RIK: Neosnovani navodi Gradonačelnika Bijeljine, Komisija za sprovođenje opoziva nije prekršila odredbe Pravilnika (foto)

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, obratio se Republičkoj izbornoj komisiji sa zahtjevom za nadzor u smislu postupka žrijebanja i postupka donošenja Odluke o određivanju biračkih mjesta.

Portal Dešavanja u Bijeljini je došao u posjed zvaničnog dokumenta, te isti objavljujemo u nastavku teksta.

Republička izborna komisija je na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja konstatovala da su neosnovani navodi iz dopisa Gradonačelnika i da je Komisija za sprovođenje opoziva Gradonačelnika Grada Bijeljina postupila u skladu sa odredbama člana Pravilnika o načinu sprovođenja postupka opoziva gradonačenika/načelnika grada/opštine.

Dalje, u skladu sa dopisom Gradonačenika, Republička izborna komisija je na osnovu dokumentacije koju je dostavila Komisija za sprovođenje postupka opoziva gradonačelnika Grada Bijeljine konstatovala da nisu prekršene odredbe Pravilnika o načinu sprovođenja postupka opoziva gradonačenika/načelnika grada/opštine.

Na kraju, posljednjim dopisom, Republička izborna komisija je uputila Gradonačelniku Bijeljine odgovor kojim je, istakla da prema Pravilniku o načinu sprovođenja postupka opoziva gradonačenika/načelnika grada/opštine, propisano da se postupak opoziva u cjelosti finansira iz budžeta grada/opštine.

“Član 45v. Izbornog zakona Republike Srpske reguliše nadležnosti Komisije za sprovođenje postupka opoziva gradonačelnika/načelnika grada/opštine, između ostalog član 45v. stav 1. tačka 3. propisuje da Komisija za sprovođenje postupka opoziva gradonačelnika/načelnika grada/opštine obezbeđuje materijal za glasanje.

DIJANA SAVIĆ BOŽIĆ: Prepustiću javnosti da procjeni da li je Gradonačelnikov postupak vršenje pritiska na rad Komisije za sprovođenje opoziva Gradonačelnika Grada Bijeljine ili ukazivanje na eventualne propuste (video)

S obzirom da je 30 dana veoma kratak rok za sprovođenje postupka opoziva, ovim putem Vas pozivamo da pružite punu podršku Komisiji za sprovođenje postupka opoziva gradonačelnika Grada Bijeljina u finansijskom, materijalnom i tehničkom smislu”, stoji u dopisu predsjednika Republičke izborne komisije upućenom Gradonačelniku Bijeljine.

GRADONAČELNIK BIJELJINE: Dvije krivične prijave protiv predsjednika GIK Dijane Savić Božić (foto)

Podsjećamo, Gradonačelnik Bijeljine juče je saopštio medijima da će podnijeti dvije krivične prijave protiv predsjednika Gradske izborne komisije Dijane Savić Božić. Prva se odnosi na nesavjesno postupanje u smislu potpisivanja Ugovora o djelu koje je predsjednik GIK zaključivao sa licima koja su, po riječima Gradonačelnika, već plaćena za rad u GIK. Druga krivična prijava koju Gradonačelnik Bijeljine podnosi protiv predsjednika GIK je zbog sumnje “falsifikovanja” dokumenata.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Počinje sa radom “Škola za trudnice”

Škola za trudnice u okviru Ambulante za specijalističke konsultacije iz ginekologije, kreće početkom aprila, a sve zainteresovane trudnice...

ŠKOLA NOVINARSTVA SEMBERSKIH NOVINA: Komisija bira najbolje radove

„Semberske novine“, u saradnji sa Aktivom direktora regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik, nastavljaju Ljetnju školu novinarstva „Semberskih novina“,...

Nacrt izbornog zakona Srpske izglasan u Narodnoj skupštini (foto)

Dva i po sata iza ponoći, poslanici Narodne skupštine Republike Srpske izglasali su Nacrt izbornog zakona Republike Srpske...

Katolici i protestanti obilježavaju Veliki petak

Katolici, protestanti, anglikanci i brojne manje crkve, Uskrs će praznovati 31. marta. Danas obilježavaju Veliki petak, dan raspeća...