''SVI ĆE PROĆI KONTROLE U KARANTINU'': U Srpsku stiže 98 njenih građana iz Tirola

Datum:

Share post:

U prethodna 24 časa kroz republičke granične prelaze u Srpskoj prošlo je 25 osoba, a u karantinima lokalnih zajednica nalazi se 257  njih, rekao je vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite RS i načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije Milan Novitović.

On je dodao da se u narednom periosu očekuje dolazak u Srpsku 98 njenih građana iz Tirola.

– U našim graničnim karantinima nije smješteno puno ljudi, što je posljedica mjera u zemljama okruženja. Kako Italija, Austrija i druge zemlje EU budu olašavale kretanje, tako će i priliv građana u BiH biti veći – rekao je za BHT1 Novitović.

On je podsjetio da se građani RS u graničnim karantinima zadržavaju 24 časa, pa se upućuju u lokalne karantine, dok se građani FBiH uz pratnju pripadnika MUP RS prate u Federaciju.

– Iako je obaveza BiH da sve svoje građane prihvata, sad u posebnoj proceduri moramo da damo izjavu da prihvatamo da oni uđu u BiH.

TESTNA REKLAMA

– To posebno važi za one koji dolaze iz regije Tirola, koja je bila u posebnim mjerama izolacije i kontrole. U narednom periodu očekujemo ulazak 98 građana iz Srpske. Smještajni kapacitet graničnih karantina je od 600 do 800 osoba – rekao je Novitović.

On je naglasio da Republička uprava civilne zaštite RS u poslednjih sedam dana ima izuzetno dobru saradnju sa Federalnom upravom civilnih poslova i njihovim novoosposobljenim graničnim karantinima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dragan Marinković Maca: „Da li smo komični u svojoj tragičnosti ili tragični u svojoj komičnosti, vječno pitanje…“ (video)

Dragan Marinković Maca, poznati srpski glumac i reditelj, bio je gost portala Dešavanja u Bijeljini u emisiji "Razgovor...

Koncert Dženana Lončarevića na otvaranju Brčko City Parka

Najveći retail park u Bosni i Hercegovini, otvara se 8.12.2022. godine. Na preko 28 000 kvadrata, sa 450...

POBJEDA KOŠARKAŠICA LAVOVA U PETOM KOLU PRVENSTVA BOSNE I HERCEGOVINE

Nakon kraće pauze uslovljene reprezentativnim obavezama u kvalifikacijama za Eurobasket, u vikendu za nama nastavljeno je Prvenstvo Bosne...

Google Play Store dobija dvije korisne funkcije

​Prema izveštajima, kompanija Google sprema dosta novih kul opcija, odnosno funkcija, koje će implementirati u Play Store. Sada...