RSS: Delegacija Tasosa posjetila Bijeljinu na poziv turizmologa Jasne Pazarac Savić (foto)

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost Republičke stranke Srpske prenosimo u cjelosti:

Članica upravnog odbora Turističke organizacije /TO/ grada Bijeljina Jasna Pazarac Savić, koja je po profesiji diplomirani turizmolog i koja je 13 godina provela kao turistički vodič na grčkom ostrvu Tasos, obezbijedila je učešće predstavnika TO Tasos na ovogodišnjem 13. Međunarodnom sajmu turizma i gastrokulture u Bijeljini.

Savićeva, koja je i članica Republičke stranke Srpske, istakla je da su se gosti iz Grčke rado odazvali njenom pozivu i da je njihov dolazak u Bijeljinu velika stvar za Turističku organizaciju i sve građane.

– Plaže Tasosa, unutrašnjost sa vodopadima i jezerima, mjesta za pješačenje i planinarenje, brojni manastiri koji se nalaze na ostrvu, sve to spada u sjajnu ponudu destinacije koja nije toliko daleko od nas. Grčka mora su sigurno jedna od najljepših na svijetu, a moram reći da je delegacija Tasosa prije dolaska u Bijeljinu potpisala ugovor u Beogradu kojim su omogućeni čarter letovi do Međunarodnog aerodroma u Kavali, što je velika stvar za putnike koji žele da posjete Tasos – naglasila je Savićeva.

Ona je dodala da kao iskusni turizmolog ima još mnogo ideja za unapređenje turizma u Semberiji, ali i uspostavljanje novih kontakata između drugih zemalja i Turističke organizacije grada Bijeljina.

Stelios  Sinodias, direktor Agencije „Endless Holidays“ sa Tasosa rekao je da je srećan što se nalazi u Bijeljini i što prisustvuje veoma zanimljivom sajmu.

– Mi u sezoni imamo između 15.000 i 18.000 turista iz Srbije, te između 2.000 i 4.000 turista iz Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Nadam se da će naša današnja promocija na sajmu uticati da se Bijeljinci koji nisu bili na Tasosu, na ljeto upute ka nama – naveo je Sinodias.

Potpredsjednik opštine Tasos Janis Markianos izrazio je želju da delegacija Tasosa u budućnosti ponovo posjeti Bijeljinu i Semberiju.

– Vidim da imamo sličnu kulturu, mentalitet, a iznenađen sam pozitivno kako su nas ljudi dočekali – istakao je Markianos.

Sajam turizma i gastrokulture otvoren je danas u bijeljinskom Hotelu „Drina“ i trajaće dva dana.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Usvojen nacrt rezolucije o Srebrenici iako je više glasova protiv i uzdržanih

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je rezoluciju o Srebrenici, iako je više bilo protiv i uzdržanih. Nacrt rezolucije je...

U Bijeljini sutra II Simpozijum o aritmijama

II Simpozijum o aritmijama koga organizuje Udruženje kardiologa Republike Srpske, odžaće se 24.05.do 26.05.2024. godine u Hotelu „Drina“...

ZEKIĆ: U Banji Dvorovi 27. maja III Međunarodna likovna kolonija

U restoranu hotela “Sveti Stefan” u Banji Dvorovi u ponedjeljak, 27. maja 2024. godine u 18.00 časova svečano...

Danas u 17.00 moleban u crkvi Sv. Đorđa – u 17.30 na Trgu u Bijeljini prisluživanje svijeća i odavanje počasti palim srpskim junacima –...

Moleban u 17.00 časova u crkvi Sv. Đorđa u Bijeljini a u 17.30 časova prisluživanje svijeća i odavanje...