BIJELJINA: Cijene prevoza učenika ostaju iste

Datum:

Share post:

Predstavnici Gradske uprave Bijeljina potpisali su danas ugovore sa šest prevoznika sa područja grada, kako bi im subvencionisanjem u ukupnom iznosu od 130.000 KM pomogli da prevaziđu sve veće troškove pri prevozu učenika osnovnih škola.
 
Prema riječima prvog čovjeka Bijeljine Miće Mićića, subvencionisanjem je obuhvaćeno oko 1.100 učenika.
 
– Radi se o učenicima koji do škole putuju sa udaljenosti veće od četiri kilometra, a Gradska uprava će izdvojiti 30 KM mjesečno po učeniku, sve do kraja prvog polugodišta. Svjesni smo da prevoznici sada imaju duple troškove jer je povećan broj smjena u školama – naveo je Mićić.
 
On je istakao da je na sastanku razgovarano i o promjeni režima saobraćanja u gradu, nakon što naredne godine bude izmještena autobuska stanica.
 
– Kada autobusku stanicu izmjestimo iz gradskog jezgra, gradski i prigradski prevoz ćemo morati da organizujemo na drugačiji način. To je tema o kojoj će nadležni u Upravi, kao i prevoznici, moći da razmišljaju tokom predstojećih mjeseci – poručio je gradonačelnik Bijeljine.
 
Milan Čuturić, vlasnik preduzeća „Čuturić M+S“, zahvalio je gradonačelniku Mićiću i Gradskoj upravi u ime prevoznika na finansijskoj podršci i naglasio da se prevoz osnovaca odvija prema planu.

Milan Čuturić
 
– Prevoznici, usljed pandemije virusa korona, nisu radili šest mjeseci i trpe ogromne gubitke. Zato nam je svaka pomoć dobrodošla i želim da pojasnim da će cijene karata ostati iste i da ih nismo mijenjali posljednjih 15 godina – dodao je Čuturić.
 
Prevoznici sa kojima su danas potpisani ugovori su „Semberija-transport“, „Vidinko turs“, „Čuturić M+S“, „Samardžić“, „Euroturs“ i „Antić-turs“ iz Lopara.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KUDA IDE PARTIZAN? Bez titule 7 godina, dug 45 miliona evra, igrači bježe

Igor Duljaj je još jedan u nizu trenera koji su potrošeni i koji su platili ceh lošem radu...

Odbornici SO Ugljevik jednoglasni na tematskoj sjednici: UGLJEVIK NE DA RUDNO BOGATSTVO I OBRAZ!

Odbornici Skupštine opštine Ugljevik na današnjoj tematskoj sjednici jednoglasno su donijeli zaključke kojima se traži od nadležnih institucija...

I za ove prvomajske praznike Sindikat za sutra sprema posni radnički pasulj

Radnici, opasuljite se! Sindikat za sutra sprema posni radnički pasulj i ove PRVOMAJSKE PORUKE Savez sindikata Republike Srpske ne...

JELENA TRIVIĆ: Paradoks je da pravosnažno osuđivani investitor podnosi Krivičnu prijavu protiv nekog ko ukazuje na kršenje Zakona (foto)

-Nažalost, paradoks je da investitor, koji je inače pravosnažno osuđivan, podnosi Krivičnu prijavu protiv nekog ko ukazuje na...