GRADONAČELNIK BIJELJINE: Ministre poljoprivrede, vratite se u Banjaluku, hladi se onaj pomfrit sa lignjama

Datum:

Share post:

Odgovarajući na izjavu ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Sava Minića da „narodu neće pomoći lažni heroji, nego saradnja lokalne i republičke vlasti“, Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je rekao da je za vrijeme njegovog mandata iz budžeta za poljoprivredu izdvojeno 3.930.000 KM.

Ministar Minić u Bijeljini: Narodu neće pomoći lažni heroji, nego saradnja lokalne i republičke vlasti

„Informisanja radi, za vrijeme mandata “lažnog heroja” iz budžeta grada je izdvojeno za poljoprivredu do sada rekordnih 3.930.000 (tri miliona devetsto trideset hiljada-skoro četiri miliona KM) konvertibilnih maraka, što je 5% od ukupne vrijednosti budžeta Grada, a iz republičkog budžeta je izdvojeno 3% sredstava za poljoprivredu, dakle nije ni zakonski minimum ostvaren!“, rekao je Petrović i dodao:

„Te tako, ako dragi ministre poljoprivrede niste došli da nam saopštite da će se ukinuti ili smanjiti akcize na gorivo, da ćete nam vratiti robne rezerve, da se smanjuje cijena repro materijala, da ćete poljoprivrednike osloboditi dodatnog poreza, da ste donijeli dodatni novac za podršku semberskom poljoprivredniku, a da zauzvrat ne tražite ništa, tipa ne tražite da glasa za vašu opciju, ako ništa od ovog ne donosite kao vijest ili opciju molim vas vratite se u Banjaluku, hladi se onaj pomfrit sa lignjama! Mi u Semberiji znamo za nešto skuplje i vrijednije od 100 maraka i lažnih obećanja, ne trudite se i ne gubite vrijeme, već se dragi ministre javite kada dostignete zakonski procenat budžeta za poljoprivredu!“, izričit je bio Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VRIJEME DANAS malo toplije uz sunčane periode i postepeno naoblačenje

Ujutru pretežno vedro uz malu do umerenu oblačnost. Oko reka i po kotlinama prolazna magla. Tokom dana malo...

LJUBIŠA PETROVIĆ: Vlast na Bijeljinu gleda samo kao plijen

- Dok su drugi zaduživali ovaj grad i sa nasleđenim dugom od 39 miliona KM, a za ove...

RSS: Delegacija Tasosa posjetila Bijeljinu na poziv turizmologa Jasne Pazarac Savić (foto)

Saopštenje za javnost Republičke stranke Srpske prenosimo u cjelosti: Članica upravnog odbora Turističke organizacije /TO/ grada Bijeljina Jasna Pazarac...

Putinova inauguracija 7. maja

Inauguracija predsjednika Rusije Vladimira Putina biće održana 7. maja, izjavio je predsjedavajući Odbora za ustavno zakonodavstvo i državnost...