PDP BIJELJINA: Ko je Ćoriću dao mandat Skupštine Grada i Gradonačelnika da određuje cijenu vode?

Datum:

Share post:

Jučerašnja konferencija za medije predsjednika GO SNSD Bijeljina Nedeljka Ćorića na kojoj je govorio o aktuelnim dešavanjima u gradu nametnula je brojna pitanja i nejasnoće, što nije iznenađenje imajući u vidu političku situaciju i silne kombinatorike proteklih mjeseci.
 
Naime, gospodin Ćorić je u obraćanju medijima ponovo najavio pojeftinjenje cijene vode koje je, inače, već trebalo da se dogodi. Međutim, umjesto 30%, voda će, prema njegovim riječima, pojeftiniti za samo 10%.
 
Postavlja se pitanje ko određuje cijenu vode u gradu – predsjednik Gradskog odbora SNSD ili  predsjednik Skupštine grada i lokalni parlament?
 
Podsjetićemo, na sjednici u julu donijeta je Odluka o pomoći Vodovodu uz obrazloženje da će Vlada preuzeti kredite AD Vodovod, a da će građani dobiti jeftiniju cijenu vode za 30% od prvog septembra. Pored toga što do pojeftinjenja još nije došlo iako je kraj septembra, još jedno obećanje pada u vodu i ono je, sa najavljenih 30%, smanjeno na 10%.
 
Ko je dao mandat i nadležnost Skupštine grada gospodinu Ćoriću da on određuje cijenu vode u gradu i iznos pojeftinjenja? To je i najbolji dokaz šta grad očekuje nakon izbora ukoliko ova koalicija osvoji vlast.
 
Drugo pitanje koje GO PDP Bijeljina postavlja je ko formira skupštinske većine nakon izbora u svim gradovima Republike Srpske?  Iz obraćanja gospodina Ćorića stiče se utisak da će to uraditi on. Na konferenciji za novinare on se svojim izjavama postavio i iznad Skupštine grada i gradonačelnika i iznad svih institucija.
 
Očigledno je iz ove konferencije da se gospodin Ćorić stavio iznad naroda i birača koji bi trebali 15. novembra da biraju vlast, jer on već određuje ko će u njoj da bude, a ko ne. Stavio se i iznad Skupštine grada, jer već određuje cijenu vode. A stavio se i iznad gradonačelnika jer već formira vladajuću većinu, za šta će mandat dati novoizabrani gradonačelnik, a ne on.
​Da li je u pitanju namjeran previd gospodina Ćorića ili je htio da pokaže javnosti da se Mićo Mićić kao gradonačelnik više ne pita ni za nadležnosti koje su u njegovom domenu, te da će Skupština grada biti protočni bojler za realizaciju Ćorićevih ideja, a da građani 15. novembra ne mogu ništa promjeniti i da se ništa ne pitaju, jer je to prema Ćorićevom razmišljanju gotova stvar.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...