Odbornici Skupštine opštine Ugljevik na današnjoj tematskoj sjednici jednoglasno su donijeli zaključke kojima se traži od nadležnih institucija da se obezbjedi nesmetan rad Rudnika i termoelektrane /RiTE/“Ugljevik” do 2050 godine i dalje, rekao je predsjednik lokalnog parlamenta Zoran Lazić.

-Zahtijevamo od uprave preduzeća RiTE “Ugljevik”, Elektroprivrede Republike Srpske i Vlade Republike Srpske da se koncesiono polje “Ugljevik Istok 2” u cjelosti dodijeli rudniku “Ugljevik”-rekao je novinarima Lazić nakon tematske sjednice  na kojoj je razmatrano aktuelna dešavanja oko dodjele koncesije i utvrđivanja eksplatacionog polja  „Ugljevik Istok 2“ te budućeg rada  RiTE„Ugljevik“.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao istakao je da je RiTE “Ugljevik” najznačanije preduzeće za ovu podmajevičku opštinu i cjelokupnu regiju, te da ona mnogo znači za cjelokupan razvoj ovog dijela Republike Srpske.

-I praktično smo danas podržali ono što mislimo i zašta se zalažemo od kako je nastao ovaj problem za naš grad i kraj i RiTE „Ugljevik“-rekao je Perić.

Sugrađanima  koji rade na RITE „Ugljevik“ Perić je poručio da znaju da je on čvrsto uz njih te da podržava njihove zahtjeve.

Perić je izrazio zadovoljstvo jer su danas svi skupštinski akteri pokazali jedinstvo koje je pokazano i 2013. godine gdje je rečeno da je interes svih da RiTE “Ugljevik” radi najmanje do 2050 godine te da se kompletno rudno blago na ovom području bude narodno.

-Koncesija “Istok 2” treba da se vrati našem narodu i preduzeću RiTE “Ugljevik” da količine uglja ostanu za naše buduće generacije. Odbornici su bili jednoglasni i u zaključku da Skupština opštine Ugljevik ostaje saglasna sa mišljenjem koje je dato na sjednici još 2013. godine kojim se odbija koncesija data toj privatnoj firmi-pojasnio je Perić.

Tematskoj sjednici prisustvovali su pored načelnika Ugljevika Vasilija Perića, rukovodstvo Rudnika i termoelektrane /RiTE/“Ugljevik” kao i  predstavnici Sindikalne organizacije RiTE “Ugljevik”.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име