BIJELJINA: Za uništavanje komaraca 350.000 KM iz gradskog budžeta

Datum:

Share post:

Savić je rekao da već postoji izvođač i da će larvicidni tretman komaraca početi čim se stabilizuju vremenske prilike.

Neće biti kašnjenja sa tretmanom komaraca na području Semberije, za šta je u gradskom budžetu namijenjeno 350.000 KM, rekao je načelnik bijeljinskog Odjeljenja za privredu Dejan Savić.

Prema Savićevim riječima, dezinsekcija počinje na kritičnim mjestima za razvoj komaraca kao što su obale Drine i Save, kao i stajaće vode kanala, jezera i močvara u Semberiji.

Prošle godine je potpisan sporazum za vršenje usluga dezinsekcije na području Bijeljine na period od tri godine, vrijedan milion KM.

TESTNA REKLAMA

U gradskom Odjeljenju za privredu su naveli da je ponovo raspisana javna nabavka za vršenje usluge deratizacije, nakon što se niko nije javio na prvi poziv.

U skladu sa Zakonom o zaštiti zdravlja stanovništva Republike Srpske deratizacija treba da se obavi dva puta godišnje, a za proljetnu i jesenju deratizaciju na području Semberije iz gradskog budžeta biće izdvojeno 50.000 KM.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Trivićka i Šarović žive u virtuelnom svijetu

Reagovanje SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Gradski odbor SNSD Bijeljina izražava ozbiljnu zabrinutost da su i Mirko Šarović i...

Dunja Vukšić iz BK “Radnik“ Bijeljina na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Turskoj

Bokserska nada Dunja Vukšić iz BK "Radnik" Bijeljina predstavljaće Bijeljinu i Republiku Srpsku na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u...

Produženo vrijeme brisanja poruke na WhatsAppu

Ukoliko se nađete u situaciji da ste na WhatsAppu poslali neku neprikladnu poruku pogrešnoj osobi, sada ćete imati...

AGRO SAVJET: Kada i kako se vrši skidanje lišća paradajza

Oplodnja i skidanje lišća paradajza – Početno skidanje lišća paradajza obično se vrši kada biljka pređe metar visine.  U...