U Bijeljini svečano otvoren treći „Trofej Bijeljine 2024“ u organizaciji Atletskog kluba „Atletik“ (foto, video)

Datum:

Share post:

Danas je u Bijeljini u Etno selu „Stanišići“ svečano otvoren međunarodni atletski mitign „Trofej Bijeljine 2024“, koju već treću godinu za redom organizuje Atletski klub „Atletik“ iz Bijeljine.

Velibor Kovač, predsjednik Atletskog kluba „Atletik“ Bijeljina

Velibor Kovač, predsjednik atletskog kluba Atletik Bijeljina, naveo je da današnjem sportskom spektaklu prisustvuje 29 klubova iz BiH, Republike Srpske i Srbije, kao i dva kluba sa Kosova i Metohije. Oko 310 učesnika dalo je svoj doprinos manifestaciji.

„Discipline smo morali da prilagodimo uslovima koji su ovdje, tako da ćemo imati za najmlađe učesnike od 60 i 200 metara discipline, za starije 600, 800 i 1.500 za seniore. Nama je jako važno da iz godine u godinu rastemo i kao klub i kao manifestacija i da se razvijamo, da što više djece privlačimo zdravom načinu života i trenizima kako bi ih sklonili od ovih tehnoloških stvari“, rekao je Kovač.

Atletski klub Atletik trenutno broji oko 60 članova, a postigli su i zapažene rezultate u BiH, RS i regionu.

Dragan Zdravković, predsjednik Atletskog saveza centrale Srbije, današnji događaj uveličao je kao gost, iako je prethodnih godina dolazio sa takmičarima. Kako kaže, nažalost, trenutna situacija je takva da nije takmičara koji bi mogli učestvovati na „Trofeju Bijeljine“.

„Ovde sam od početka stvaranja ovog mitinga i kako vidim ovo uvek ide sve bolje i bolje i sve lepše izgleda. Sa Veliborom sam se upoznao godinu dana pre početka održavanja ovog mitinga i to nije samo atletsko prijateljstvo, već jedno privatno i vrlo lepo prijateljstvo i želim mu puno uspeha. Atletika je vrlo naporan i težak sport i to treba imati uvijek u vidu, individualan je. Nije plaćen, što je možda i najveći problem. Roditelji su ti koji odlučuju kojim sportom će se baviti deca i uvijek se gleda da to budu košarka, fudbal, rukomet, ovi profitabilni sportovi gdje oni odmah misle da će im djeca biti Jokići, Đokovići i ostalo“, rekao je Zdravković.

Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina

Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, istakao je da je velika čast prisustvovati trećem po redu „Trofeju Bijeljine“, gdje je danas prisutno 29 klubova.

„Veliko je zadovoljstvo što je grad Bijeljina domaćin jednog ovakvog mitinga. Podrška institucija je tu, a neće izostati ni u narednom periodu za sve događaje ovakvog tipa koji su promocija mladosti, sporta i zdravlja“, rekao je Đurđević.

Dejan Dimitrijević, trener ateletskog kluba Prilužje sa Kosova i Metohije treći put prisustvuje Trofeju Bijeljine, kako bi na najbolji način prezentovali atletiku i atletičare sa Kosova i Metohije.

„Ove godine smo došli sa tri atletičara. Uroš Mašić koji je reprezentativac Srbije na 800 metara, Mihajlo Stević koji je za starije pionire jedan od najboljih u državi i za mlađe pionire Mašić Stefan koji je najmlađi pobjednik na trkama RTS-a kroz Srbiju. Takođe, tu je i atletski klub Trepča iz Kosovske Mitrovice i oni će isto nastupiti sa tri atletičara za seniore i za mlađe pionire“, kaže Dimitrijević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Sutra obilježavanje 32 godine od osnivanja ’’GARDE PANTERI’’ (foto)

U Bijeljini će sutra (četvrtak, 02. maj 2024.) biti obilježeno 32 godine od osnivanja ’’GARDE PANTERI’’. Garda Panteri je...

BIJELJINA: Održana edukacija za 15 fudbalskih sudija – polaznika

Komisija za talent – mentor program Udruženja fudbalskih sudija i instruktora OFS Bijeljina na čelu sa Draženom Marićem...

GRMUŠA, POTPREDSJEDNIK PDP: Neću podržati Stanivukovića

“Neću dati podršku Dršku Stanivukoviću za gradonačelenika Banjaluke na predstojećim lokalnim izborima jer on promoviše politiku u koju...

Mještani Gornjeg Crnjelova kod Bijeljine ujedinjeni oko dobrih dijela u Vaskršnjem postu

Za vrijeme Vaskršenjeg posta, veliki broj hrišćana pridržava se posta, kada je riječ o hrani, međutim, manji je...