RIK: Neosnovani navodi Gradonačelnika Bijeljine, Komisija za sprovođenje opoziva nije prekršila odredbe Pravilnika (foto)

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, obratio se Republičkoj izbornoj komisiji sa zahtjevom za nadzor u smislu postupka žrijebanja i postupka donošenja Odluke o određivanju biračkih mjesta.

Portal Dešavanja u Bijeljini je došao u posjed zvaničnog dokumenta, te isti objavljujemo u nastavku teksta.

Republička izborna komisija je na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja konstatovala da su neosnovani navodi iz dopisa Gradonačelnika i da je Komisija za sprovođenje opoziva Gradonačelnika Grada Bijeljina postupila u skladu sa odredbama člana Pravilnika o načinu sprovođenja postupka opoziva gradonačenika/načelnika grada/opštine.

Dalje, u skladu sa dopisom Gradonačenika, Republička izborna komisija je na osnovu dokumentacije koju je dostavila Komisija za sprovođenje postupka opoziva gradonačelnika Grada Bijeljine konstatovala da nisu prekršene odredbe Pravilnika o načinu sprovođenja postupka opoziva gradonačenika/načelnika grada/opštine.

Na kraju, posljednjim dopisom, Republička izborna komisija je uputila Gradonačelniku Bijeljine odgovor kojim je, istakla da prema Pravilniku o načinu sprovođenja postupka opoziva gradonačenika/načelnika grada/opštine, propisano da se postupak opoziva u cjelosti finansira iz budžeta grada/opštine.

„Član 45v. Izbornog zakona Republike Srpske reguliše nadležnosti Komisije za sprovođenje postupka opoziva gradonačelnika/načelnika grada/opštine, između ostalog član 45v. stav 1. tačka 3. propisuje da Komisija za sprovođenje postupka opoziva gradonačelnika/načelnika grada/opštine obezbeđuje materijal za glasanje.

DIJANA SAVIĆ BOŽIĆ: Prepustiću javnosti da procjeni da li je Gradonačelnikov postupak vršenje pritiska na rad Komisije za sprovođenje opoziva Gradonačelnika Grada Bijeljine ili ukazivanje na eventualne propuste (video)

S obzirom da je 30 dana veoma kratak rok za sprovođenje postupka opoziva, ovim putem Vas pozivamo da pružite punu podršku Komisiji za sprovođenje postupka opoziva gradonačelnika Grada Bijeljina u finansijskom, materijalnom i tehničkom smislu“, stoji u dopisu predsjednika Republičke izborne komisije upućenom Gradonačelniku Bijeljine.

GRADONAČELNIK BIJELJINE: Dvije krivične prijave protiv predsjednika GIK Dijane Savić Božić (foto)

Podsjećamo, Gradonačelnik Bijeljine juče je saopštio medijima da će podnijeti dvije krivične prijave protiv predsjednika Gradske izborne komisije Dijane Savić Božić. Prva se odnosi na nesavjesno postupanje u smislu potpisivanja Ugovora o djelu koje je predsjednik GIK zaključivao sa licima koja su, po riječima Gradonačelnika, već plaćena za rad u GIK. Druga krivična prijava koju Gradonačelnik Bijeljine podnosi protiv predsjednika GIK je zbog sumnje “falsifikovanja” dokumenata.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zatvoreni 22. „Dani komedije“ – Najbolji banjalučki „Hrkači“

Pozorišni festival “Dani komedije”, 22. po redu, otvoren je 27. marta u Bijeljini predstavom “Hrkači” Narodnog pozorišta Republike...

SRETEN VUČKOVIĆ: Na području Semberije planirano je da ove godine bude zasijano oko 32.500 hektara zemlje (video)

Sreten Vučković, načelnik Odjeljenja za poljoprivredu po ovlaštenju Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, za portal Dešavanja u Bijeljini govorio...

Francuska arhitektura u Bijeljini

Sinoć je u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ otvorena izložba posvećena francuskoj arhitekturi, kao završni događaj prvih Dana...

Sedma „Primavera“ u Bijeljini (foto)

U Etno-selu „Stanišići“ u toku je sedmi međunarodni muzički festival „Primavera“. Organizator je Udruženje građana ”Muzički umjetnici Semberije”. Manifestacija...