Potpisani ugovori sa novim stipendistima Grada Bijeljina (foto)

Datum:

Share post:

Danas su u Gradskoj upravi Grada Bijeljina uručeni ugovori o stipendiranju učenika, odnosno studenata, koji su pravo na stipendije ostvarili na osnovu najboljeg uspjeha tokom školovanja u svojim školama, kao i ugovori o stipendiranju učenika sa poteškoćama u razvoju.

Ljubiša Petrović, Gradonačelnik Grada Bijeljina, istakao je da je Bijeljina Grad studenata i omladine, te da će se u narednom periodu truditi da stave akcenat na obrazovanje.

Kako kaže Petrović, obrazovanje je ulaganje u sadašnjost i budućnost.

„Koristim priliku da se zahvalim svim našim studentima na današnjem dolasku, da im poželimo mnogo uspjeha u daljem nastavku studiranja, ali i da čestitam roditeljima jer imati sjajne studente u porodici, znači imati i veliko bogatstvo. Grad Bijeljina je postao bogatiji, jer potpisujemo novih 66 ugovora, rekordan broj ugovora kada je riječ o stipendiranju“, rekao je Gradonačelnik Petrović.

Stefana Stanišić iz Bijeljine, student je treće godine Građevinarstva na FTN u Novom Sadu. Stipendija joj, kaže, mnogo znači, s obzirom na troškove koji su u posljednje vrijeme izuzetno visoki.

„Već tri godine sam na budžetu i mogu reći da sam zadovoljna svojim uspjehom. Brat i ja smo upisali građevinarstvo, krenuli smo očevim stopama, a nakon završetka studija, planiramo da se vratimo u Bijeljinu i da razvijemo porodični posao. Stipendija mi je od velikog značaja, posebno sa finansijskog aspekta, s obzirom da smo svi svjedoci velikih poskupljenja u proteklom vremenskom periodu, a takođe i velika motivacija za budući rad i trud“, kaže Stanišićeva.

Igor Božić iz Bijeljine, student četvrte godine medicine u Tuzli, rekao je da mu je stipendija od izuzetnog značaja, budući da su izuzetno visoki troškovi za stanovanje u posljednje dvije godine.

Grad Bijeljina stipendira ukupno 193 mlade osobe, od toga je 107 studenata i 86 učenika osnovnih i srednjih škola.

Odlukama je predviđeno stipendiranje 84 redovna studenta, 69 učenika generaciіa osnovnih i srednjih škola, 40 učenika sa poteškoćama u razvoju.

U protekloj 2022. godini došlo je do povećanja visine stipendija za 10% tako da osnovna studentska stipendija iznosi 240 KM, a po osnovu prosjeka može da bude uvećana do 30%.

Stipendije za učenike generacie osnovnih škola iznosi 125KM, dok su stipendije za djecu sa poteškoćama u razvoju, koji su učenici osnovnih i srednjih škola, 150KM.

Stipendije za dіecu sa poteškoćama u razvoju koji su učenici specijalizovanih ustanova u Bosni i Hercegovini i inostranstvu iznosi mjesečno 200KM.

Takođe, u 2022. godini nagrađeni su učenici generacije osnovnih i srednjih škola i učenici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na republičkim, državnim ili međunarodnim takmičenjima. Ukupno іe nagrađeno 42 učenika jednokratnim iznosom od po 200KM kao i 23 nastavnika i profesora koji su pripremali učenike sa iznosom od po 200KM.

Grad Bijeljina u 2022.godini finansirao je izradu završnih naučnoistraživačkih radova, odnosno, tri master rada u jednokratnom iznosu od po 1.500KM, kao i dva doktorska rada u jednokratnom iznosu od 2.000 KM

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: Načelnik Savić organizovao prijem povodom Đurđevdana za Miroslava Kojadinovića (foto)

Načelnik Lopara Rado Savić, sa saradnicima, je danas povodom Đurđevdana, Dana i krsne slave opštine organizovao prijem za...

Kineski predsjednik stigao u Srbiju – dočekao ga Vučić i državni vrh

Kineski predsednik Si Đinping doputovao je večeras oko 21.40 časova u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao...

Crvena zvezda u velikom finalu!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege rezultatom 94:69 i plasirali u finale ABA lige. Sjajno su počeli meč...

Grupa od 13 hodočasnika iz Rudog krenula je prema manastiru Ostrog

Na pokloničko putovanje iz Rudog danas je krenula grupa od 13 hodočasnika koji će pješačiti oko 220 kilometara...