaciju 1.aprila

Zastarjeli verifikovani korisnici moraće da plate kako bi zadržali svoj status. Uskoro će korisnici sa prethodno verifikovanim Twitter nalozima...