''SVI ĆE PROĆI KONTROLE U KARANTINU'': U Srpsku stiže 98 njenih građana iz Tirola

Datum:

Share post:

U prethodna 24 časa kroz republičke granične prelaze u Srpskoj prošlo je 25 osoba, a u karantinima lokalnih zajednica nalazi se 257  njih, rekao je vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite RS i načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije Milan Novitović.

On je dodao da se u narednom periosu očekuje dolazak u Srpsku 98 njenih građana iz Tirola.

– U našim graničnim karantinima nije smješteno puno ljudi, što je posljedica mjera u zemljama okruženja. Kako Italija, Austrija i druge zemlje EU budu olašavale kretanje, tako će i priliv građana u BiH biti veći – rekao je za BHT1 Novitović.

On je podsjetio da se građani RS u graničnim karantinima zadržavaju 24 časa, pa se upućuju u lokalne karantine, dok se građani FBiH uz pratnju pripadnika MUP RS prate u Federaciju.

– Iako je obaveza BiH da sve svoje građane prihvata, sad u posebnoj proceduri moramo da damo izjavu da prihvatamo da oni uđu u BiH.

– To posebno važi za one koji dolaze iz regije Tirola, koja je bila u posebnim mjerama izolacije i kontrole. U narednom periodu očekujemo ulazak 98 građana iz Srpske. Smještajni kapacitet graničnih karantina je od 600 do 800 osoba – rekao je Novitović.

On je naglasio da Republička uprava civilne zaštite RS u poslednjih sedam dana ima izuzetno dobru saradnju sa Federalnom upravom civilnih poslova i njihovim novoosposobljenim graničnim karantinima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Mladicu dužu od metar i težu od 10 kg u Drini ulovio iskusni ribar Simo Pokorni (foto,video)

U Zvorniku, na rijeci Drini ulovljen kapitalan primjerak mladice teže od deset kilograma i duža od metar. Zbog...

BOŠKO RADIĆ: Proizvodnja pšenice je neisplativa

Proizvodnja pšenice je neisplativa, kaže u ATV jutru Borško Radić, predsjednik Udruženja proljoprivrednika sela Semberije. Radić ističe da čekaju...

U toku sedmice oplemenjivanje prostora parka prijateljstva „Bijeljina – Langenhagen“ novim, zdravim biljnim vrstama (foto)

Redakciji portala Dešavanja u Bijeljini obratili su se građani sa informacijom da je Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i...

Odziv za skrining trbušne aorte premašio očekivanja – Besplatni pregledi u bijeljinskoj Bolnici i naredne sedmice (video)

Zbog ogromnog interesovanja građana za skrining preglede aneurizme trbušne aorte, preventivna akcija besplatnih ultrazvučnih pregleda produžava se i...