RSS: Delegacija Tasosa posjetila Bijeljinu na poziv turizmologa Jasne Pazarac Savić (foto)

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost Republičke stranke Srpske prenosimo u cjelosti:

Članica upravnog odbora Turističke organizacije /TO/ grada Bijeljina Jasna Pazarac Savić, koja je po profesiji diplomirani turizmolog i koja je 13 godina provela kao turistički vodič na grčkom ostrvu Tasos, obezbijedila je učešće predstavnika TO Tasos na ovogodišnjem 13. Međunarodnom sajmu turizma i gastrokulture u Bijeljini.

Savićeva, koja je i članica Republičke stranke Srpske, istakla je da su se gosti iz Grčke rado odazvali njenom pozivu i da je njihov dolazak u Bijeljinu velika stvar za Turističku organizaciju i sve građane.

– Plaže Tasosa, unutrašnjost sa vodopadima i jezerima, mjesta za pješačenje i planinarenje, brojni manastiri koji se nalaze na ostrvu, sve to spada u sjajnu ponudu destinacije koja nije toliko daleko od nas. Grčka mora su sigurno jedna od najljepših na svijetu, a moram reći da je delegacija Tasosa prije dolaska u Bijeljinu potpisala ugovor u Beogradu kojim su omogućeni čarter letovi do Međunarodnog aerodroma u Kavali, što je velika stvar za putnike koji žele da posjete Tasos – naglasila je Savićeva.

Ona je dodala da kao iskusni turizmolog ima još mnogo ideja za unapređenje turizma u Semberiji, ali i uspostavljanje novih kontakata između drugih zemalja i Turističke organizacije grada Bijeljina.

Stelios  Sinodias, direktor Agencije „Endless Holidays“ sa Tasosa rekao je da je srećan što se nalazi u Bijeljini i što prisustvuje veoma zanimljivom sajmu.

– Mi u sezoni imamo između 15.000 i 18.000 turista iz Srbije, te između 2.000 i 4.000 turista iz Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Nadam se da će naša današnja promocija na sajmu uticati da se Bijeljinci koji nisu bili na Tasosu, na ljeto upute ka nama – naveo je Sinodias.

Potpredsjednik opštine Tasos Janis Markianos izrazio je želju da delegacija Tasosa u budućnosti ponovo posjeti Bijeljinu i Semberiju.

– Vidim da imamo sličnu kulturu, mentalitet, a iznenađen sam pozitivno kako su nas ljudi dočekali – istakao je Markianos.

Sajam turizma i gastrokulture otvoren je danas u bijeljinskom Hotelu „Drina“ i trajaće dva dana.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Načelnik opštine Lopare, Rado Savić, čestitao najradosniji hrišćanski praznik – Vaskrs

Načelnik opštine Lopare Rado Savić čestitao je sugrađanima i majevičkoj dijaspori hrišćanski praznik – Vaskrs. „Na praznike u kojima...

MRŠIĆ: 18. i 19. maja “I sajam ljepote i zdravlja” u Bijeljini – Novac od ulaznica biće proslijeđen Udruženju “GEA” (video)

U Bijeljini će 18. i 19. maja biti organizovan Prvi sajam ljepote i zdravlja u Hotelu "Drina". "Svi će...

DODIK: Srbija snažan oslonac Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Srbija snažan oslonac Republici Srpskoj. Dodik je naveo da je...

Srpski jezik među težima jezicima za učenje

Iako ne postoji jednoglasan odgovor na to pitanje jedan od često citiranih izvora je Foreign service institute (FSI)...