KUDA IDE PARTIZAN? Bez titule 7 godina, dug 45 miliona evra, igrači bježe

Datum:

Share post:

Igor Duljaj je još jedan u nizu trenera koji su potrošeni i koji su platili ceh lošem radu čelnika kluba.

Uprava Partizana je nakon četiri vezana poraza sinoć kasno uručila otkaz mladom treneru, a crno-bijele će do kraja sezone voditi Albert Nađ.

Tako je dojučerašnji prvi pomoćnik dobio “vruć” krompir u ruke, a cilj je da se u nastavku sezone sačuva drugo mjesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Albert Nađ će debitovati već sutra u Humskoj u teškoj utakmici protiv Vojvodine.

Igor Duljaj je Partizan preuzeo 2023. godine. Tim je vodio u 53 utakmice, a upisao je 32 pobjede, sedam neriješenih rezultata i 14 poraza.

Još tokom jučerašnjeg dana bilo je jasno da su Duljaju odbrojani dani, posebno nakon informacije da je rekao direktoru Vazuri kako neće podnijeti ostavku.

– Iskren da budem, očekivao sam da ću ostati do kraja sezone, ali mnogo puta sam pričao da su me neki čekali “na nož” i na kraju se ispostavilo da je to tako. Nisam iznenađen i saznanjem ko je stao iza odluke Upravnog odbora. Znao sam da će se održati sjednica, imao sa razgovor povodom toga. Gostovao sam na emisiji poslije koje sam dobio poziv – rekao je medijima u Srbiji Igor Duljaj.

Kritikovao upravu, pa postao meta

Sad već bivši trener Partizana odavno je trn u oku upravi crno-bijelih. Mnogi su očekivali njegovu smjenu još prije nekoliko mjeseci, u vrijeme kad je nakon pobjeda otvoreno i poslije utakmica kritikovao upravu kluba. Bilo je to poslije tada devetog uzastopnog trijumfa, i to u Subotici protiv Spartaka (0:3).

– Pomozite fudbalskom klubu. Neka se ljuti ko god hoće, neka se ljuti ko hoće na mene. Ovi momci treniraju, a ja razmišljam da li će neko da primi platu, da ih izbaci iz stana. Ovi momci su junaci. Neka dođe ko god hoće, ruka koja daje je uvijek iznad ruke koja prima, neka promijene trenera, ali dajte im da prehrane porodicu, oni žive od toga. Morao sam to da kažem zbog njih, ne mogu da ih gledam u oči i da im pričam bajke – rekao je nakon meča u Subotici u oktobru Duljaj.

I nakon Subotice pobjednički niz je nastavljan. Partizan je pobjedom nad Crvenom zvezdom stigao do jesenjeg naslova, ali onda je u nastavku sezone uslijedio pad. Duljaj nije birao riječi kritike za stanje u Partizanu.

Klub u ambisu, uprava ostaje

Partizan je tako nastavio da tone u ambis iz kojeg će se teško vratiti. Učinak ove uprave je katastrofalan – sedam godina bez titule, pet godina bez ijednog trofeja, dug crno-bijelih narastao je na vrtoglavih 45 miliona evra, igrači su počeli da bježe, stadion u Humskoj je oronuo, a navijači su odavno okrenuli leđa tražeći ostavku uprave.

Na njihovu žalost, Milorad Vučelić je tvrd orah. Podnio je ostavku, koja je navodno odbijena.

A mnoga velika imena koja su nosila crno-bijele boje su potrošena. Od Bate Mirkovića, Save Miloševića, Gordana Petrića, pa sve sad do Duljaja. Na red je očigledno došao Nađ, a da čelnici kluba ne planiraju da odu pokazuje i činjenica da oni uveliko traže trenera za narednu sezonu. Kažu da im je pik Vladimir Ivić, bivši igrač i pečalbar u Grčkoj. Ivić je radio dobar posao u Krasnodaru, bio je lider prvenstva, a onda je iznenada otišao. Da li i koliko ovakvom Partizanu može da pomogne i sam Ivić, veliko je pitanje.

Ko se to pita u Partizanu?

Mnogo je faktora koji pokazuju da je Partizan u krizi na svim nivoima i da u Humskoj vlada javašluk, a ne red i rad, koji priliči velikanima. U prvenstvenom porazu od Crvene zvezede (3:2) uprava je krivca pronašla u sudiji Iliću. Eksperti za suđenje su rekli svoje, a to je da je mladi arbitar odradio posao bez greške.

Posebno zanimljivo je što je uprava pustila igrače, prije svih Natha, da blati i bruka zemlju u kojoj zarađuje hljeb kao pečalbar. Pojedinci iz uprave su tvrdili da je pitanje da li će se igrati Kup protiv Zvezde, neki su čak išli toliko daleko da su tvrdili da će igrači sami odlučiti da li će da izađu na megdan Crvenoj zvezdi. Natho i još neki igraču su na društvenim mrežama objavili mnogo toga, a nisu svjesni da su tako najviše oštetili ugled svog kluba.

TSC im je pokazao da je problem u njihovom redovima i da krivce ne treba da traže na nekim drugim adresama.

Evropska bruka 

Da će i ova sezona biti za zaborav Partizan je pokazao još ljetos kad su se i bukvalno brukali na međunarodnoj sceni. Rana eliminacija od Nordsjelanda i katastrofa u Danskoj (5:0) do temelja su uzdrmali crno-bijele. Ulje na vatru dodao je i minimalan poraz u Beogradu (0:1). Već tad bilo je jasno da u Humskoj nemaju tim za velika djela. Na terenu se nije vidio ni Severina, ni Saldanja, a o Nathu i da se ne priča. Oni su nešto pružili u ligi Srbije, i to protiv slabijih rivala. To je malo za renome jednog kluba i s ambicijama koje ima Partizan.

Sad na red dolazi stvaranje igračkog kadra za narednu sezonu. Sigurno će biti prodaje, a na izlaznim vratima je navodno Saldanja. Kako tvrde izvori bliski klubu, i sjajni golman Aleksandar Jovanović ima neke ponude i veliko je pitanje da li će ostati. Severina takođe ima želju da nastavi karijeru vani.

Crno-bijeli su još zimus prodali Belića u AZ Alkmar, a defanzivac Ilić je završio u Bolonji. Od ovih transfera klub je obezbijedio sredstva od kojih živi. Novac bi sad trebalo da donese neko od sadašnjih nosilaca igre, a takvih je malo. Partizanu se očigledno crno piše.

Crno-bijeli će i u novu sezonu sa starim problemima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda pobijedila Vojvodinu u Kupu Srbije i osvojila DUPLU KRUNU

CRVENA zvezda potvrdila je domanaciju u srpskom fudbalu pošto je posle prvenstva osvojila i Kup Srbije pobedivši u...

Sjećanje na đenerala Mihajla Živkovića Gvozdenog

Poznati komandant Odbrane Beograda, gvozdeni đeneral Mihajlo Živković, sa solunskog fronta poslat je u Odesu da formira Korpus...

ĐURĐEVIĆ: Na izbore izlazimo, i pobijedićemo, i Šmita i Šmitovu opoziciju

Predsjedništvo SNSD je danas donijelo odluku da će SNSD učestvovati na lokalnim izborima koje je raspisala Centralna izborna...

MILIČEVIĆ: Stranke iz vlasti su znale da će izaći na izbore po pravilima CIK

Odluka stranaka iz vlasti da izađu na izbore po tzv. Šmitovom zakonu je  bila očekivana od prvog trenutka...