ĐURĐEVIĆ: Gradonačelnikov napad na ministra poljoprivrede je pokušaj zloupotrebe… (video)

Datum:

Share post:

Na današnjoj konferenciji za medije, predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević je, odgovarajući na pitanje o gradonačelnikovom napadu na ministra poljoprivrede Republike Srpske Savu Minića, istakao da je to bio pokušaj zloupotrebe činjenice da je skupštinska većina svojim amandmanima, a ne Petrović, povećala iznos u gradskom budžetu za podsticaje u poljoprivredi sa 1,1 milion na 2,7 miliona maraka.

GRADONAČELNIK BIJELJINE: Ministre poljoprivrede, vratite se u Banjaluku, hladi se onaj pomfrit sa lignjama

„Petrović je propustio i priliku da proglasi elementarnu nepogodu zbog suše, čime je nanio direktnu višemilionsku štetu semberskim poljoprivrednicima, pošto nije bilo moguće aktivirati mehanizme pomoći Vlade Republike Srpske, o čemu je govorio i ministar Minić“, rekao je Đurđević.

Odgovarajući na pitanja o Petrovićevom napadu na Komisiju za opoziv, Đurđević je rekao da je evidentno da gradonačelnik svjesno i nezakonito vrši opstrukcije svega u vezi opoziva i time pokušava da što duže ostane na funkciji.

„Komisija za sprovođenje opoziva mora biti nezavisna i ona obezbjeđuje materijal i nije prvi put da neki gradonačelnik opstruiše postupak opoziva, ali su svi ti opozivi provedeni. Petrović se u svojim istupima predstavlja kako je samo on bezgrešan, i da isključivo neko drugi krši zakon, a onda Ustavni sud obori Pravilnik o finansiranju sporta koji je donio gradonačelnik, a on je na osnovu tog pravilnika isplatio preko milion maraka“ rekao je Đurđević.

RIK: Neosnovani navodi Gradonačelnika Bijeljine, Komisija za sprovođenje opoziva nije prekršila odredbe Pravilnika (foto)

Podsjetio je i da je, nakon što je Petrović već podnio određene akte nadležnim instancama da preispitaju odluku o pokretanju opoziva, reagovala Republička izborna komisija koja je konstatovala da su ispoštovane sve procedure i istakla da je gradonačelnik dužan pružiti svaku potrebnu pomoć radu Komisije za opoziv.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

LJUBIŠA PETROVIĆ: Vlast na Bijeljinu gleda samo kao plijen

- Dok su drugi zaduživali ovaj grad i sa nasleđenim dugom od 39 miliona KM, a za ove...

RSS: Delegacija Tasosa posjetila Bijeljinu na poziv turizmologa Jasne Pazarac Savić (foto)

Saopštenje za javnost Republičke stranke Srpske prenosimo u cjelosti: Članica upravnog odbora Turističke organizacije /TO/ grada Bijeljina Jasna Pazarac...

Putinova inauguracija 7. maja

Inauguracija predsjednika Rusije Vladimira Putina biće održana 7. maja, izjavio je predsjedavajući Odbora za ustavno zakonodavstvo i državnost...

VIŠNJIĆ DJELOM SABIRAO ROD: U Ugljeviku svetkovina u čast Filipa Višnjića (foto)

I imenom, i djelom, i riječju, i pesmom, i divnim zvukovima gusala u njegovim rukama, i ljubavlju prema...