LJUBIŠA PETROVIĆ: Vlast na Bijeljinu gleda samo kao plijen

Datum:

Share post:

– Dok su drugi zaduživali ovaj grad i sa nasleđenim dugom od 39 miliona KM, a za ove tri godine i četiri mjeseca mi smo se zadužili 0 KM. Za to vrijeme smo morali da vratimo preko 24 miliona KM“, rekao je Petrović.

“Uradili smo mnogo toga u Bijeljini od lokalnih izbora 2020. godine. Zatekli smo ogromne gubitke koje smo vratili bez ijedne marke zaduženja“, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u emisiji MAT BN televizije.

Nakon prošlih lokalnih izbora u Bijeljini, kaže Petrović, sačekali su nas ogromni gubici u gradskoj kasi, kriminal i korupcija u javnim preduzećima i administraciji.

Dodaje da su radili i gradili i to sve iz lokalnog budžeta

„Ono što je posebno važno, sve je to urađeno bez ijedne marke zaduženja. Dok su drugi zaduživali ovaj grad i sa nasleđenim dugom od 39 miliona KM, a za ove tri godine i tri mjeseca mi smo se zadužili 0 KM. Za to vrijeme smo morali da vratimo preko 24 miliona KM“, rekao je Petrović.

– Uvijek smo bili spremni na saradnju sa vlastima na republičkom nivou, ali smo nailazili na zatvorena vrata. Do sada smo kandidovali skoro 42 miliona KM vrijednosti projekata prema Vladi Srpske za Bijeljini, a dobili smo jednu veliku nulu, tvrdi Petrović.

„Sad je izborna godina, a s obzirom na to da republičkoj vlasti, SNSD-u i koaliciji „Pokradimo Bijeljinu“ ne valja gradonačel,nik sad imaju priliku, a ja ih pozivam da zabodu ašov, lada kažu da im je Bijeljina jako važna i da krenemo velikim projektom.

Naravno, toga nema, prvo jer je republička kasa prazna, drugo jer su veoma su sujetni, a treće jer njih Bijeljina ne interesuje. Oni gledaju gradski budžet i prirodne potencijale i resurse Bijeljine  plijen iz kojeg bi mogli da izvuku dodatna finansijska sredstva ne bi li se još više obogatili“, kategoričan je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PETROVIĆ: Sa Jasminom Abdulahagić i sa njenim timom se može jako lijepo diskutovati i moguće je sarađivati

Gostujući u emisiji "MAT" BN Televizije, Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, govorio je o održanom Sajmu turizma i gastokulture...

BIJELJINA: Radnik Želju gurnuo na sporedni kolosijek

Očekivalo se da meč Radnik – Željezničar donese neizvjesnu utakmicu, a dobili smo lak i siguran trijumf ekipe...

CRNA GORA: Dva amandmana na rezoluciju, krivica individualna, poštovati Dejton

Crna Gora će uz posredovanje SAD predati dva amandmana na njemačku Rezoluciju o Srebrenici u cilju postizanja što...

FUTSALERI SARAJEVA NAPRAVILI BREJK U BIJELJINI, MOSTAR SG SIGURAN KOD KUĆE

Futsaleri Sarajeva i Mostar SG napravili su početnu prednost u polufinalu plej-ofa Premijer lige Bosne i Hercegovine. Sarajevo je...