Vrh Srpske čestitao Vučiću i Brnabićevoj Dan državnosti Srbije

Datum:

Share post:

Čelnici Republike Srpske čestitali su predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, srpskom premijeru Ani Brnabić i svim građanima Srbije Dan državnosti – Sretenje.

Tako je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u svojoj čestitici poručio da su svi u Srpskoj izuzetno ponosni što je ta zemlja, s Vučićem na čelu, svake godine ekonomski i politički jača i kao takva veliki oslonac svim Srbima gdje god da žive.

„Poštovani gospodine predsjedniče, povodom Dana državnosti Srbije – Sretenja, zadovoljstvo mi je da Vama i svim građanima Srbije uputim najiskrenije čestitke i poželim mnogo uspjeha u razvoju zemlje“, naveo je Dodik.

On je poručio da Srbija u Srpskoj uvijek ima iskrenog i pouzdanog saradnika i prijatelja, jer ih povezuju snažne i neraskidive veze, bratska ljubav, zajedničko nasljeđe, porijeklo, prošlost, kao i svijetla budućnost, u šta vjeruje.

„Želim da iskoristim i ovu priliku da Vama i državnom rukovodstvu Srbije izrazim zahvalnost na nesebičnoj pomoći u proteklom periodu koja se ogleda u brojnim projektima realizovanim u Srpskoj, kao i na novima sa kojima ćemo nastaviti da stvaramo uslove za bolji život naših građana“, naveo je Dodik.

Dodik je Vučiću poželio jaku, stabilnu i naprednu Srbiju, uz izraze posebnog poštovanja i uvažavanja.

„Povodom velikog praznika Sretenja – Dana državnosti Srbije, čast mi je i zadovoljstvo da Vama, državnom rukovodstvu i svim građanima Srbije, uputim iskrene čestitke i najljepše želje za dalji napredak i sveukupni prosperitet. Čvrsto sam uvjerena da će Republika Srbija, kao glavni pokretač razvoja i garant stabilnosti regiona, nastaviti da jača svoju političku i ekonomsku poziciju, kao i posvećenost regionalnoj saradnji“, istakla je u svojoj čestitci predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Zahvalila se predsjedniku Srbije i srpskom rukovodstvu za visok nivo političkog razumijevanja, ekonomsku saradnju, kao i na realiziciji zajedničkih infrastrukturnih projekata, u interesu i na dobrobit svih naših građana.

„Ponosni na činjenicu da Republika Srbija i Republika Srpska danas imaju najbolji mogući oblik saradnje na svim poljima, te snažne bratske, prijateljske i institucionalne veze, još jednom Vam čestitam veliki državni i nacionalni praznik i srdačno Vas pozdravljam“, navodi se u čestitci Cvijanoviće.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić čestitao je rukovodstvu Srbije Dan državnosti – Sretenje, uz uvjerenje da će hrabrom, odlučnom i mudrom državnom politikom, pored svih izazova, nastaviti da predano rade na izgradnji savremene, demokratske i jake države Srbije.

On je istakao da je Srbija garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, pokretač privrednog razvoja regiona, čuvar mira i snažan oslonac Srpskoj i srpskom narodu, ma gdje god da živi.

„Srećan Vam Dan državnosti“, poručio je Stevandić u čestitki predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, predsjedniku Narodne skupštine Srbije Vladimiru Orliću, premijerki Srbije Ani Brnabić i svim građanima Srbije.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je predsjedniku i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić Dan državnosti Srbije, poručujući da je uvjeren da ovaj veliki praznik povezuje srpski narod neraskidivim bratstvom, zajedništvom i nacionalnom slogom.

„Neka ovaj veliki dan, kada obilježavamo Prvi srpski ustanak i početak oslobađanja srpskog naroda, bude stalni podsjetnik na veličanstvena dostignuća naših predaka“, istakao je Višković u čestitki koju je uputio u svoje lično ime i u ime Vlade Republike Srpske.

On je rekao da sa posebnim pijetetom doživljava Sretenje Gospodnje i Dan državnosti Srbije, odajući dužnu počast neustrašivim ustanicima koji su, ne mareći za svoje živote, začeli put ka oslobođanju od viševjekovnog ropstva i obnovi državnosti Srbije.

Srbija danas obilježava Sretenje – Dan državnosti, u znak sjećanja na 15. februar 1804. godine kada je podignut Prvi srpski ustanak pod vođstvom vožda Karađorđa i kada je 1835. godine donesen Sretenjski ustav, prvi moderni Ustav Srbije. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...