GRMUŠA, POTPREDSJEDNIK PDP: Neću podržati Stanivukovića

Datum:

Share post:

“Neću dati podršku Dršku Stanivukoviću za gradonačelenika Banjaluke na predstojećim lokalnim izborima jer on promoviše politiku u koju ne vjerujem”, rekao je potpredsjednik PDP-a Milko Grmuša u rubrici “Bez uvijanja” Jutarnjeg programa BN televizije.

Grmuša je rekao da je on napisao oko 70 odsto programa obnove “Nova Banjaluka”, na kojem su dobili podršku 2020. godine, programa obnove PDP-a i ključne političke dokumente.

“U tom sa utkao znanje, dušu i srce i ne mogu da dozvolim da neko pljuje po tim vrijedostima. Za taj rad sam dobio podršku u stranci i u njoj ću ostati dok se toga bar formalno podržava. Ne mogu da podržim put kopiranje svega najgoreg što se dešava u Srpskoj i autošovinistički odnos prema narodu koji se posmatra glupim i lakomislenim”, istakao je Grmuša.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima, Grmuša je rekao da Srpska ne može imati fer i demokratske izbore u oktobru jer se, kako je rekao, ne zna po kom izbornom zakonu se izlazi na izbore.

“Ako s usvoji Izborni zakon Srpske i kažete da želite da budete u biračkom odboru po tom zakonu, sami ste sebi napisali prijavu po Krivičnom zakonu BiH i obrnuto”.

Postavlja se pitanje, kaže dalje Grmuša, da li je to možda nekome i bi cilj.

“Da li je cilj da se smanji izlaznost, da se ljudima ubija volja za bilo kakvom vrstom promjene, da postojeći ključni politički akteri ostanu ovdje još pet ili deset godina kao nezamjenljivi, te da svojim partnerima u zemlji i inostranstvu kažu da nemaju drugim sem njih?”, upitao je Grmuša.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUČIĆ: “Sačuvaćemo i Srbiju i Srpsku”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će se Srbija boriti protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici u...

MARFI: Šmit nije predložio smjenjivanje Dodika – nastavićemo koristiti sankcije

Američki ambasador u BiH Majkl Marfi izjavio je da Kristijan Šmit nije predložio smjenjivanje predsjednika Republike Srpske Milorada...

BIJELJINA: Obilježenje 32 godine od stradanja pripadnika JNA u Tuzli – Ne smije se odustati od istine o stradanju srpskog naroda (foto)

U Bijeljini i Tuzli danas su obilježene 32 godine od napada muslimanskih snaga na kolonu ЈNA u Tuzli...

BIJELJINA: Za pravdu i red – lista Nebojše Vukanovića PRIKUPILA POTREBNE POTPISE ZA IZLAZAK NA IZBORE

Za pravdu i red - lista Nebojše Vukanovića u Bijeljini prikupila je potrebne potpise za izlazak na Lokalne...