Vučić: Slijede ulaganja u vojsku

Datum:

Share post:

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će država sve više ulagati u vojsku od koje očekuje da bude branitelj naroda i odvraćajući faktor za svakoga ko bi pomislio da može i smije da napadne Srbiju.


„Ulagaćemo sve više u vojsku i vaša primanja će biti sve veća, a od vas očekujemo da budete čuvari naše zemlje, njenog integriteta, slobode, branitelji naroda, zaštitnici interesa države Srbije i odvraćajući faktor za svakog ko bi pomislio da može i sme da napadne Srbiju“, rekao je Vučić u obraćanju vojnicima u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu, gdje je prikazana osposobljenost 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije.

On je istakao da je ova jedinica ponos cijele Srbije i izrazio uvjerenje da će uz dodatnu podršku i pomoć države moći da postižu još bolje rezultate.

U kasarni u Pančevu danas je prikazana vježba pod nazivom „Vrh koplja“, koja se sastojala iz sedam dijelova – izviđanje, posjedanje linije blokade, napad na terorističke snage u seoskom ambijentu, dejstvo na oteto vozilo, napad na terorističke snage u urbanom ambijentu, napad na teroriste u izolovanom objektu i uništavanje improvizovanih eksplozivnih naprava.

U vježbi je učestvovala i 63. Padobranska brigade i dio jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO sa helikopterima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Teja Dora skače od sreće, SRBIJA U FINALU!

Najveće muzičko takmičenje "Evrovizija 2024" održava se ove nedelje u Malmeu u Švedskoj, gdje se predstavnica Teja Dora...

LOPARE: Načelnik Savić organizovao prijem povodom Đurđevdana za Miroslava Kojadinovića (foto)

Načelnik Lopara Rado Savić, sa saradnicima, je danas povodom Đurđevdana, Dana i krsne slave opštine organizovao prijem za...

Kineski predsjednik stigao u Srbiju – dočekao ga Vučić i državni vrh

Kineski predsednik Si Đinping doputovao je večeras oko 21.40 časova u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao...

Crvena zvezda u velikom finalu!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege rezultatom 94:69 i plasirali u finale ABA lige. Sjajno su počeli meč...