Potpisani ugovori sa novim stipendistima Grada Bijeljina (foto)

Datum:

Share post:

Danas su u Gradskoj upravi Grada Bijeljina uručeni ugovori o stipendiranju učenika, odnosno studenata, koji su pravo na stipendije ostvarili na osnovu najboljeg uspjeha tokom školovanja u svojim školama, kao i ugovori o stipendiranju učenika sa poteškoćama u razvoju.

Ljubiša Petrović, Gradonačelnik Grada Bijeljina, istakao je da je Bijeljina Grad studenata i omladine, te da će se u narednom periodu truditi da stave akcenat na obrazovanje.

Kako kaže Petrović, obrazovanje je ulaganje u sadašnjost i budućnost.

„Koristim priliku da se zahvalim svim našim studentima na današnjem dolasku, da im poželimo mnogo uspjeha u daljem nastavku studiranja, ali i da čestitam roditeljima jer imati sjajne studente u porodici, znači imati i veliko bogatstvo. Grad Bijeljina je postao bogatiji, jer potpisujemo novih 66 ugovora, rekordan broj ugovora kada je riječ o stipendiranju“, rekao je Gradonačelnik Petrović.

Stefana Stanišić iz Bijeljine, student je treće godine Građevinarstva na FTN u Novom Sadu. Stipendija joj, kaže, mnogo znači, s obzirom na troškove koji su u posljednje vrijeme izuzetno visoki.

„Već tri godine sam na budžetu i mogu reći da sam zadovoljna svojim uspjehom. Brat i ja smo upisali građevinarstvo, krenuli smo očevim stopama, a nakon završetka studija, planiramo da se vratimo u Bijeljinu i da razvijemo porodični posao. Stipendija mi je od velikog značaja, posebno sa finansijskog aspekta, s obzirom da smo svi svjedoci velikih poskupljenja u proteklom vremenskom periodu, a takođe i velika motivacija za budući rad i trud“, kaže Stanišićeva.

Igor Božić iz Bijeljine, student četvrte godine medicine u Tuzli, rekao je da mu je stipendija od izuzetnog značaja, budući da su izuzetno visoki troškovi za stanovanje u posljednje dvije godine.

Grad Bijeljina stipendira ukupno 193 mlade osobe, od toga je 107 studenata i 86 učenika osnovnih i srednjih škola.

Odlukama je predviđeno stipendiranje 84 redovna studenta, 69 učenika generaciіa osnovnih i srednjih škola, 40 učenika sa poteškoćama u razvoju.

U protekloj 2022. godini došlo je do povećanja visine stipendija za 10% tako da osnovna studentska stipendija iznosi 240 KM, a po osnovu prosjeka može da bude uvećana do 30%.

Stipendije za učenike generacie osnovnih škola iznosi 125KM, dok su stipendije za djecu sa poteškoćama u razvoju, koji su učenici osnovnih i srednjih škola, 150KM.

Stipendije za dіecu sa poteškoćama u razvoju koji su učenici specijalizovanih ustanova u Bosni i Hercegovini i inostranstvu iznosi mjesečno 200KM.

Takođe, u 2022. godini nagrađeni su učenici generacije osnovnih i srednjih škola i učenici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na republičkim, državnim ili međunarodnim takmičenjima. Ukupno іe nagrađeno 42 učenika jednokratnim iznosom od po 200KM kao i 23 nastavnika i profesora koji su pripremali učenike sa iznosom od po 200KM.

Grad Bijeljina u 2022.godini finansirao je izradu završnih naučnoistraživačkih radova, odnosno, tri master rada u jednokratnom iznosu od po 1.500KM, kao i dva doktorska rada u jednokratnom iznosu od 2.000 KM

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KMF Radnik MD SHOP i KMF Smederevo potpisali sporazum o bratimljenju (foto)

KMF Radnik MD SHOP iz Bijeljine je u Smederevu potpisao sporazum o bratimljenju sa KMF Smederevo. -Ovo je još...

MINISTAR NEŠIĆ: Stranci izazvali krizu i probleme

Ministar bezbjednosti BiH  Nenad Nešić rekao je da probleme na polju bezbjednosti u BiH izaziva unutrašnja kriza do...

RADOJIČIĆ: Moguće je da u Banjaluci imamo kandidata

Igor Radojičić, bivši gradonačelnik Banjaluke, koji je u srijedu osnovao Nezavisni pokret "Svojim putem", rekao je da je...

Nagetsi 3:0 Lejkersi: Novi rekord Nikole Jokića

Košarkaši Denver Nagetsa pobijedili su Los Anđeles Lejkerse 112:105, te tako sada vode 3-0 u prvoj rundi plej-ofa...